Twiggy696 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 http://allegro.pl/item213094201_asus_crx_p...ichszy_5db.html Te wentyle są naprawde takie ciche? 2000rpm i 5dB? Szukam cichych 80mm i 92mm. Priorytet to cisza. 7.99zł- można się skusić, tylko czy to nie ściema. Czy może jakieś arctic cooling? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Szczerze watpie zeby mialy mniej niz 18db. Pozatym napiecie pracy 10-13v? :blink: Wolalbym AC pro tc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) To te z regulacją rpm w zależności od temp? Gdzie one mają czujnik? Miałyby dwa iść na tył obudowy. Żeby dla czujnika nie było chłodno, a w obudowie piekarnik. To ew. byłyby 80mm A jaki 92? Edit: O co chodzi z kontrolą obrotów PWM. Znalazłem arctici z czymś takim. Chodzi o zmianę obrotów od temp, czy jakaś współpraca z płytą. Mam GB 7N400 i w SpeedFanie mam do wyboru przy wentylach: PWM mode -> ON/OFF. Czy ktoś mógłby łaskawie poradzić? :) Edytowane 11 Lipca 2007 przez Twiggy696 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 PWM dotyczy raczej tych pod cpu 4pinowych [; Speedfan na software controlled i masz zakres 0-100% :wink: Tak chodzilo mi o te z dioda - czujnik reaguje ospale ale przy powazniejszym piecyku przyspiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 PWM dotyczy raczej tych pod cpu 4pinowych [; ;p nie znam się ;p a z tym zakresem w SF to różnie. 1-100% wentyl kręci się na maksa. 0%- zwalnia do połowy max rpm :D Skusze się na 80mm TC. 92mm też chyba AC: WENTYLATOR ARCTIC COOLING 92mm (AF-9225). Chyba, że są wersje z TC? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 SF byl fajny ale dawno temu - wtedy mialem pelna kontrole na a7v600. Teraz jest...dziwnie. Odczyt szaleje ale obroty sa regulowane... Prawie bo nie mozna zatrzymac cpufana :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 To byłaby cudowna płyta, gdyby nie brak blokady :( ot off ;] poczekam do popoludnia i lece kupowac dmuchawy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 AC PRO TC - kręcą się u mnie na ~1800obr/min - bardzo ciche. AC AF-9225 - wszędzie były opisy, że wtyczka 3pin. No i jest 3pin tyle, że nie ma przewodu od monitoringu obrotów :( Jakakolwiek regulacja programowa odpada. No ale na + ze pomimo 2000 obr/min jest ledwo słyszalny, a przy zamkniętej obudowie da się nawet zasnąć ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...