Gość Badgod Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Ostatnimi czasy irytuje mnie bardzo dziwny problem: gdy uruchamiam ALLPlayera jest dźwięk, wyświetlają się napisy, ale brak obrazu. Od razu zaznaczam, że - w moim przekonaniu - nie jest to wina kodeków. Gdy odinstaluje wszystkie możliwe kodeki i ALLPlayera i zainstaluje na nowo, problem znika, ale nie na długo. Po restarcie (lub nawet jeszcze przed) w ALLPlayerze znowu nie ma obrazu. Co najdziwniejsze, problem ten występuje tylko przy próbach oglądania filmów w ALLPlayer. Próbowałem z chyba wszystkimi możliwymi kodekami - bez zmian. Dlaczego nie zaczne oglądać filmów w innym programie? Na korzyść ALLPlayera przemawia kilka bardzo ważnych dla mnie względów: 1. duze napisy (filmy oglądam zazwyczaj z dużej odległości od kompa), 2. prosta możliwość edytowania kolorów obrazu ( żeby cokolwiek zobaczyć na moim monitorze musze edytować softwarowo kolory, niestety na razie nie mam możliwości wymiany monita) Co zrobić, żeby rozwiązać problem? Może znacie jakiś program, który spełniłby moje oczekiwania? Z góry dziękuje Edytowane 23 Lipca 2007 przez Badgod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Zmienic na lepszego subedita. Wielkosc napisów zmieniA sie w opcjach programu, a regulacje kolorów powinny miec sterowniki karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Badgod Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 regulacja kolorów na sterownikach karty graf nie działa na obraz filmu - niestety :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Zobacz KMPlayer PL (oficjalna) lub GOM Player PL (oficjalna). Przetestuj sobie oba playery. Swoja droga uzywam SubEdit-Playera i MediaPlayerClassic. SubEdit posiada mozliwosc transformacji obrazu/napisow w genialnie prosty sposob - za pomoca myszki lub latwo dostepnych suwakow. Oraz elegancki edytor napisow w jednym. MediaPlayer Classic uzywam tylko w przypadku gdy napisy sa wbudowane w kontenerze (MKV/OGM), bo nie uzywam VSFilter. Edytowane 23 Lipca 2007 przez s0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 regulacja kolorów na sterownikach karty graf nie działa na obraz filmu - niestety :(Jak zmieniasz ustawienia dla pulpitu to na pewno nie zadziała... Poza sterownikami mozna tez to zrobic chociazby w ffdshow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 żeby był obraz w allplayerze to wćiśnij 2x pauze, ja tak samo miałem. Polecam cinemaplayer działa szybciej i napisy fajnie wyglądają oraz obsługuje wszystkie formaty napisów. Jeśli chodzi o KMPlayer to nie obsługuje napisów MPL2 np [12][20]Test, a GOM Player otwiera napisy TYLKO w formacie klatkowym np {123}{675}Test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Badgod Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 zrobiłem tak: kolory przestawiłem w ffd (dopiero w nowszych wersjach była taka możliwość) i zainstalowałem sobie SubEdita I wszystko gra thx all :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...