Skocz do zawartości
Twiggy696

Asus Crx

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/item213094201_asus_crx_p...ichszy_5db.html

Te wentyle są naprawde takie ciche? 2000rpm i 5dB? Szukam cichych 80mm i 92mm. Priorytet to cisza. 7.99zł- można się skusić, tylko czy to nie ściema. Czy może jakieś arctic cooling?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To te z regulacją rpm w zależności od temp? Gdzie one mają czujnik? Miałyby dwa iść na tył obudowy. Żeby dla czujnika nie było chłodno, a w obudowie piekarnik.

To ew. byłyby 80mm

A jaki 92?

Edit:

O co chodzi z kontrolą obrotów PWM. Znalazłem arctici z czymś takim. Chodzi o zmianę obrotów od temp, czy jakaś współpraca z płytą. Mam GB 7N400 i w SpeedFanie mam do wyboru przy wentylach: PWM mode -> ON/OFF. Czy ktoś mógłby łaskawie poradzić? :)

Edytowane przez Twiggy696

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PWM dotyczy raczej tych pod cpu 4pinowych [;

;p nie znam się ;p a z tym zakresem w SF to różnie. 1-100% wentyl kręci się na maksa. 0%- zwalnia do połowy max rpm :D

Skusze się na 80mm TC. 92mm też chyba AC: WENTYLATOR ARCTIC COOLING 92mm (AF-9225). Chyba, że są wersje z TC? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC PRO TC - kręcą się u mnie na ~1800obr/min - bardzo ciche.

AC AF-9225 - wszędzie były opisy, że wtyczka 3pin. No i jest 3pin tyle, że nie ma przewodu od monitoringu obrotów :( Jakakolwiek regulacja programowa odpada. No ale na + ze pomimo 2000 obr/min jest ledwo słyszalny, a przy zamkniętej obudowie da się nawet zasnąć ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi