Namod Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Pewnie lamerem zajedzie, ale co tam - walczę już 2 dni i już nie daję rady... :mur: Potrzebuję opisu krok po kroku konfiguracji w/w routera. Ten z płytki CD można o kant .... potłuc - raz wyświetlają się opcje, raz nie... Do tej pory udało mi się jedynie sprawić, że router działa jako hub oraz, że połączenie bezprzewodowe jest dostępne, ale JEDYNIE NIEZABEZPIECZONE :angry: Wszelkie próby z utworzeniem połączenia zabezpieczonego czy to WEP, WPA czy innego kończą się niepowodzeniem - laptop nie może połączyć się z siecią :mur: Router jak wyżej, karta Wi-Fi wbudowana - laptop HP nx9420. Aha - na palmtopie wszystko śmiga poprawnie - wpisuję kluczyk i bez problemu się loguję. Edytowane 16 Lipca 2007 przez Namod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zakladam, ze obecnosci panelu konfiguracyjnego dostepnego przez WWW (domyslnie adres 192.168.1.1) jestes swiadom? ;) Zadnego filtrowania MAC adresow nie ustawiles czasem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zakladam, ze obecnosci panelu konfiguracyjnego dostepnego przez WWW (domyslnie adres 192.168.1.1) jestes swiadom? ;) Zadnego filtrowania MAC adresow nie ustawiles czasem? Tak, znam ten adres, ale strona prosi o nazwę użytkownika i hasło a ja nie przypominam sobie, żebym coś takiego zakładał :angry: Tak jak mówisz - żadnego filtrowania... Aż tak się na tym nie znam... Chciałem mieć tylko bezprzewodowy internet. Nawet firmware routera nie będę zmieniał, bo jest mi to niepotrzebne :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 To normalne, ze strona prosi o login i haslo... Bez zakladania tak jest... Otwórz waść instrukcje i luknij na standardowy login i hasło - albo admin/admin albo admin/epicrouter albo admin/puste. I tam sobie juz pokonfiguruj. A filtrowanie i szyfrowanie wlacz, bo mozesz sasiadom net za fri sprezentowac;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 W linksysach jest admin/admin - jest zapewne w instrukcji, w moim WAG200G jest nawet wytloczone na spodzie routera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Panowie - szacunek :) Co kilka głów to nie moja jedna. Z poziomu przeglądarki dokonfigurowałem wszystko. Myślę, że WPA Personal wystarczy - filtrowanie i szyfrowanie to może później, jak już ten routerek trochę ogarnę. Faktycznie - hasełko admin. Było na jakiejś pojedynczej, małej karteczce, pomiędzy wieloma zdaniami - przeoczyłem... Ale, kużwa, nie ma róży bez ognia - mój Artemis chyba nie obsługuje WPA, bo nie widzi sieci :mur: Fałszywy alarm - obsługuje. Nie odświeżyłem dostępnych sieci :) Edytowane 16 Lipca 2007 przez Namod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Namod polecam do tego routerka tomato :D na pewno nie będziesz zawiedziony jego możliwościami :D http://www.openlinksys.info/forum/index.php Edytowane 16 Lipca 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...