zgf1 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Czytajac forum nie natknalem sie na temat odnosnie tej gry, osobiscie uwazam ja za jedna z najwspanialszych produkcji wszechczasow. To polaczenie strategii RTS, gry TPP i PRG. Niesamowity i ciekawy swiat i zadania. Gdy sie gra mozna po prostu odplynac, jest niesamowity klimat. A teraz mam pytanko, gracie jeszcze w to cudo? Mam polska wersje, niestety w XP nie ma niektorych liter podczas gry w menu czy dymkach wypowiadanych kwesji, utrudnia to troche gre. Jak sadzicie co to moze byc? Kiedys gralem w Windows98 i wszystko bylo ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Fantastyczna gra. Niestety, jest to jeden z najbardziej niedocenionych tytułów w historii gier komputerowych. Bardzo wysoko oceniany w internecie oraz miesiącznikach o grach, ale graczom chyba ten tytuł wydał się za trudny. Zresztę w czasach gdy się ukazał, miał horendalne wymagania sprzętowe. Nie grałem w to chyba z 3 lata, ale mam oryginał i do tego boxowy (ponad 100 zeta wydane, a nie wersja z taniej kolekcji lub naszych miesiączników :razz: ), więc postaram się w tygodniu zainstalować, wrzucić najnowszego patch'a i sprawdzę czy mam takie same problemy jak Ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Gra klasyk. Wymagania gniotły ale wtedy akurat miałem 2mx wiec w 800x600 dało sie grać na full ;). Świetny pomysł,grafa, wykonanie i klimat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Bardzo dobra gra, i jak na uwczesne czasy baaardzo wymagajaca, moja uwczesna rivka tnt2 ledwo to ciagnela :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Mam polska wersje, niestety w XP nie ma niektorych liter podczas gry w menu czy dymkach wypowiadanych kwesji, utrudnia to troche gre. Jak sadzicie co to moze byc? Kiedys gralem w Windows98 i wszystko bylo ok. No więc, zainstalowałem pod Xp'ekiem, wrzuciłem ostatniego patch'a i nie mam problemów o których wspominałeś. Ależ ta gra wciąga! Full detale i śmiga miodzio (GF 7600 GS). Niestety, problem jaki mam, to niebo, które podczas błyskawic robi się całe białe. Pewnie wina sterów, ale niechce mi się bawić w naprawianie tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Czy to się przypadkiem nie nazywało EVOLVA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) KRÓCIUTKO...JEDNA Z NAJCIEKAWSZYCH I NAJBARDZIEJ ORYGINALNYCH GIER NA PC (niestety także jedna z tych niemożliwie niedocenionych). Swego czasu zagrywałem się w to non-stop...takie tytuły dają namiastkę tego co by być mogło gdyby w branży liczyła się pomysłowość i inwencja twórcza, a nie tylko coraz lepsza grafika i grubość portfela :wink: I tym miłym truizmem finiszuję. Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Czy to się przypadkiem nie nazywało EVOLVA ? Evolva to zupełnie inna gra. Zresztą w swiom czasie bardzo często dodawana do kart graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=204&a=1 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Patrząc na skriny wnioskuje zerową optymalizacje dzisiejszych gier. Grafa na dziś nawet dobra a na 2mx chodziła (ze spadkami czasami ale w full w 8x6). Da sie jeszcze to gdzieś kupić ? Pytam bo kiedyś pożyczyłem kumplowi i już nie dostałem jej z powrotem (wraz z mdk2...). Z chęcią bym wrócił do tej gry. Btw "stare" gry od Shiny Entertainment to były klasyki: mdk,mdk2 (niby bioware), sacrifice i messiah. Jak ktoś może niech da namiary gdzie można Sacrifice kupić ;). Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie podpuszczajcie mnie bo zacznę szukać. <_< A zresztą yuucOm nie przesadzaj z taż optymalizacją bo poprzednie wypowiedzi świadczyły o czymś innym. Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 łoookurde :) Poprzypominaliście tym tematem same świetne gry :) Sacrifice też miałem kiedyś org. ale niestety się zawieruszył.. chociaż myślę, że ktoś jeszcze będzie miał :) btw. Mam jeszcze MDK i Messiaha i szczerze powiem, że troszkę się już zakurzyły... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Patrząc na skriny wnioskuje zerową optymalizacje dzisiejszych gier. Grafa na dziś nawet dobra a na 2mx chodziła (ze spadkami czasami ale w full w 8x6). Da sie jeszcze to gdzieś kupić ? Pytam bo kiedyś pożyczyłem kumplowi i już nie dostałem jej z powrotem (wraz z mdk2...). Z chęcią bym wrócił do tej gry. Btw "stare" gry od Shiny Entertainment to były klasyki: mdk,mdk2 (niby bioware), sacrifice i messiah. Jak ktoś może niech da namiary gdzie można Sacrifice kupić ;). Na screenach widać, że grafika i tak nie jest w pełnych detalach. Teraz można z palcem w d.... ustawić "szczegółowość" na "obłędną" :lol: . Krucafiks, ale ta gra mnie spowrotem wciągneła. Stalker poszedł w odstawkę (a już w Prypeci się bujam). Jeszcze zapomniałeś wymieć ich jedną SUPER grę - "Giants - Obywatel Kabuto" - petarda! Znalazłem właśnie drugi mój egzemplarz Sacrifice. Jest to pełna, polska wersja z Świata Gier Komputerowych, numer 2/03. Wal na priv, to Ci wyślę za friko. Kiedyś odwdzięczysz się browarkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) -> giants-citizen kabuto: pamietam czasy jak wychodzila i wiesci chodzily ze tylko na mega nowym i szybkim GF3 ta gra pojdzie plynnie co bylo chyba prawda, kupilem ja oryginala w carrefourze za niecale 10zl jakeis 2 lata temu. Gra rowneiz oryginalna ale jakos mi nie przypadla do gustu.. co do Sacrafice (zeby nie bylo OT) : niedoceniona czy ja wiem...wielu kumpli w to gralo , ja tez probolwalem ale na cel366 i chyba TNT1 (abo moze to juz voodoo3 3k) gra chodzila dosc kiepawo ale zabawa byla niezla tylko ze slabo ja pamietam, ale zapamietalm jeden fakt dla mnie wadliwy i psujacy zdeka klimat : to wyglad jedengo z bogow(bylo ich pary roznych) , takiego jasnego i ze zsmeisznym balonikiem zamaist glowy !!! ZAL! Ja bym jeszcze polecil jedna stara gierke (tez z niezlymi na tamte czasy wymaganiami) : Evolva (edit: poprawiona pisownia tytulu ;p) PS. Sorry za OT Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Chyba chodziło o Evolva ;) Też dobra... szczególnie właśnie ten proces ewoluowania.. dzisiaj nie ma takich gier, tam jak się zabiło coś co wygląda jak struś to można było zwiększyć swoją prędkość, jak coś co wyglądało jak pająk z flamethrowerem to miało sie jego zdolności.. PS. Giants: Obywatel Kabuto też się znajdzie, kupiłem kieeedyś podczas premiery za 30zł, z ładnym kartonowym pudełeczkiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 ja tez P.S. Black War'a ;) i Sacrifice i Evolve i GIANTSOW giantsy mnie urzekly, zwlaszcza swietne spolszczenie i humorek na cut-scenkach :) Sacrifice - czary, mary, magia mnie to nie krecilo nigdy wiec i nie gralem w to jakos dlugo. Mozliwosci jakie byly w tej gdze byly ogromne ale moze tez napotkala grono ludzi takich jak ja co czarow i marow nie lubieja za bardzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Ooo, to ta sama ekipa zrobila Giantsa? Pamietam jak sie w to zagrywalem, ale wymagania to duze mialo... na moim gf2 mx ciezko bylo ale jakos dalem rade. Nie pamietam czy to przeszedlem w ogole ale gierka byla miodna. Jak na tamte czasy to kosmos. A co do Sacrifice to nie gralem :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) ...to śmiało możesz nadrabiać zaległości :wink: W sensie merytorycznym gra rządzi (synteza kilku gatunków+nuta świeżości), z kolei oprawa także jest do przełknięcia (...ach te surrealiztyczne pejzarze :-P ). Jeżeli ktoś nie uległ do końca mainstrimowej lobotomii - z powodzeniem może sięgać po Sacrifice :twisted: (Z drugiej strony zaznaczyć wypada, że nie jest to tytuł dla fanów produktów opartych na stale odgrzewanym ostatnio schemacie Warcrafta). Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Pamietam jak zagrywalem sie w GIANTS na 2mx i duronie 800 [; swietna gra byla...demo przeszedlem kilkanascie razy chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak dla mnie świetna gra ("Sacrifice") i po latach nie żałuję zakupu oryginału (ten sam mortex co ty, ale nie sądziłem że gra ma takie wymagania, na rivie tnt2 jakoś mi chodziło), żałuję jedynie, że nie miałem okazji pograć w niej w internecie (gdy ją kupiłem nie miałem stałego łącza). Jednak doskonała fabuła i humor w kampanii (którą można przejść 5 razy, za każdym razem innym bogiem, aby poznać całą fabułę), zapewniło rozrywkę na długi czas. PS Do dziś nienawidzę wybuchającego mi pod nogami wulkanu z Dynama Pyrodraulicznego, które powodowało nieodwaracalną stratę całej armii i w konsekwencji wczytanie savu. PS2 @Lizardus - chodzi Ci pewnie o Stratosa - nie powiem żeby ciekawie wyglądał - ale był bogiem wiedzy i sam powiedział, że jego prawdziwa forma jest zbyt skomplikowana żeby ktokolwiek z maluczkich mógł ją rozumieć - dlatego pojawia się pod taką formą ;) -SPOILER- Zresztą i tak okazał się największym zdrajcą (przywołał Marduka/Ashura) i nie ginął tylko w tej wersji wydarzeń kiedy mu służyłeś PS3 W Giantsa nie grałem - "Sacrifice" kupiłem po miażdżącej recenzji w CD-Action i zagraniu w demo. Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 sacrifice bylo dobre ... :) ale humoru w Giantsach nic nie przebije :) do tej pory czekam na squel :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 do tej pory czekam na squel :( Armed & Dangerous Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Ja chcialem podziekowac koledze mortex za podarowanie oryginalnego Sacrifice, teraz moge pograc sobie w ta wspaniala gre bez zadnych problemow :) Na ludzi z Pure mozna liczyc :) Jeszcze raz dzieki masz duze piwo :) Wczoraj odswiezylem sobie troche wspomnienia i musze powiedziec rewelacja, grafika wcale nie jest zla, jak dla mnie jest ciekawa i inna niz wszystko, gra kultowa! PS. Moze po jakims czasie zagramy wszyscy online? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbeer Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Witam Również grałem w Giants: Citizen Kabuto. No i teraz chciałem do niej powrócić i okazało się, że na nowym sprzęcie nie działa. Mam GeForce 8600GT. Gra uruchamia się, da się wejść w opcje. Jednak po wyborze karty graficznej GeForce Direct3D T&L nie da się jej uruchomić - zgłasza się komunikat, że program spowodował błąd i zostanie zamknięty. Jedynie gry wybiorę drugą opcję ustawień karty graficznej bez T&L gra się uruchamia. Ale wtedy pojawiają się różne zniekształcenia. Te zniekształcenia to bardzo wydłużone trójkąty zamazujące obraz i powiązane z poruszającymi się postaciami. Mam najnowsze sterowniki nVidii, DX9. Inne gry działają więc myślę, że to nowy rodzaj jednostek obliczających jakie zastosowano w serii 8 powodują błędy. Co jednak można zrobić? Będę wdzięczny za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Armed & Dangerous no probowalem zagrac ... ale to nie to ... mi chodzilo o squel taki fizyczny a nie duchowy. no i po polsku :D jak Giants :) ... gadki mnie niektore rozbrajaly :) i do tej pory grywam w to... Buz, Gordon, Bennet, Reg, Tel ... Delfi, Dziadunio Burszuras, Timmy :D ja pierdacze co to za dni nieprzespane byly :) a Armed & Dangerous to juz nie to ... tak mysle o AA to mi sie Lost Planet przypomina :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) ...... Mam najnowsze sterowniki nVidii, DX9. Inne gry działają więc myślę, że to nowy rodzaj jednostek obliczających jakie zastosowano w serii 8 powodują błędy. Co jednak można zrobić? Będę wdzięczny za sugestie. Słuszne rozumowanie. Problem ze starszymi grami odpalanymi na kartach Nvidii z serii 8 dotyczy nie tylko tej gry. Np Baldur's Gate 2 też z tym się boryka. Głupia rada, ale ja do takich gier mam drugiego starszego kompa. Edytowane 20 Października 2007 przez mortex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 sacrifice bylo dobre ... :) ale humoru w Giantsach nic nie przebije :) do tej pory czekam na squel :( O! widzę że są jednak ludzie którzy grali w te gry :) Pamiętam jak dla Giantsów wymieniłem grafikę z TNT 2 na GeForce 2MX i pamiętam ten specyficzny klimat, wciągało bardziej niż dzisiejsze hity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steraf Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam. 2 sprawy 1) sory za odkop. 2) Mam problem z ilością fps w sacrifice. Gra jest świetna ale przy średnich detalach mam około 20fps. Czasami mniej. Menu chodzi tragicznie bo mam tam 10fps. Szukam patchów do tej gry ale wyczytałem że muszą to być patche do wersji PL. Anglielskojęzyczne nie działają. Więc jeśli ktoś ma takie patche lub wie skąd można je sciągnąć to proszę o link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 ftp://ftp4.gram.pl/pub/pl/sacrifice/patch/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...