Skocz do zawartości
materdeo344

Co Wybrac I Czy Jest Sens.

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam kilka pytan do was. obecenue posiadam platforme 939 i przymiezam sie na zmiane w AM2 i tu jest moje pytanie czy jest sens wogole zmieniac?, planuje zakupic plyte, procka i pamieci. asus M2N-SLI Deluxe, alhlon 64 x2 5200+ i pamieci DDR2 2x1gb PC4300 kingston czy to sa dobre komponenty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inwestowanie w X2 na 939 raczej nie ma sensu.

Sam się niedawno przesiadłem z 939 na AM2...

A co do zestawu: płyta z pewnością do zmiany (Może DFI Infinity nF Ultra IIM2?), no i procesor z niższym oznaczeniem, chyba, że nie jesteś zwolennikiem podkręcania.

Druga sprawa to pamięć - dopłata do przepustowości PC5300 dużo nie będzie kosztowała...

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potrzebuje plyte z SLI jaka bys polecilno i procesor na pewno bede go podkrecal ,

jesli pod AM2 to dokladnie taka jaka wypisales w pierwszym poscie :)

co do procka...jesli chcesz tanio to 3600+, jesli drozej to 5600+/6000+ na F3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz płyte pod SLI to tylko DFI Infinity bo lepszej płyty nigdzie nie znajdziesz ;)

Jak kręcisz to spokojnie weź X2 3600+ Brisbane a po OC bedziesz miał ok 2,8-3GHz.

Ram weź np: 2xKingston.

Całość Cię wyjdzie ok 750 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lub Goodramy 667 są tańsze ;p, mam takie tylko że jedną kość i też spokojnie idą na 800 przy 4 4 4 12.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam kilka pytan do was. obecenue posiadam platforme 939 i przymiezam sie na zmiane w AM2 i tu jest moje pytanie czy jest sens wogole zmieniac?, planuje zakupic plyte, procka i pamieci. asus M2N-SLI Deluxe, alhlon 64 x2 5200+ i pamieci DDR2 2x1gb PC4300 kingston czy to sa dobre komponenty?

pytasz sie czy jest sens, nie podałes konfigu obecnego, nie napisales do czego uzywasz pc

moze sie okazac, ze roznicy nie odczujesz, czego oczywiscie ci nie zycze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi