maax990 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 problem opisalem w tym temacie bo on dotyczy ds3 ale moze jakis spec od hdd mi pomoze :) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2711397 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Vista nie ma sterowników od sata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 nie prosi o dyskietke dysk badz pena najlepsze jest to ze na tym dysku jest 8 mozliwosci do wybioru tzn 4 rozne kontrolery i 2 tryby dla kazdego tzn raid i ahci tylko vista 64 niepyta co ma wybrac tylko chyba instaluje pierwszy a ten pierwszy jest do raida i urywa mi mbr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Próbwałeś instalowac bez tego pena? Skoro nie prosi o sterowniki to może ma swoje, które "dają radę". Wcześniej miałem DFI Infinity na nForce 4 (AM2), a teraz Intela i nigdy ni podawałem dodatkowych sterowników, a działa normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 tak wiem ze dziala bo idzie przez kanal ide a jak chcesz przez kanal sata to juz musza byc stery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Sprawdzałeś jakie są wtedy transfery? U mnie są na poziomie 212MB/s więc przez IDE to nie jest, fakt nisko jak na SATA2, ale o wiele wyższe niż przez IDE. Jak pisałem wyżej nie podawałem żadnych sterów, tylko ustawiłem BIOS na SATA i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 teraz sprawdzilem viste na tej sacie od intela i tez to samo zaraz sie w[ciach!]ie i polece po dyskietke do sklepu nagram i odpale xp. jak skoncze to sie odezwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 U mnie są na poziomie 212MB/s więc przez IDE to nie jest, fakt nisko jak na SATA2, ale o wiele wyższe niż przez IDE.Zebys nie zobaczył takiego transferu... Rzeczywisty transfer na dyskach jest tak "niski" że nie ma róznicy czy jest podłączony przez sata czy pata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maax990 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 ok juz problem z glowy 1 partycja muci byc bez zadnego mbr i niewiem dlaczego ale najlepiej jak jest niepodzielona tzn jest caly dysk 2 niewiem ale po zainstalowaniu utworzyla sie partycja 298 gb,wchodzac do narzedzi administracyjnych moge zmienic na jakies 150gb ale ani grama mniej 3 transfery-wiem ze hd tach nie dziala na viscie dobrze ale tak: pata 150MB/s kontroler gigabyte achi 148mb/s kontroler intel ahci 190mb/s dodam ze na xp mialem na intelu ok 230-240MB/s teraz niewiem czy w viscie sa wlaczone jakies dodatki spowalniajace dyski czy co? bardzo mnie ciekawi niemozliwosc zmniejszenia partycji na powiedzmy 80-100gb,chyba ze macie jakies pomysly programy do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...