Skocz do zawartości
pysiul86

Pytanie Dotyczące Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

witam witam

mam do was takie pytanko zastanawiam sie nad kupnem monitora LCD i nie wiem wlasnie poniwaz nurtuje mnie jedno pytanie zastanawiam sie nad monitorem 19 calowym albo 17 calowym

prosze mi powedziec jaka jest roznica bo zauwazylem ze 17 maja mniejsza plamke niz 19 czyli w 19 ten obraz bedzie w rzeczywistkosci mniej ostry niz w monitorze 17 calowym ??

obraz bedzie w takiej 19 chyba wiekszy w sensie ze np pasek startu bedzie takze wiekszy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam witam

mam do was takie pytanko zastanawiam sie nad kupnem monitora LCD i nie wiem wlasnie poniwaz nurtuje mnie jedno pytanie zastanawiam sie nad monitorem 19 calowym albo 17 calowym

prosze mi powedziec jaka jest roznica bo zauwazylem ze 17 maja mniejsza plamke niz 19 czyli w 19 ten obraz bedzie w rzeczywistkosci mniej ostry niz w monitorze 17 calowym ??

obraz bedzie w takiej 19 chyba wiekszy w sensie ze np pasek startu bedzie takze wiekszy ??

Właściwie wszystko co piszesz jest prawdą.

Zdjęcia na monitorze z większą plamką na skutek mniejszej gęstości będą nieco mniej ostre, elementy pulpitu będą większe - z tego powodu na monitorach z małą plamką wszystko powiększam ( ustawienia systemowe ) bo rozdzielczości natywnej trzeba się trzymać zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi