Skocz do zawartości
noe9

Gdzie Można Przenocować Przez Kilka Dni W Łodzi Małym Kosztem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otóż mam dorbny problem, mianowicie od przyszłego poniedziałku rozpoczynam pracę w Łodzi, w pewnej ;-) firmie ale niestety jako, że z miasta tego nie pochodzę ani też nie mam tam żadnych znajomych (ani nawet znajomych znajomych znajomych), stoję przed pewnym problemem jakim jest załatwienie taniego w miarę przyzwoitego noclegu na następny tydzień. Narazie zastanawiałem się nad akademikami politechniki Łódzkiej aczkolwiek nie mam pojęcia jak daleko znajdują się one od centrum miasta, ani też czy i za ile można w nich się przez wakacje przenocować (może ktoś ma numer kontaktowy, bo na razie moje googlowanie było "pobieżne").

Po pierwszym tygodniu wyjeżdżam na szkolenie, na kilkanaście tygodni, po czym na stałe wracam do Łodzi tym samym powstaje drugi problem - wynajmu mieszkania. Może ktoś jest w stanie polecić małe nienajdroższe i niebrzydkie mieszkanie, albo chociaż poinformować o miejscach których należy unikać? Wiadomo, że najchętniej uniknołbym bloków z wielkiej płyty, no ale podejżewam że będzie to raczej trudne (choć przyznam że nie mam fioletowego pojęcia o stanie rynku mieszkaniowego w Łodzi)

Może jakieś inne porady gdzie w mieście warto iść/nie iść w których godzinach, a jakich miejsc zdecydowanie unikać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tydzien do akadmika moze byc , od centrum to raptem kilka minut tramwajem wiec niedrogo , blisko i znosnie

na stale oj ciezko cos znalesc dosyc taniego i w dobrym stanie, do tego blisko centrum, poszperaj w necie jak cos wal na gg to pomoge jesli chodzi o lokacje

Co do porad, mieszkam juz prawie 2,5 roku w Lodzi i nic mi sie zlego nie przytrafilo, nikt mnie nie zaczepial ani nic w tym stylu, do tego to chyba trzeba miec szczescie.

W akadmiku UŁ 2DS , najdrozszy okolo 25zl za dobe...zawsze mozna zadzwonic i sie spytac. Mieszkam tam i jest konfortowo. Co do PŁ ceny dochodza do 20zl.

Edytowane przez qbass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm podzwoniłem trochę po akademikach i niewesoło z nimi. Jeden uchodzący za tani jest zamknięty z powodu remontu, a pozostałe, mają owszem wolne miejsca w pokojach "hotelowych" za które życzą sobie 60zł/noc (oszaleli za tyle to można hotel przyzwoity znaleść). Pozostało mi schronisko młodzierzowe za 30zł/noc w pokoju wieloosobowym... Przynajmniej jest w centrum miasta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano, bezpośrednio do akademików, ale jak napisałem wcześniej 60zł/ za pokój hotelowy (innych nie ma), a ten który mógłby mnie przenocować w zwykłych pokojach (bodajże piątka) jest w remoncie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!k napisał(a):

Ew. Poca Was przygarnie, lubi to ;]

Poca przygarnia tylko wybranych :lol:

Wracajac do tematu znalazlem:

"Pokoje gościnne w małej prywatnej kamienicy w centrum miasta.

W roku akademickim 19-21 miejsc w wakacje 29-31 miejsc

Pokoje wyposażone są w łazienki, aneksy kuchenne, tv "

"CENNIK- POKOJE GOŚCINNE pokój: 3 osobowy - 150zł, 2 osobowy - 100zł, 1 osobowy - 50zł. Kontakt: tel/fax 042 632 75 33, KATARZYNA KRUK tel. kom. 503 035 751"

Zawsze 10PLN taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi