neolight Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Bardzo proszę o pomoc w moim problemie, bardzo zależy mi na wszej odpowiedzi. Otóż posiadam kartę Gigabyte GeForce 7600GS 450/800 z chłodzeniem Pentagram XC70-Cu (temp. max. strees. 45C). Dzisiaj pożyczyłem od kolegi Zalman-a GeForce 7300GT 500/1400, po testach włożyłem swojego 7600GS z powrotem do budy........ i klapa smilies/sad.gif kiedy włączam kompa cały ekran jest w pasach (w poprzek i w pionie) z czasem jest ich coraz więcej aż w pewnym momencie monitor się wyłącza. Taki objaw jest po przegrzaniu GPU lub Memory, lecz nic nie podkręcałem. Zdjąłem chłodzonko wyczyściłem GPU, nałożyłem nową pastę i nic to samo smilies/sad.gif chłodzenie w 100% dobrze dolega do GPU, natomiast karta jest mocno dociśnięta w slocie PCI-E. Problem pojawia się nawet w biosie. Może to śmieszne ale bardzo jestem przywiązany do tej karty, i proszę Was Drodzy Forumowicze o pomoc w tej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 ladunek elektrostatyczny ? polec do kumpla i zobacz czy u niego jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neolight Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) no właśnie kartę położyłem na dywanie, więc co mogło ulec uszkodzeniu? Kartę mam kupiłem tą: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=273067 a teraz założyłem Pentagram-a XC70-Cu więc po gwarancji. Chyba, że założę pasywkę to może z serwisu nic nie wyczają? Edytowane 15 Lipca 2007 przez neolight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Chyba, że założę pasywkę to może z serwisu nic nie wyczają?Jak odpowiednią pastę założysz, to możesz oddawać ;). No chyba, że nie będą tego sprawdzali, w co jednak wątpię. Edytowane 15 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) O ile nie odkleiłeś żądnej nalepki to nikt się nie skapnie... do pasty też nie powinni się doczepić ale jak nałożysz paste podobną do tej fabrycznej to będzie bezpieczniej ;) Ja na mojej karcie chłodzenie ściągałem wiele razy i jakoś nikt się nie doczepił w servisie (czekam na nową :P, miałem dokładnie takie same efekty popsucia) Edytowane 16 Lipca 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neolight Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 O ile nie odkleiłeś żądnej nalepki to nikt się nie skapnie... do pasty też nie powinni się doczepić ale jak nałożysz paste podobną do tej fabrycznej to będzie bezpieczniej icon_wink2.gif Ja na mojej karcie chłodzenie ściągałem wiele razy i jakoś nikt się nie doczepił w servisie (czekam na nową icon_razz.gif, miałem dokładnie takie same efekty popsucia) podniosłeś mnie na duchu, co tez grafe położyłeś gdzieś na dywanie czy cuś.... i pstryk, a jaką miałeś grafikę?? Przepraszam, że post pod postem... Tego gościa z serwisu dobrze znam, czy to pomoże coś w mojej sprawie?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...