piotres Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) Czesc Oto moj nowy projekt - najprostszy i najtanszy kontener CPU jaki jestem w stanie wykonac :-P - rura Cu 42mm ze scianka 1.5mm, spod 5mm grubosci, izolacja 19mm , zapinka na wszystkie CPU :) . Ta sztuka ma 350 mm i zostala wykonana dla Pana o nicku jumson . http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=150284 - tutaj jest kilka fotek tej ruralki w akcji :wink: . pozdrowki piotres Edytowane 9 Lipca 2007 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 (edytowane) No fajnie, ale po spodzie wnioskuje ze to DI only? Bo LN2 i C2D na spodzie 5mm to IMO srednia zabawa... Pozdro :wink: Edytowane 9 Lipca 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Dla procków bez Coldbuga w sam raz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 BEZ CB, w sam raz, ale ja napisałem ze do C2D, a one cb maja w okolicach -120/-130*C :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2007 Jezeli nie zmieniles materialu na zapinki, to zrob to wkoncu. Ten jest tak tragiczny ze szkoda gadac. Przy zwyklym FC ta zapinka potrafi byc zimna i mokra :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Kontener uniwersalny, po prostu low-end na LN2 i DI . :-P Teraz zapinki sa z innego materialu . Ta byla ostatnia czarna. Zreszta - ta ma miejsce na otuline pomiedzy zapinka a rura, takze jakby ja tam wlozyl to nie pocilaby sie . pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 mala sugestia - 1cm spod i sredniac 54mm - wiele poprawi, kosztow wiele nie podniesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 mala sugestia - 1cm spod i sredniac 54mm - wiele poprawi, kosztow wiele nie podniesie. Tak, ale po co jak mozna zarobic wiecej :] Pozatym miedz poszla do gory. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 No proszę, tak sobie klikam na linki w podpisie a tu "moja" {tj. jumsona, ale to ja pod nią 5 procków [all LGA775] testowałem ;), z czego tylko 1 wspólnie} rurka :). Ja tam się nie znam :P, bo to moje pierwsze DI było ;), ale ogólnie to zastrzeżeń nie mam - procki z potencjałem (QX6850, E4400) latały jak głupie :). Chociaż do kaskady {tej z końca marca} to jednak nie podskoczy - ten sam proc promiana sporo niżej chodził, mimo wyższego napięcia. Do LN2 to raczej sensu nie ma na moje oko, jak metalu w tym jest 0,58kg to "trzymać" to raczej nie będzie zbyt dobrze... Być może coś ciekawszego będę kombinował wkrótce, choć jeszcze jakichś bardzo konkretnych planów nie mam :). zapinka na wszystkie CPU :)Na Slot1 bez zapinki {tudzież izolacji i innych głupot} działała przez chwilę :P, nie ma to jak Celka 333 pomęczyć (ledwie 500 wyciągnął...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...