polemnik Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Witam ;-) Włączam komputer jak codzień, a tu nagle słyszę wycie z chłodziwa na mostku północnym na DFI sli-dr nforce4.. Zamieniam na zalmanka za kilkanaście złotych: cisza, ale gorąc.. Co tu robić ? ! Znalazłem na forum link do ciekawego moda AC Freezer by pasował na northbridge : ) (Klik :) Znalazłem używanego Freezera za 30 zł, więc do dzieła ! ; ] Zacząłem od zdemontowania wiatraczka: Potem przyszedł czas na uchwyt do socketu, na szczęście nie był jakoś specjalnie zmontowany :] Tak wygląda pacjent, który w najbliższych dniach ( z racji braku ciężkiego sprzętu w domu) zostanie poddany operacji wycięcia wnętrza, żeberek między wieżami ;) Zastanawiam się tylko czym to zrobić, próbowałem delikatnie nożycami do metalu ale widzę że troche się pognie... Ojciec ma mi załatwić gdzieś profesionalne cięcie :P Może da się jakś zdjąć te blaszki ? Stay tuned ! :D Edytowane 17 Lipca 2007 przez polemnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 800 kilo żeby pokazać 3 fotki...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Mógł byś z łaski swojej wrzucić miniaturki i w nich linki do dużych zdjęć?? Bo tak deczko ciężko czytać przy takich wielkich, i długo się czeka. Pomysł ciekawy, tylko pytanie czy nie będzie za bardzo Freezer kolidował z innymi elementami DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 YogiCK :rolleyes: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=1839676 polemnik Warunkowo zostawie jako oddzielny watek... Chyba ze jak skonczysz wrzuce w zbiorczy o fryzierach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 do ciecia blachy (w tym wypadku zeberek freezera) sa takie fajne gilotynki, ktore sie montuje do imadla :) IMHO zadna wieksza trudnosc, a chlodzonko bedzie zacne ...gut lak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Witam :D Po okolicznych problemach z dyskiem twardym (tak tak:P spaliłem) powracam, ze zdjęciami GOTOWEGO moda :D jutro go przymocuję i zobaczymy..;) Wycinane flexem (gumówka) ręczną, z regulacją obrotów (na minimum) Troszke potopiło aluminium, ale nożykiem ładnie wszystko wyskubałem i wyczyściłem :) Jutro montaż :) pozdrawiam Edytowane 22 Lipca 2007 przez polemnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Wszystko pomontowane (jak, zobaczycie na zdjęciach ;) ) Temperaturki ~~ 43-45 stopni przy zamkniętej obudowie. Dołączam zdjęcia ;) Pozdrawiam (KLIKNIJ ABY POWIĘKSZYĆ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 fajny patent...ciekawe czy by na kn9 się zmieściło <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 zależy jak dotniesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Starre na jakims forum zagranicznym bylo .. chyba na dfi street jakies 2 lata temu. Nic nowego ^^, ale ladnie powycinane blachy ja robilem kontowka a potem dremelem bo po kontowce sie blaszki posklejaly :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioholiq Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Ameryki to ty nie odkryłeś ale jak już to nad mocowaniem pomyśl bo te to mało ciekawie wygląda polecam temacik Alternatywa Chłodzenia Dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 @audioholiq po co mi polecasz ten temat ? hm ? coś specjalnego w nim widzisz ? Mało ciekawie to wygląda ? robione na szybko. A poza tym ma nie wyglądać tylko służyć . A służy bardzo dobrze. Stare ? dobrze o tym wiem, wystarczy odrobinka zainteresowania z waszej strony by przeczytać 1-wszy post.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...