kokott Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Mam problem, jakis czas temu moja klawiatura przestala obslugiwac polskie znaki. Dziala tylko ę i ą, nie ma s(i) c(i) itp. Gdzie lezy problem i jak go rozwiązac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 a język ustawiony na polski programisty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Start->Ustawienia->Panel sterowania->Ustawienia regionalne->Języki->[szczegóły] Usuń wszystkie prócz "Polski (programisty)", potem [Zastosuj] i [OK]. Ewentualnie Catalyst Control Center (CCC) lub inny program przechwytuje skróty klawiaturowe. Zastanów się, co ostatnio było instalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Pewnie przez przypadek naciskasz lewy Shift + lewy CTRL i zmienia się język. Aby wyłączyć ten skrót zrób tak: 1. Panel sterowania 2. Opcje regionalne i językowe 3. Języki 4. Szczegóły (tu ustaw Polski (programisty) 5. Ustawienia klawiszy i tam zmień wszystko na brak. :) Edytowane 12 Lipca 2007 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokott Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Już wczesniej zaglądalem do opcji regionalnych i językowych, ale wszystko wygląda na OK: język ustawiony na PL programisty, jako drugi jest angielski ( ale zaznaczony polski). Gdzies czytalem już o tym że niektore programy zapozyczają sobie skroty klawiszowe, trochę podejrzanie wyglądal mi ATITool ale odinstalowalem i nic sie nie zmienilo. Chyba jedyną drogą ratunku jest wziecie klawy do kupmla i sprawdzenie, czy to wina softu czy sprzętu. Aha, jakby to mialo jakies znaczenie, to mam Viste 64 HP. dzięki za odpowiedzi, proszę o nastepne :) kokott Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Jak ja w moją starą klawiaturę walnąłem pięścią, to nie dało się pisać "ć" (ale tylko na moim systemie, na drugim systemie było OK), jak zmieniłem na Logitecha UltraX to jest OK. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...