Skocz do zawartości
Dziuby

Jak Założyć Własne Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie i Panie potrzebuję pomocy w pewnej sprawie

Kilka słów wyjaśnienia

Prócz mojego podstawowego hobby czyli zabawy z modami komputerów mam też zainteresowania historyczne a ściślej mówią interesuje mnie historia polski od począktu XX wieku, czyli filmy archiwalne, dokumentalne i wszystkie inne materiały także z PRL-u (Polska komunistyczna) włącznie z Polską Kroniką Filmową.

W czym rzecz

Zebrało nas się kilu z całej polski i gadaliśmy sobie na pewnym forum, które padło. Sęk w tym, że Adimowi tego forum już się nie chce pilnować tego całego zamieszania, a my żyjemy od kilku dni w nie pewności co robić. Powstał pomysł założenie własnego forum, którego będziemy pilnować coś w stylu Tweaka.pl i odrodzenia na PURE.pl

Teraz, o co mi chodzi

1. Potrzebuje pociągnąć jakiegoś gotowca forum nie wiem skąd

2. Domena by się przydała, darmowa może płatna (mile widziane jakieś linki)

3. I najważniejsze serwer , gdzie, po co i za ile, może darmo, ważny jest chyba rozmiar dostępnego miejsca.

Myślę, że mając takie informacje będziemy wstanie stworzyć własne miejsce pogaduch na temat archiwalnej Polski.

Dzięki liczę na Waszą pomoc w szczególności osób, które się na tym znają

Edytowane przez Dziuby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam phpBB odradzam. Na takie forum dość łatwo się włamać. Praktycznie w każdej wersji odnaleziono już masakryczne dziury. Nie wierzycie? Jak chcecie to wejdźcie na www.bugtraq.com. Tam jest stos info o lukach w tym skrypcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Unclassified newsboard, nie slyszalem o nim zlego slowa

Tripod, yoyo, ovh to lipa z hostingiem, lepiej na webd.pl za 3.99 miesiecznie wykup platny hosting

domena .info za 5pln za pierwszy rok i 20 za kolejny na ovh.pl, ale nie uzywaj ich panelu do zarzadzania domena, przekieruj domene na freedns.afraid.org

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi