joorvishoon Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Witam mam w domu Genius HT 5.1 (starszą wersję) i chciałem podłączyc zestaw do dvd (dvd nie jest najwyższej jakości, takie coś w stylu "super ekstra najlepszy za 10 zł" z allegro). no i tak, z tyłu dvd mam 6 chinch'ów które bezproblemowo się podłącza do głosników, potem włącza się film i.... no właśnie... odniosłem wrażenie że subwoofer po prostu nie działa :unsure: teraz moje podejrzenia: 1. przy komputerze zestaw głośników musi używac funkcji bass redirection, bo sub sam "nie wyłapuje " częstotliwości dla niego przeznaczonych, więc myślałem że odtwarzacz jako tani i kiepski nie przekazuje stricte niskich częstotliwości. no ale w końcu w dźwięku dolby digital kanał dla subwoofera zawiera dokładnie przeznaczone dla niego ściezki, więc: 2. może napęd jest jakiś niedorobiony i po prostu ma zepsuty układ przekazywania dźwięku? Więc czy to wina dvd czy wina głośników i co można zrobic w tej kwestii? DVD to chyba tevion 4000 czy coś takiego. Z góry dzięki za pomoc. PS. jakby co sprawdzałem te głośniki jeszcze na innym modelu teviona i problem był ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Problem leży po stronie DVD. Na każdym chyba DVD są te same wejścia na chinche ,także tu raczej nie ma mowy o pomyłce przy podłączaniu. Sub powinien grać. A centralny też gra ? Może rozglądnij się za jakimś nowym firmware do tego odtwarzacza. Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 centralny gra, tylko sub zamiast grac normalnie coś tam mruczy. chyba zamiast za nowym firmwarem rozejrzę się za nowym odtwarzaczem. dzieki za odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...