piotrek Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 skladam bratu zestaw do gry w cs source. Mam do wydania ok 1800 wszytskiego. Procek: E4300 w Apollo za 400zl Płyta główna : Abit IP35-E w Sirius za 422zl - czy na tej plycie moge niezaleznie krecic pamieci i FSB procesora ? Jezeli nie to jakie sa dostapne dzielniki RAM: Goodram 2X1GB 667MHz - ten od Sysaka z Apollo 260zl Grafika: bedzie to głownie chodzilo na CSS wiec 8600GT odpada bo bedzie chyba duzo wolniejszy od 7900GS. Szukam wiec jakies najtanszej karty ale niestety to co znalazlem to tylko ta: Galaxy CoolerMaster - 480zl Dysk: jakis 250GB 16MB Cach ale nie wiem czy ten ma zapis prostopadły i NCQ. Sysak podal jakis z 8MB Cach no i nie wiem ktory bedzie lepszy. Podobno Baracudy sa roznie dobre ale glosniejsze. Zasilacz: Tutaj jestem w kropce zupelnej tego Huntkeya trudno spotkac a nei wiem jaki inny do 200zl bylby dobry. Bedzie OC w miare mozliwosci wiec wolalbym zeby to podolalo. Bardzo prosze o rade i ocene tego wyboru. Prosilbym o podawanie ewentualnych linkow do innych czesci. Moze gdzies znalezliscie taniej. Założeniem komputera jest to zeby w CSS bylo 100fps przez caly czas gry. Rozdzielczosc raczej niska max 800x600 albo i mniej i raczej super detali nie musi byc. Razem za komputer wyszlo 2000 ale moze da sie cos taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 OK, ale : => o grafie mało wiadomo, możesz mailem spytac o takty - jak 600/1600 to bierz, jak 475/1400 to olej ... => zasilacz to Amacrox 450, Hunty będą w PL dopiero 31 lipca podobno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Grafika: bedzie to głownie chodzilo na CSS wiec 8600GT odpada bo bedzie chyba duzo wolniejszy od 7900GS. Szukam wiec jakies najtanszej karty ale niestety to co znalazlem to tylko ta: Galaxy CoolerMaster - 480zlnie popadajmy w paranoje! na 6800GS jest około 150 fpsów wiec na 8600gt chyba mniej nie bedzie????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tyranus Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 skladam bratu zestaw do gry w cs source. Mam do wydania ok 1800 wszytskiego. Procek: E4300 w Apollo za 400zl Płyta główna : Abit IP35-E w Sirius za 422zl - czy na tej plycie moge niezaleznie krecic pamieci i FSB procesora ? Jezeli nie to jakie sa dostapne dzielniki RAM: Goodram 2X1GB 667MHz - ten od Sysaka z Apollo 260zl Grafika: bedzie to głownie chodzilo na CSS wiec 8600GT odpada bo bedzie chyba duzo wolniejszy od 7900GS. Szukam wiec jakies najtanszej karty ale niestety to co znalazlem to tylko ta: Galaxy CoolerMaster - 480zl Dysk: jakis 250GB 16MB Cach ale nie wiem czy ten ma zapis prostopadły i NCQ. Sysak podal jakis z 8MB Cach no i nie wiem ktory bedzie lepszy. Podobno Baracudy sa roznie dobre ale glosniejsze. Zasilacz: Tutaj jestem w kropce zupelnej tego Huntkeya trudno spotkac a nei wiem jaki inny do 200zl bylby dobry. Bedzie OC w miare mozliwosci wiec wolalbym zeby to podolalo. Bardzo prosze o rade i ocene tego wyboru. Prosilbym o podawanie ewentualnych linkow do innych czesci. Moze gdzies znalezliscie taniej. Założeniem komputera jest to zeby w CSS bylo 100fps przez caly czas gry. Rozdzielczosc raczej niska max 800x600 albo i mniej i raczej super detali nie musi byc. Razem za komputer wyszlo 2000 ale moze da sie cos taniej athlon x2 3600 brisbane 230zl abit kn9 240zl 2gb corsair 667 cl4 xms 320zl 8800 gts 320 1020zl to bedzie jakies 200fpsow w 1280x1024 z fsaa i anizo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Chce mieć wydajny procek bo granie przez internet w systemie 5on5 obciąża go bardzo. ma1y nie wiem skąd masz takie informacje ale mam mnóstwo znajomych osób i nie wyciągniesz na tej grafie 150fpsów w kilkoma osobami na serwerze fakt w systemie singel player może i masz swoje 150 klatek ale po co komu css w trybie offline? Czy Amacrox 450 pociągnie O.C. ? i będzie wystarczająco bezpieczny? Jakoś nie widziałem żeby ktoś go tutaj polecał. Czy macie może jakiś konkretny namiar na dobre i tanie pamięci? najchętniej poproszę o linka, bo w sklepach jest tyle różnych rodzajów, że nie wiem czy to jest ten sam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpara25 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 (edytowane) athlon x2 3600 brisbane 230zl abit kn9 240zl 2gb corsair 667 cl4 xms 320zl 8800 gts 320 1020zl to bedzie jakies 200fpsow w 1280x1024 z fsaa i anizo Raczej nie bedzie... Bo mam brisbiego na 2850 wykreconego i nie jest tyle :) ... Trzeba poczekac az source zacznie obslugiwac 2 rdznie a to podobno ma byc juz nie dlugo... a co do zasilacza to mozesz brac delte. Edytowane 7 Lipca 2007 przez szpara25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 leborg jakos gra na swoim 86ooGt po oc i raczej nie narzeka na mala ilosc klatek. Dokladnie nie wiem ile ma ale karta nie nalezy do grupy duzo wolniejsza niz 7900gs :lol2: A ze swojej strony moge powiedziec ze rzadko widze u siebie spadek ponizej <100fps. Tyle ze gram na takich detalach http://img386.imageshack.us/my.php?image=dedust20003bu8.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 co do grafiki to ja uwazam ze w tym momencie moze 8600 jest lepszym wyborem ale w CSS to glownie wykorzystywane sa tekstury a nie shardery wiec tutaj szybka pamiec ( 2x) duzo daje. W grze absosultnie nie moze byc spadku nawet najmniejszego ponizej 100. Najwiekszy problem mam z pamiecia i z zasilaczem. Na porzadnego BeQuite nie mam kasy a moze Chieftec taki link do zasilacza Dysku tez jeszcze nie wybralem i nie wiem czy upierac sie przy tych 16 MB Cach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 7 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2007 Czy Amacrox 450 pociągnie O.C. ? i będzie wystarczająco bezpieczny? Jakoś nie widziałem żeby ktoś go tutaj polecał. Ja mam i polecam :wink: U mnie widać jaki zestaw się szykuje i z tego co wiem to od Amacroxa są dobre zasilacze w klasie cena/wydajność. Więc jak nie ma Huntkeya to go polecam. Ten Chief całkiem nieźle wygląda, ale raczej głośne są. Nie zważając na to 500W to już jest coś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...