Skocz do zawartości
Sachmet

Co zrobic - mysz sama sie porusza :)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem. Otoz kilka tygodni temu mysz zaczela sie dosc dziwnie zachowywac. Tzn. sama sie poruszala (dokladnie: przeskakiwala w rozne miejsca) a czasami nawet uruchamiac skroty. Na paczatku tylko od czasu do czasu az czasem nie mozna bylo normalnie pracowac. Sadzilam ze wina lezy w plycie glownej (byla troche uszkodzona - nie chce tego wyjasniac :) ) poniewaz mysz byla calkiem nowa. Dwa dni temu wymienilam procka, plyte oraz mysz. Nie spodziewalam sie problem kiedykolwiek wystapi. A jednak. Dzisiaj po zainstalowaniu systemu zauwazylam ze mysz czasami robi takie "skoki w bok". Przezywam przez to horror bo jesli cala sytuacja sie powtorzy za kilka tygodni znowu z myszy nie bedzie mozna uzywac. Wiecie co moze byc powodem takiego zachowania? Moge jeszcze dodac ze moj sasiad oraz kolezanka mieli podobne problemy. Kolega wymienil mysz i pomoglo kolezanka wymienila mysz i pomoglo aczkolwiek (jak powiedziala) dopiero po jakims czasie - czyli po wymianie myszy problem nadal wystepowal a po kilku dniach/tygodniach sam ustapil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A spróbujcie w windowie zmniejszyć przyspieszanie o 1 stopień sprzętowe w zakładce rozwiązywani problemów z zaawansowancy w karcie raficznej - czasem pomaga na fanaberię myszy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zauważyłem, że myszka robi mi czasami "skoki w bok". Jak się szybko okazało jest to sprawka leżącego obok telefonu komórkowego. Najwyraźniej w obwodach czujników myszki indukowały się sygnały generowane przez nadajnik w telefonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie pod xp pro mam drgania myszy (siakiegos parkinsona podłapała chyba) ale zaczęła drgać dopiero od kiedy zainstalowałem CPUIDLE.

Więc może masz softcoolera, który robi sobie jaja niczym moj CPUIDLE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ale po zainstalowaniu na nowo problem znow sie pojawil ??? w takim razie to nie moze byc trojan (a moze moze???)

zakładająć że ma na dysku tylko jedną partycje i ją zrzucil bo mozliwe że złapał jakiegoś zdolnego wirusa takich teraz jest od cholery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mano, jesli masz optyka, to podkladka powinna byc matowa :o

Optyki zle znosza wszelkiego rodzaju powierzchnie pseudo-lustrzane.

Najlepsze są podkłądki szmaciane lub kartka papieru (czysta) A4 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...