Skocz do zawartości
grucha83

Windows Vista - Opcje Administratora - Blokowawanie Funkcji

Rekomendowane odpowiedzi

witam. przegladalem forum ale nie udalo mi sie znalezc podobnego watku-

mam kompa z vista.czesto kozystaja z niego i nne osoby. dla nich utworzylem konto zwyklych uzytkownikow dla mnie administratora.

problem w tym ze te osoby ciagle robia mi mega balagan w kompie, chodzi tu o instalowanie jakis smieci, demek i tym podobnych.

jak zrobic w viscie cos takiego : chcialbym utworzyc dla NICH jeden folder np do 100 gb tak zeby mogli ew. pliki scigac tylko do tego folderu ?i zeby nie mieli opcji sciagania , tworzenia nowych folderow poza tym co bedzie w TYM jednym?

jak zrobic to zeby rowniez na swoim koncie nie mogli instalowac zadnych nowych programow ani ich odinsalowywac?? chodzi mi o to zebuy mogli korzxystac tylko i wylacznie z tego co jest i koniec. bo czesto programy ktore sa instalowane prze konto zwyklego uzytkownika kaszania mi konto administratora.

2 przyklady :

nie wieadomo po co ktos zainstalowal drugiego antyvirusa, ja mam avasta ktoas nainstalowal antyvira na dodatek takiego ktory nie ma zgodniosci z vista i teraz kaszani mi sie to w koncie administatora i deninstalacja tez nic nie dala bo caly czas vista krzyczy o bledzie w antyvirze ktorego juz nie ma....

kolejny to to ze ktos nainstalowal jakis gowniany pakiet kodekow ( mimo ze mialem wszystko co trzeba) i tym samym skaszanily mi sie kodeki w koncie administatora i zajelo mi troche czasu naprawianie tego.

wiec pomiozcie mi prosze - jak to zrobic aby nikt nie mogl nic instalowac/ odintalowywac, tworzyc foldery lub je kasowac bez mojej zgody . a prosby tu nie wystarcza. a nie chce kodowac kompa w boisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi