azgan Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Panowie, dzisiaj widziałem Lcd 22" iiyama LCD Prolite E2200WS-B, i powiem, że z grubsza obraz jest nawet nawet jak na matrycę TN, dokładniej nie testowałem. Kusi gwaranacja na pixele w tym Iiyama. Jeszcze muszę obczaic Samsunga SyncMaster 215TW, może miał ktoś do czynienia z tymi monitorami. Jak sprawdzają się przy obróbce grafiki? Eizo 1931 jest fajny w opisach ale nigdzie go nie widziałem na żywo, poza tym to nie panorama. Samsunga SyncMaster 215TW to bardzo fajny monitor ale ponoć ma sporego Input laga Input_lag A co do iiyamy ProLite E2200WS to odradzam bo ma ciulową jakość obrazu kolory na tym monitorze to tragedia jak już ma być coś na TN to lepiej wsiąść LG L226 WA-WN tutaj jest temat o tym monitorze. Edytowane 30 Lipca 2007 przez azgan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Dla posiadaczy kart ATI problem input laga w Samsungu nie istnieje, ew. jest zminimalizowany praktycznie do zera - btw, ten problem jest rozglosniony duzo bardziej, niz faktycznie na to zasluguje. A jak z input lagiem w tym Samsungu? Jakie kąty, smużenie, czerń, kolorki, podświetlenie? Czy matryca pracuje tylko na 6 bitach tak jak ma to miejsce w modelu 971P? Właściwie nie ma jakiegoś porządnego testu w necie tego monitora 215TW.Katy rewelacja, nawet przy duzych odchyleniach obraz ostry. Smuzenia nie dostrzegam, gra w fpp b. komfortowa, matryca 8bit. O innych aspektach sie nie wypowiem - nie dostrzegam wprawdzie zadnych wad dotyczacych tego co wymieniles, ale do zawodowego grafika mi daleko, a nie chce wprowadzac w blad ;] W kazdym razie jest to, obok pamieci, chyba jedyna czesc mojego komputera do ktorej nie mam jakichkolwiek zastrzezen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MFrost Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 hmm.. widziałem tego Samsunga 215TW i powiem, że obraz jest o wiele lepszy, kolorki żywsze niż w Iiyamie E2200WS-B. Tylko chyba jakieś podświetlenie nierównomierne. Dolna część ekranu jakby trochę ciemniejsza niż górna. Może to wada tylko tego egzemplarza. Ale ogólne wrażenie jest bardzo dobre. Fajnie, że są szerokie kąty, pivot, możliwość wszelakiej regulacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...