Mardok Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Sprawa wygląda tak chcę kupić sobie laptopa na którego mam przeznaczone mniej więcej 2800zł i wolał bym tej kwoty nie przekraczać. W chwili obecnej mój wybór padł na : http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ..._15_DVDRW_WiFi/ Ale jako iż z laptopami miałem raczej pobieżną styczność wolałem zapytać bardziej obeznanych w tej dziedzinie forumowiczów ;) Natomiast co do zastosowań ma on służyć w zasadzie do wszystkiego poza graniem tak więc sprawa karty graficznej jest dla mnie zupełnie nie istotna, również ilość ramu ma małe znaczenie bo przy dzisiejszych cenach dokupienie w niedalekiej przyszłości powiedzmy 1GB ramu nie stanowi problemu. Skupił bym się głownie na procesorze bo tu już bym widział jakiegoś dwurdzeniowego Intela (jak w linku wyżej). Co do marki nie mam jakiś sprecyzowanych upodobań tak więc przemyślał bym każda propozycję. Natomiast dysk tutaj ograniczone finanse nie pozwalają za bardzo szaleć tak więc zadowolił bym się już chyba standardową 80-tką. No ot było by chyba na tyle :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=84 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=84 :) Tak wiem "kapnołem" się po wciśnięciu nowy temat :/ Już poprosiłem Moda o przeniesienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Sprawa wygląda tak chcę kupić sobie laptopa na którego mam przeznaczone mniej więcej 2800zł i wolał bym tej kwoty nie przekraczać. W chwili obecnej mój wybór padł na : http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ..._15_DVDRW_WiFi/ Ale jako iż z laptopami miałem raczej pobieżną styczność wolałem zapytać bardziej obeznanych w tej dziedzinie forumowiczów ;) Natomiast co do zastosowań ma on służyć w zasadzie do wszystkiego poza graniem tak więc sprawa karty graficznej jest dla mnie zupełnie nie istotna To dobrze wybrałeś . HP jest firmą całkiem dobrą. Jeśli chciałbyś ekran w większym rozmiarze to jest nowszy model : HP nx7010s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Mardok koniecznie chcesz kupić w PC Projekt? ostatnio się mocno pogorszyło, straszne problemy z serwisem robią, obsługa już nie taka miła jak dawniej, oraz najważniejsze mimo że piszą iż sprzęt mają, nawet po rozmowie telefonicznej, jak przychodzi co do czego to trzeba czekać nawet 2 tygodnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 To dobrze wybrałeś . HP jest firmą całkiem dobrą. Jeśli chciałbyś ekran w większym rozmiarze to jest nowszy model : 2680727[/snapback] Mardok koniecznie chcesz kupić w PC Projekt? ostatnio się mocno pogorszyło, straszne problemy z serwisem robią, obsługa już nie taka miła jak dawniej, oraz najważniejsze mimo że piszą iż sprzęt mają, nawet po rozmowie telefonicznej, jak przychodzi co do czego to trzeba czekać nawet 2 tygodnie. Link do PCP dałem w zasadzie tylko dla tego iż był pod ręka a nie dlatego że chcę tam kupić, choć osobiście kupowałem tam nie raz i nie miałem jeszcze żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Ja też kupiłem tam dwa moje kompy i z 5 znajomym, i do czasu kiedy się coś nie zepsuło było OK (i dopóki pracował tam ziomek ode mnie z LO ;)) Ale najpierw mnie padła baracuda, no i czekałem z 6 tygodni w końcu na nowy dysk, ostatnio ciotce kupowałem tam coś to tak jak napisałem, zwodzili żę jest a jak przyjechałem to nie było i musiałem czekać aż sprowadzą. Wiem że Ci znajomi też mieli jakieś problemy i oddawali do serwisu, to również czekali strasznie długo, i były telefony typu tak już jest można odebrać, po czym jechał przez cały kraków żeby się dowiedzieć, że jednak nie ma jeszcze. Tak jak dawniej było z serwisem w Bicie jak ktoś pamięta jeszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszd82 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Obserwuj aukcje tego gościa... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=212723428 (tą aukcję dałem jako przykład-musisz poszukać innych->on sporo wystawia i sa to same delle model 1505 lub 6400) Ze słabsza grafą za 2800 kupisz dell'a z 2GB RAM, dyskiem 80-120GB, reszta tak jak w opisie. Gwarancja na Polske na rok, czeka się ok 2 tygodni, można konfigurować kompa jak sie chce (dzwoni sie do gościa). Znam 3 osoby, które u niego nabyły te laptopy i są naprawdę zadowolone. Oczywiście to moja propozycja :) Jak to sie mówi, decyzja należy do ciebie. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 A co powiecie o tym ? http://www.emobilne.pl/www.emobilne.pl/not...39/&torba=1 Niby proc trochę wolniejszy ale za to moja ulubiona marka ;) No i czy ktoś kupował coś w tym sklepie oraz czy nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Ja kupowalem w tym sklepie wlasnie Toshibe dla mojej zonki:) Tylko ze wzialem model A200-13O bo tego nie mieli na stanie wtedy, ale jakby byl to bralbym tego wlasnie co podales. Ogolnie w trakcie transakcji zero problemow no i gwarancja door to door przez 2 lata dla kientow emobilne. Lapek tez bardzo przyjemnie sie sprawuje, powinienes byc zadowolony bo nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ja kupowalem w tym sklepie wlasnie Toshibe dla mojej zonki:) Tylko ze wzialem model A200-13O bo tego nie mieli na stanie wtedy, ale jakby byl to bralbym tego wlasnie co podales. Ogolnie w trakcie transakcji zero problemow no i gwarancja door to door przez 2 lata dla kientow emobilne. Lapek tez bardzo przyjemnie sie sprawuje, powinienes byc zadowolony bo nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Troszke kiepska grafa... ale skoro nie bedziesz gral to spoko... bo raczej z odpaleniem gierek bedzie ciezko. Miałem kupic lapa z tej serii z tym ze o wiele lepszego... ale zrezygnowałem bo wsadzili tu strasznie wolny dysk! Jesli mozna to radze ci wymienic go na 80 tke ale zeby miała minimum 5400 RPM a nie 4200! Moim zdaniem jeśli przesiadasz sie na lapa z PCta ktore maja w standardzie syki 7200RPM bedziesz zalowal wydajac kase na tak wolny dysk Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Troszke kiepska grafa... ale skoro nie bedziesz gral to spoko... bo raczej z odpaleniem gierek bedzie ciezko. Miałem kupic lapa z tej serii z tym ze o wiele lepszego... ale zrezygnowałem bo wsadzili tu strasznie wolny dysk! Jesli mozna to radze ci wymienic go na 80 tke ale zeby miała minimum 5400 RPM a nie 4200! Moim zdaniem jeśli przesiadasz sie na lapa z PCta ktore maja w standardzie syki 7200RPM bedziesz zalowal wydajac kase na tak wolny dysk Pozdrawiam Nie przesiadam się na Laptopa, po prostu jest mi potrzebny do pracy/zabawy w terenie ( nie chodzi tu koniecznie o szczere pole ;) ) tak więc w domu dalej zostaje mój desktop na którym jak już to sobie pogram czy też wykonam bardziej "mocożerne" operacje to po pierwsze a po drugie gdzie wyczytałeś 4200rpm oba zaprezentowane laptopy mają dyski 5400rpm. Edytowane 14 Lipca 2007 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie przesiadam się na Laptopa, po prostu jest mi potrzebny do pracy/zabawy w terenie ( nie chodzi tu koniecznie o szczere pole ;) ) tak więc w domu dalej zostaje mój desktop na którym jak już to sobie pogram czy też wykonam bardziej "mocożerne" operacje. Jeśli tak to polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...