Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Jaką Karte Graficzną Kupic?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się, jaką karte kupić w tym przedziale cenowym.

Myślałem o tych:

1.8600GT od palita

2.7900gs od galaxy

3.radek 1950PRO

1.Nie mam zaufania do tych nowych technologii bo to jakby jeszcze nie sprawdzone, poza tym wątpię że pogram sobie na tym 8600gt w Crysisa (dx10) - nie mogę odpedzic od siebie mysli, ze ta karta to po prostu kastrat.

2.Popularna i sprawdzona karta.

3.ATI :D Chętnie bym do tego powrócił.

Jak myślicie, co będzie z tego najlepsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najlepiej wyjdzie ten 8600GT od Palita , nie dość że tańszy od 7900GS ( 389 zł Palit 8600GT , 485 zł 7900GS Galaxy CM, 1950 Pro od Saphire też kosztuje 485 zł ) , to po OC dogania 8600GTS , do tego nowe sterowniki dały tym kartom kopa .

Obecnie karta z nowymi sterami jest szybsza niż 7900GS / 1950Pro .

A co do gier DX10 ( Crysis i reszta ) to nie wiadomo jak one się będą zachowywać na kartach DX9 , może się okazać że na 79xx/X19xx nie da się w ogóle zagrać albo chodzi to gorzej niż na DX10 midend/lowend

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dx10 za 400 zł? Hehe nie ta bajka :D

A na co miałbym czekać? W tym wypadku to chyba na spadek cen serii 8800, co jednak by trochę trwało...

Jeżeli chodzi o 7900gs to w sumie kusi szyna 256 bit, a do tego 8600 nie moge sie cos przekonac... chyba zle trafilem z porą na modernizacje sprzetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi