Skocz do zawartości
SeloD

Monitor Lcd Do 800-850

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączam się do pytania, od zawsze byłem użytkownikiem crt ale w związku z tym że ostatnio jestem mobilny ... potrzebuje czegoś bardziej poręcznego i zajmującego mniej miejsca. Skupiłbym się na 19" kwadratach choć jeżeli chłopaki posiadający panoramy naświetlą mi jak to wygląda w praniu może zmienie zdanie tym bardziej że mam wrażenie że jest mniejszy wybór w kwadratach ?

Oto moje typy:

19" iiyama Prolite E1900WS-BG1 black Glare

19" Samsung SyncMaster 931C

19" Samsung SyncMaster 931BW

19" BenQ FP93GP

zależy mi raczej na kolorze czarnym, a idealną kolorystykę ma samsun z tym srebrnym paskiem u dołu

aha i powiedzcie mi jak to jest z tymi "przeszklonymi" panelami bo wygląda to ładnie ale jak to w praniu wychodzi ?

ten benq ma mva matryce ale chyba nie jest "przeszklony" i jakoś mnie zniechęca ?

z góry dzięki za re ;]

Edytowane przez hauti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do pytania, od zawsze byłem użytkownikiem crt ale w związku z tym że ostatnio jestem mobilny ... potrzebuje czegoś bardziej poręcznego i zajmującego mniej miejsca. Skupiłbym się na 19" kwadratach choć jeżeli chłopaki posiadający panoramy naświetlą mi jak to wygląda w praniu może zmienie zdanie tym bardziej że mam wrażenie że jest mniejszy wybór w kwadratach ?

Oto moje typy:

19" iiyama Prolite E1900WS-BG1 black Glare

19" Samsung SyncMaster 931C

19" Samsung SyncMaster 931BW

19" BenQ FP93GP

zależy mi raczej na kolorze czarnym, a idealną kolorystykę ma samsun z tym srebrnym paskiem u dołu

aha i powiedzcie mi jak to jest z tymi "przeszklonymi" panelami bo wygląda to ładnie ale jak to w praniu wychodzi ?

ten benq ma mva matryce ale chyba nie jest "przeszklony" i jakoś mnie zniechęca ?

z góry dzięki za re ;]

Jesli grasz i ogladasz filmy to polecam monitor panoramiczny ;] Jak to wychodzi w praniu? W grach widzisz najczesciej wiecej, a filmy nie mają pasków (albo sa b. małe). W windowsie masz wiecej miejsca w szerz (tak to sie pisze?). Co do stron internetowych - albo są dosyc waskie (np. wp.pl), albo ładnie zajmuja cala objetosc monitora (np. purepc :) ).

Co do samsunga 931BW: nie znajdziesz ladniejszego monitorka nigdzie :P ma typowe wady jak kazdy monitor na matrycy TN

Co do "przeszklenia" to nie mam zielonego pojecia, nie mialem nigdy mozliwosci porownac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslicie o monitorze LG L1970HR-BF??? z tego co slyszalem dobry z niego monitorek. Moze go wziac?? Samsung opanowal supermarkety a to juz zle swiadczy:) co do LG to dodatkowo jest 30 dni gwarancji na bad pixele. Co sadzicie o ww modelu? a moze samsunga 19' 940N ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze uda sie odswiezyć bo sprawa bardzo podobna

Musze kupic bratu monitor LCD do ok 1000 zl . Jednak jak bedzie taniej to fajnie.

Problem polega na tym ze jest on maniakiem gry w CS. Musi byc 100fps musi byc dobry ping, wypasiona myszka, podkladka teflonowa itd itd.

Szukam wiec monitora bardzo szybkiego. Chodzi o to zeby smuzenie nei wystepowalo. Aktualnei uzywa on bardzo slabej 17 CRT i programu gamma zeby bardzo rozjasnic monitor do gry.

On twierdzi ze najlepszy bedzie Samsung 931C lub Benq FP93GX nie nie GP.

Panoramy raczej odpadaja bo raczej male. Jakies inne propozycje ? moze tego FP93GP ??

z gory dziekuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to i ja sie podepne ;)

witam

poszukuje lcd dla brata.19 cali.do gier,filmow,netu itp

cena do 1000zl

z wlasnej wiedzy i na szybko przeczytany temat widze ze polecany jest monitor BenQ FP93GP i Philips 190P7EG

czy jest cos jeszcze godneo uwagi? lepiec brac MVA czy jakas dobra TN'ke??

monitor bedzie podlaczony pod bude z ati3850(+oc),p5k,2x1gb ram i e6550(+oc) wiec gry beda raczej chodzic w natywnej rozdzielczosci.

no i czy lepiej brac 4:3 czy 16:9 ?

prosze o wmiare szybka i konstruktywna odpowiedz

pozdrawiam i zycze wesolych i szczesliwego :)

Edytowane przez giecek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi