Skocz do zawartości
piotres

Xtra Simple Cpu Cooper Container

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Oto moj nowy projekt - najprostszy i najtanszy kontener CPU jaki jestem w stanie wykonac :-P - rura Cu 42mm ze scianka 1.5mm, spod 5mm grubosci, izolacja 19mm , zapinka na wszystkie CPU :) .

Ta sztuka ma 350 mm i zostala wykonana dla Pana o nicku jumson .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=150284 - tutaj jest kilka fotek tej ruralki w akcji :wink: .

pozdrowki

piotres

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontener uniwersalny, po prostu low-end na LN2 i DI . :-P

Teraz zapinki sa z innego materialu . Ta byla ostatnia czarna. Zreszta - ta ma miejsce na otuline pomiedzy zapinka a rura, takze jakby ja tam wlozyl to nie pocilaby sie .

pozdro

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę, tak sobie klikam na linki w podpisie a tu "moja" {tj. jumsona, ale to ja pod nią 5 procków [all LGA775] testowałem ;), z czego tylko 1 wspólnie} rurka :).

Ja tam się nie znam :P, bo to moje pierwsze DI było ;), ale ogólnie to zastrzeżeń nie mam - procki z potencjałem (QX6850, E4400) latały jak głupie :). Chociaż do kaskady {tej z końca marca} to jednak nie podskoczy - ten sam proc promiana sporo niżej chodził, mimo wyższego napięcia.

Do LN2 to raczej sensu nie ma na moje oko, jak metalu w tym jest 0,58kg to "trzymać" to raczej nie będzie zbyt dobrze...

Być może coś ciekawszego będę kombinował wkrótce, choć jeszcze jakichś bardzo konkretnych planów nie mam :).

zapinka na wszystkie CPU :)

Na Slot1 bez zapinki {tudzież izolacji i innych głupot} działała przez chwilę :P, nie ma to jak Celka 333 pomęczyć (ledwie 500 wyciągnął...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi