Skocz do zawartości
Xaon

The Hunter

Rekomendowane odpowiedzi

Tytuł: The Hunter

Twórca: Midas Interactive

Typ: RPG (choć ja bym nazwał to czysta planszówką)

Jak czytam to tylko niezgadza się "3D" z opisu na amazonie: http://www.amazon.co.uk/Midas-Interactive-...5104&sr=1-2

Pytania dwa:

1. Grał ktoś?

2. Ma ktoś na sprzedaż oryginała, albo wie gdzie można w miarę spokojnie nabyć?

Przyznam się z bulem, iż mam tylko pirata, ale odpalany na emulatorze się sprawdzał idealnie, gdy na Tekkena nie było już siły (wszyscy wymęczeni obawiają się perfect'a przez nieuwagę :P ).

Gra jest banalna: trorzymy postać; wpisujemy imię, dodajemy do 4 cech (szybkości, ataku, obrony, i życia) punkty według uznania (parenaście pkt pozwala zróżnicować postacie - czasem nawet dość znacznie), poczym wybieramy sprite'a postaci i wybieramy jeden z 7 zestawów kolorów do każdego. I tak oto wyruszamy naszym łowcą, z max 3-ma kumplami, na poszukiwanie przedmiotu. Plansza jest przebanalna, szare kostki na czarnym tle z rozstawionymi losowo skrzynkami z przedmniotami i płapkami. w talii jest łącznie 80 (albo 100? Nie pamiętam) kart, a każda akcja jak ruch, atak, obrona, czy ucieczka jest poprzedzony rzutem kostki lub dwóch. Wprawdzie wszystkie zasady łapie się po 5 minutach, zas po 30 ma się opanowane większość gry, to jednak (sprawdzałem na sobie) bez znudzenia można z kumplami grać przez wiele, wiele godzin (osobiście przegrałem przy tej grze jakieś 30 - 40h).

Jednak ostrzegam - jest to gra dla maniaków planszówek i dość denie się gra samemu.

P.S. Do gry na więcej niż 1 osobę wystarczy 1 pad, choć dwa ułatwiają grę (z ręki do ręki, z ręki do ręki, bonanza!).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi