Skocz do zawartości
alien.ni

Zestaw Ostateczny...

Rekomendowane odpowiedzi

beka napisał(a):

jeśli chcesz kręcic, to proca na E6420 z racji mnożnika

jesteś pewny , że Fryzjer wejdzie na IP35 ?

7900GS na 8600GT od Palita i 100 zł na coś innego

A co nie tak w polaczeniu Fryzjer + IP35 :) ?

Dziwi mnie fakt ze ludzie najpierw strasznie krytykuja 8600 a teraz mowia ze lepiej brac 8600 niz 7900... Nie rozumiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo IP35 ma duży radiator na NB, i nie wiem czy się zmieści. 8600GT poprawiło się po nowych sterach, dobrze się kręci, jest tańsze o 100 zł albo i więcej, i jest po prostu lepsze w nowych grach, tam gdzie w ruch idą fajerwerki i wodotryski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beka napisał(a):

no bo IP35 ma duży radiator na NB, i nie wiem czy się zmieści. 8600GT poprawiło się po nowych sterach, dobrze się kręci, jest tańsze o 100 zł albo i więcej, i jest po prostu lepsze w nowych grach, tam gdzie w ruch idą fajerwerki i wodotryski

A w starszych grach tez jest lepsze niz 7900 ? Mi nie chodzi o to 100 zł przeciez :P

Chodzi mi ogolnie ktora karta jest lepsza :)

7900GS czy 8600GT :P 400 a 500 to dla mnie zadna roznica :)

serwal4 napisał(a):

Ostatnie wersje za ~400zł 7900GS od Galaxy są problematyczne... (choć Ty masz wersję Zalman więc może będzie dobrze).

Dlatego za 400zł polecamy 8600GT by Palit i o/c go.

Ja mowie o wersji 7900GS 1,2 ns ;) Taktowania 600/1600 przeciez ta karta niszczy cala sersie 86xx we wszystkich testach nawet w tych z nowymi sterami do 8600 :P Nie mowiac o tym ze moge z niej docisnac 650/1900 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzikidaniel napisał(a):

W starszych grach szybszy bedzie 7900GS. W morele jest Coolermaster za 478 zł.

Z tego co widac po testach chyba w nowych raczej tez :) Szyna 128 bitowa niezle obcina mozliwosci 8600 :P w morele jest wersja 600/1600 ? myslalem raczej o wersji Zalmana bo ma ona radiatorki na pamieciach i bedzie mozna ja spokojniej podkrecac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Z tych 2 kart której byś nie wybrał na pewno będziesz zadowolony. Jedna radzi sobie lepiej w jednej grze druga zaś w innej. Przejrzyj ten topic http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=237918&hl= Co do 79GS dość często ostatnio trafiają się wersje bez możliwości o/c (tańsze wersje). Jak 8600GT to od Palita -> spory potencjał o/c ... Osobiście jak bym był w twojej sytuacji brałbym właśnie tego palita pod warunkiem że będziesz go kręcił ...

Edytowane przez wormux29

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alien.ni napisał(a):

Dołączona grafika

Do tego wszystkiego mam juz:

- zasilke Chiefteca 420 Wattowa

- Seagate 320 GB SATA II

- X-Fi Fatal1ty

- LG DVD-RW

Prosze tylko o komentarze i ewentualnie drobne sugestie :)

athlon x2 3600 brisbane 220zl

abit kn9 240zl

corsair xms 2x1gb 667 cl4 ddr2 320zl

8800 gts 320 1050zl

1830 zl

taki zestawik tego 7900gska zmasakruje 10000 3dmarkow 2006 w zasiegu

7900gs kolo 5500

to mowi samo za siebie

ceny dostepnosc

www.ceneo.pl

Edytowane przez romank

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coldfear napisał(a):

Zestaw ok, szczególnie pamięci (te OCZ), sam takie posiadam i lecą na 1000MHz CL5 przy VMEM 2.1V bo więcej mobo nie zapoda. Naprawdę super.

MOBO daje do 3 V na RAM :) heh ;] A Procka wezme chyba 6420 tylko jakie chlodzenie do niego... ?

Skoro Freezer 7 Pro nie pasuje... jakie bedzie dobre, latwo dostepne i dosc przystepnej cenie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beka napisał(a):

podobno Pentek HP100 mieści się na styk :)

Wezme Infinity :D Jest WIELKI :D :D Do tego wezme E6420 albo E6750 :)

Ciekawe jestem na ile go podkrece :) ? co myslicie jakie sa realne mozliwosci takiego procesora z takim mobo i takim chlodzeniem przy pamieciach OCZ Platinum 2 x 1 GB 800 MHz rev 2 ??

Pojdzie FSB na > 450 (> 3600) ?? :D

Edytowane przez alien.ni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi