Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam w domu Genius HT 5.1 (starszą wersję) i chciałem podłączyc zestaw do dvd (dvd nie jest najwyższej jakości, takie coś w stylu "super ekstra najlepszy za 10 zł" z allegro). no i tak, z tyłu dvd mam 6 chinch'ów które bezproblemowo się podłącza do głosników, potem włącza się film i.... no właśnie... odniosłem wrażenie że subwoofer po prostu nie działa :unsure:

teraz moje podejrzenia:

1. przy komputerze zestaw głośników musi używac funkcji bass redirection, bo sub sam "nie wyłapuje " częstotliwości dla niego przeznaczonych, więc myślałem że odtwarzacz jako tani i kiepski nie przekazuje stricte niskich częstotliwości. no ale w końcu w dźwięku dolby digital kanał dla subwoofera zawiera dokładnie przeznaczone dla niego ściezki, więc:

2. może napęd jest jakiś niedorobiony i po prostu ma zepsuty układ przekazywania dźwięku?

Więc czy to wina dvd czy wina głośników i co można zrobic w tej kwestii? DVD to chyba tevion 4000 czy coś takiego. Z góry dzięki za pomoc.

PS. jakby co sprawdzałem te głośniki jeszcze na innym modelu teviona i problem był ten sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem leży po stronie DVD. Na każdym chyba DVD są te same wejścia na chinche ,także tu raczej nie ma mowy o pomyłce przy podłączaniu. Sub powinien grać. A centralny też gra ?

Może rozglądnij się za jakimś nowym firmware do tego odtwarzacza.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi