Skocz do zawartości
YogiCK

Foxconn P35a / P35a-s

Rekomendowane odpowiedzi

stolara napisał(a):

A może masz ustawione na manual prace wentyla i wpisana akurat taką liczbę obrotów ?

Marcinas83 napisał(a):

Ja miałem coś podobnego i jeszcze jedna osoba, która miała fryzjera 7 pro. Jaki masz wgrany bios?? Może jak wgrasz najnowszy to już nie będzie czegoś takiego. Osobiście nie zauważyłem ostatnimi czasy, aby coś takiego u mnie występowało.

Ja to mam. Bios P28, ustalałem temperatury na xx stopni, obroty na xx procenty i tak nadal jest przyśpieszanie i zwalnianie. Czekam na najwnowszy bios wczytam i zobaczę.Dosyć wkurzające jest to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niko2003 napisał(a):

Ja to mam. Bios P28, ustalałem temperatury na xx stopni, obroty na xx procenty i tak nadal jest przyśpieszanie i zwalnianie. Czekam na najwnowszy bios wczytam i zobaczę.Dosyć wkurzające jest to...

Witam

Niestety najnowszy bios P33 nie eliminuje tego. Napisałem do Foxconna o problemie, może coś odpowiedzą. Ciekawe, że mało kto o tym pisze, może nikt nie zwraca uwagi na zmienne obroty wentylatora ?

Tak przy okazji to po wgraniu nowego biosu system wykrywa nowe urządzenie pci device w urządzeniach systemowych, jednak nie instaluje sterowników. Czy ktoś wie co to za urządzenie ?

K_Nemo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stolara napisał(a):

Wrzuć płytę foxconna i odpal żeby winda sama szukała sterów do tego urządzenia. Wydaje mi się że to karta sieciowa.

Ja mam ustawione manualnie 1300RPM w biosie i mi nic się nie zmienia.

Wrzucałem płytę foxconna, ale nie znajduje tam sterowników. A przy ustawionym manualnie w bios 1300RPM, obroty i tak falują w granicach 1290 - 1315.

K_Nemo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

k_nemo napisał(a):

Witam

Prawdopodobnie wszystko jest ok. Lekkie wahania prędkości wentylatora są w normie. Nie każdy ma tak czułe ucho by to wychwycić. Poza tym mój wentylator lekko wpada w wibracje, co zwiększa hałas.

K_Nemo

Też tak miałem, ale może przeszło mojemu fryzjerowi bo jest cieplej w pokoju?? Nie wiem jakoś ostatnio tak się już nie zachowuje. Odnośnie tego PCI Device czy jak to tam idzie, jakiej firmy masz kartę graficzną?? Bo u mnie też pokazało się coś takiego jak wsadziłem kartę Ati HD3850 i nie wiem co to jest, bo nie ściągnąłem wszystkich sterowników tylko do samej karty :) tak samo mam na drugim kompie gdzie jest karta Ati X600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam zamiar kupić płytkę w wersji A-S ale mam zagadkę – otóż mam wentyla SCYTHE Katana CU

post-134262-1198966560_thumb.jpg

w wersji 1 – i tu pojawia się pytanie – czy da się to zamontować na tej płycie

pytam bo mocowanie pod 775 jest w tej wersji trochę kłopotliwe – od spodu metalowa płytka a od strony procesora coś w stylu „rusztowania” – łączy dwa otwory w linii prostej wysokość ok. 1cm a prześwit około 0.5cm lub jeszcze mniej - teraz jest zamontowane na płycie AsRock 4CoreDual - SATA2 i nie ma z tym problemu bo przy procku nic nie ma w linii otworów mocujących, a w Foxconn'ie są kondensatory

post-134262-1198966363.jpg - mocowanie do płyty to te większe kwadraty w kółkach

czy zmieści się nad kondensatorami z sekcji zasilającej CPU – ktoś może zmierzyć ich wysokość od powierzchni płyty głównej

ew. jak przymocować ten radiator do płyty – może jest jakaś zapinka która by pasowała?

w wersji 2 zmienili mocowanie na takie

post-134262-1198965968.jpg

Czekam na radę

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krzychu26 napisał(a):

A czy to duza różnica w wydajnosci

A na Modecomie MC 400 pójda dwie.

Tu masz porownanie 2x2900xt cf na x38 vs p35...

http://www.bit-tech.net/hardware/2007/10/1...38_versus_p35/1

Nie do konca wiadomo jak wyglada wydajnosc w grach na 2x38x0 + p35(16x/4x) i nowych sterach...

Swego czasu robilem research odnosnie tego i nic konkretnego nie znalazlem... jedynie wyniki w 3dmarkach...

Kup to nam napiszesz jak to dziala :-P

MC-400 + 2x38x0 + jakis dual core... powinno dac rade... z quadem moze byc problem...

Edytowane przez RaKLeZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krzychu26 napisał(a):

A chodza sluchy ze na najnowszym biosie dziala sli nieoficjalnie, prawda?

SLI chodzi na tej płycie, ale tylko dla kart z serii 6 i 7. Dla nich są tylko dostepne nieoficjalne sterowniki, umożliwiające SLI na chipsetach innych firm niż Nvidia.

Była o tym mowa już jakiś czas temu, w tym topiku.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od niedawna jestem posiadaczem foxconna p35a-s, mam pewien problem z mikrofonem, otóż w samym systemie (win xp) dziala prawidlowo (podłączam do różowego wejscia), natomiast jezeli chodzi o gry (counter strike source), nie mogo go w zaden sposob wyregulować, włącza sie jakies echo, które uniemozliwia jakąkolwiek rozmowe, mialem wczesniej plyte asusa a8nsli (karta dzwiękowa równiez na pokładzie) i nie mialem podobnych problemów. Spotkał sie ktos moze z czyms podobnym ?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

No już tam probowałem, z włączonym tłumieniem, z wyłączonym, wydaje mi się że już wszystkie możliwe kombinacje :)

dodatkowo postawiłem xp od nowa, steama z counterstrikiem tez od nowa, i dalej to samo :(, ale widze ze jest opcja przełącznia miedzy przednim panelem a tyłem ?, ale jak mniemam karta dzwiekowa jest jedna chodzi tylko o przełączenie wejsc ?, kupie jakis panel z wejsciem na sluchawki i sprawdze moze cos sie zmieni.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

staszekalcatraz napisał(a):

... ale widze ze jest opcja przełącznia miedzy przednim panelem a tyłem ?, ale jak mniemam karta dzwiekowa jest jedna chodzi tylko o przełączenie wejsc ?

Jest niby funka automatycznego przelaczania/wyciszania, ale jakos u mnie nic nie wykrywa jak przelaczam sie na panel przedni :/ (podlaczyc odwrotnie wtyczki nie moge bo jest to niemozliwe ze wzgledow mechanicznych [; ). Przynajmniej rozwiazalem swoj problem - dlaczego dzwiek byl cichszy niz zwykle; OTO winowajca :wink: Edytowane przez cvir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asharot napisał(a):

Żeby uruchomic przedni pale audio podłącze według tego schematu:

http://efotek.pl/pokaz_fotke/upload/o35vl6ek.jpg

i ustaw jak na moim screnie:

http://efotek.pl/pokaz_fotke/upload/ksn43zjw.jpg

Wiem jak to zrobic tylko problem w tym, ze mam "zintegrowana wtyczke" w sumie pasujaca do gniazda na plycie (brak bolca w tym samym miescu) tyle, ze to nie dziala. Narazie mi to nie przeszkadza bo na przodzie uzywam jedynie USB ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grycek79 napisał(a):

Witam

Mam zamiar kupić płytkę w wersji A-S ale mam zagadkę – otóż mam wentyla SCYTHE Katana CU

post-134262-1198966560_thumb.jpg

w wersji 1 – i tu pojawia się pytanie – czy da się to zamontować na tej płycie

pytam bo mocowanie pod 775 jest w tej wersji trochę kłopotliwe – od spodu metalowa płytka a od strony procesora coś w stylu „rusztowania” – łączy dwa otwory w linii prostej wysokość ok. 1cm a prześwit około 0.5cm lub jeszcze mniej - teraz jest zamontowane na płycie AsRock 4CoreDual - SATA2 i nie ma z tym problemu bo przy procku nic nie ma w linii otworów mocujących, a w Foxconn'ie są kondensatory

post-134262-1198966363.jpg - mocowanie do płyty to te większe kwadraty w kółkach

czy zmieści się nad kondensatorami z sekcji zasilającej CPU – ktoś może zmierzyć ich wysokość od powierzchni płyty głównej

ew. jak przymocować ten radiator do płyty – może jest jakaś zapinka która by pasowała?

w wersji 2 zmienili mocowanie na takie

post-134262-1198965968.jpg

Czekam na radę

Pozdrawiam

Posiadam Foxconna P35A i założyłem bez problemu Kantane 1 Al (różnią się tylko materiałem) wiec nie powinieneś mieć kłopotów z montażem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niko2003 napisał(a):

Pytanie do osób mających 4GB. Czy jak uruchamiacie komputer bios widzi pełne 4GB? A dopiero Windows obcina? Bo u mnie tyle samo w biosie i windows xp - czyli 35xxmb (remap off).

Będzie widział w biosie pełne 4GB jak włączysz remap, ale do XP czytałem po forach, że lepiej mieć wyłączoną tą funkcję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niko2003 napisał(a):

Pytanie do osób mających 4GB. Czy jak uruchamiacie komputer bios widzi pełne 4GB? A dopiero Windows obcina? Bo u mnie tyle samo w biosie i windows xp - czyli 35xxmb (remap off).

U mnie z remap off w biosie i w xp widzi 3328 MB ramu, z remap on natomiast post pokazuje 4096 MB a bios i xp pokazują 3072 MB. I bądź tu mądry :) Bios p28.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi