Skocz do zawartości
polemnik

Ac 64 Freezer Mod To Dfi Nb Pasive Cooler

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;-)

Włączam komputer jak codzień, a tu nagle słyszę wycie z chłodziwa na mostku północnym na DFI sli-dr nforce4..

Zamieniam na zalmanka za kilkanaście złotych: cisza, ale gorąc..

Co tu robić ? !

Znalazłem na forum link do ciekawego moda AC Freezer by pasował na northbridge : ) (Klik :)

Znalazłem używanego Freezera za 30 zł, więc do dzieła ! ; ]

Zacząłem od zdemontowania wiatraczka:

Dołączona grafika

Potem przyszedł czas na uchwyt do socketu, na szczęście nie był jakoś specjalnie zmontowany :]

Dołączona grafika

Tak wygląda pacjent, który w najbliższych dniach ( z racji braku ciężkiego sprzętu w domu) zostanie poddany operacji wycięcia wnętrza, żeberek między wieżami ;) Zastanawiam się tylko czym to zrobić, próbowałem delikatnie nożycami do metalu ale widzę że troche się pognie... Ojciec ma mi załatwić gdzieś profesionalne cięcie :P Może da się jakś zdjąć te blaszki ?

Dołączona grafika

Stay tuned ! :D

Edytowane przez polemnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógł byś z łaski swojej wrzucić miniaturki i w nich linki do dużych zdjęć?? Bo tak deczko ciężko czytać przy takich wielkich, i długo się czeka. Pomysł ciekawy, tylko pytanie czy nie będzie za bardzo Freezer kolidował z innymi elementami DFI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :D

Po okolicznych problemach z dyskiem twardym (tak tak:P spaliłem) powracam, ze zdjęciami GOTOWEGO moda :D jutro go przymocuję i zobaczymy..;)

Wycinane flexem (gumówka) ręczną, z regulacją obrotów (na minimum)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Troszke potopiło aluminium, ale nożykiem ładnie wszystko wyskubałem i wyczyściłem :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jutro montaż :) pozdrawiam

Edytowane przez polemnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@audioholiq po co mi polecasz ten temat ? hm ? coś specjalnego w nim widzisz ?

Mało ciekawie to wygląda ? robione na szybko. A poza tym ma nie wyglądać tylko służyć . A służy bardzo dobrze.

Stare ? dobrze o tym wiem, wystarczy odrobinka zainteresowania z waszej strony by przeczytać 1-wszy post..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi