Skocz do zawartości
xacti

Mobo Pod Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. Kolega niedlugo kompa kupuje. Na poczatku chcialem mu wsadzic DFI Infinity NF SLI-M2/G na AM2, ale widze ze moze miec problemy z konfiguracja.. Czy to prawda, ze co jakis czas trzeba cos w niej zmieniac (ustawienia w biosie, itp?)

Co mozecie polecic w zamian? Oc nie musi byc swietne. Wystarczy 2.4GHz na 3600+. Fundusz tak do 300zl.

Pozdrawiam

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi plytami to wyglada tak ze w jednym sklepie kupisz plyte z zaaktualizowamym biosem w drugim nie. Zawsze mozesz na miejscu poprosic o flashowanie i nie powinno byc najmniejszego problemu ;)

Co do płyty. Dobrze wypada MSI K9N Ultra-2F :)

skapiec.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, ze o flash trzeba poprosic to wiem :) Ale gdzies czytalem, ze te plyty nie nadaja sie dla userow co o kompach wiedza tylko jak zainstalowac jakas gre :P Jak raz mu wszystko poustawiam to nie bedzie potem miec chlopak problemow ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest Gigabyte ze wstaje z ustawieniami takimi jak mu sie podoba. Ustawisz mu wszystko na sztywno w biosie, założysz hasło zeby nie kopal tam i wsio bedzie smigac B-) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, ze o flash trzeba poprosic to wiem :) Ale gdzies czytalem, ze te plyty nie nadaja sie dla userow co o kompach wiedza tylko jak zainstalowac jakas gre :P Jak raz mu wszystko poustawiam to nie bedzie potem miec chlopak problemow ? ;)

Jak ustawisz wszystko dobrze i kolega nie bedzie grzebal to bedzie dzialac. Ja ustawialem BIOS we wrzesniu, od tamtego czasu nic nie zmienialem i wszystko dziala perfect ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepne sie ;)

Tez zastanawiam sie nad wyborem plyty pod AMD. W zasadzie podoba mi sie Abit KN9 ale niestety odpada ze wzgledu na 2 sloty pci. Trzy to absolutne minimum, a nawet bym czterema bym nie pogardzil. Oczywiscie musi byc w miare "O/C friendly"; przydalby sie hd audio [do transmisji cyfrowej gloswnie] ale od biedy moze przecierpiec i jego brak bo mam Audigy 2. Chipset najlepiej jakby byl chlodzony pasywnie, lub przynajmniej "dawal rade" na pasywie typu niebieski zalman. Cena jest rowniez dosc istotnim czynnikiem ;) Wolalbym nie przekraczac 300 zl.

Edytowane przez Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit ma 3 sloty PCI, OC friendly jest ponad miare, chipset chlodzony silent otese'm (pasywnie), kolor niebieski :lol: Oj kolega chyba nie czytal zadnej recki nt w/w plyty ;)

Edytowane przez Bris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL, przypadkowo natnolem sie na takie cos: http://www.allegro.pl/item219067096_abit_a...36m_zabrze.html

Ponoc nastepca Abita KN9, no i ma 3 sloty PCI :D

Co o tym sadzicie?

Edit:

Bris, no jak... KN9 mial tylko 2 sloty PCI - clik

Edytowane przez Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi