Skocz do zawartości
CzuczA$ty

Monitor Lcd 17" Do 650 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie !

Chciałem poprosić o radę i propozycję w sprawie kupna monitorka LCD. Odrazu zaznaczam, że jest to przesiadka z CRT. Myślę, że można kupić cosik ciekawego, nie byle shit za 650 zł, z matrycą 17". Zastosowanie uniwerslane, czyli czasami jakaś aplikacja 3D (gry, programy), filmy, zdjęcia, przeglądnie stron, czytanie, czyli to wszystko co jest w normie raczej każdego :) Nie mam jako tako swoich typów, dlatego też postanowiłem napisać tutaj. Ogólnie myślałem nad Belinea, dla mnie monitorki te są ładne estetycznie :D Jednak wiedza ta najważniejsza jest niewielka, w związku z tym proszę was o pomoc. Wysłucham chętnie każdej sugestii, proszę także o podawanie konkretnych modeli, oraz źródeł gdzie je można nabyć. Dziękuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może podepnę się do tematu, bo mam za zadanie wybrać monitor dla znajomego. do jego pierwszego kompa. Dzieciaki pewnie będą na nim grać, a on korzystać z neta i programow biurowych. Chciałby LCD jako zdrowsze dla oczu. Do tego oczywiście tanie - 650 to by była mniej więcej maksymalna cena.

Na razie mój typ to BenQ FP73G. Pozytywnie wypadł na Egieldzie i znalazł się wśród propozycji Sysaka..

Myślę też nad monitorami Gateway bo są naprawdę tanie. Niestety na razie wiem o nich tyle, że mam ich CRT 19" i jestem z niego średnio zadowolony..

Jakieś inne propozycje?? Anyone??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie w cenie 650zł bezkonkurencyjny jest GATEWAY 1985 nic lepszego nie da sie kupić, same TNki :(

Monitor jest dostępny w apollo.

Jest to 19" uniwersalny do wszystkiego, piękna czerń do filmów, dobre kąty, przyzwoity czas reakcji, dobre kolory do zabawy z fotkami, idealny do internetu/tekstu.

Największa wada to ze ciężko go dostać w sklepach :) praktycznie tylko allegro apollo proline.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=238503

Edytowane przez gmfriend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekonuje się do tego Gateway 1985. Parametry dobre jak na tą cenę, pozatym orientowałem się w sklepie Apollo w Bielsku i mogą sprowadzić na zamówienie jedną sztukę z Krakowa za 669 zł. To jak myślicie opłaca się ? Brać go ? Jeżeli ktoś ma coś jeszcze do wtrącenia to pisać śmiało. Dzięki i pozdro dla wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi