Estwalk Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Czytam, przeglądam, szukam i nie wiem co wybrać... help Interesuje mnie: - dobry przepływ powietrza w obudowie (mam 8800 GTS i podkręconego Core2 Duo 1,86 na 2,8, 4 kości ramu, Gigabyte P965 DS 3) więc sie grzeje. - Dużo miejsca w środku, lubie mieć przestrzeń, a moj Tagan i jego kable nie ułatwiają mieszczenia się w obecnej. - najlepiej jak będzie dostępna w cooling.pl Opcjonalnie: - Bardzo dobrze byłoby, gdyby proponowane obudowy miały już wiatraczki dołączone przez producenta, albo jak trzeba dokupić to prosze podać jakie proponujecie. Nie interesuje mnie: - jak ona będzie wyglądała, ma być funkcjonalna, mam gdzieś design. Obecnie wybrałem: - http://www.cooling.pl/chieftec-lbx01bbsl-b...rodukt,943.html (jest duża, z tym ze musze dobrać wiatraczki) - http://www.cooling.pl/cooler-master-cavali...rodukt,771.html - http://www.cooling.pl/cooler-master-centur...odukt,1245.html Jak uważacie, że coś może być lepsze, albo uważacie, że któraś z przezemnie wybranych jest zdecydowanie lepsza od innych to napiszta. Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Estwalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Mam dokładnie tą pierwszą. Polecam zdecydowanie. Mam obecnie 1 x 120mm z tyłu i jest ok. Jest przestronna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Z tych 3 tylko chieftec. Pozostałe to lipa z cienkiej blaszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modman Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Jak wszyscy Chieftec , sam mam i polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Z tych 3 tylko chieftec. Pozostałe to lipa z cienkiej blaszki.LOL, te coolermastery rowniez maja blache 1mm, a do tego lepiej rozwiazane chlodzenie... Ale nie sa bynajmniej duze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Miałem do czynienia z obiema obudowami. Te Cooler Mastery jakością blach nawet nie przypominają chiefteca. Ostatnio się ośmieszasz, skończ z tym, proszę. Jak chcesz zobaczyć tańszego coolermastera z tylko że z innym przodem szukaj pod hasłem Tracer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estwalk Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ok, dzięki wielkie, biore Chiefteca, ale jeszcze jedno pytanko. Maty wyciszające, ma ktoś? używa? Pic na wode, czy naprawde działa?? http://www.cooling.pl/be-quiet-maty-wycisz...odukt,1421.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Miałem do czynienia z obiema obudowami. Te Cooler Mastery jakością blach nawet nie przypominają chiefteca. Ostatnio się ośmieszasz, skończ z tym, proszę. Jak chcesz zobaczyć tańszego coolermastera z tylko że z innym przodem szukaj pod hasłem Tracer. Dystrybutor chiefteca na Polske placi Ci od takich postow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Jaasne, wszyscy mi płacą i knują przeciw tobie spisek za plecami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Szef, szef, szef... (mnie jak cos oplaca zwiazek emerytow i rencistow z Radomia, no i oczywiscie wspolpracowalem) CH-01B-B-SL LCX-01B-B-SL BH-02B-B-B/SL Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 ok, dzięki wielkie, biore Chiefteca, ale jeszcze jedno pytanko. Maty wyciszające, ma ktoś? używa? Pic na wode, czy naprawde działa?? http://www.cooling.pl/be-quiet-maty-wycisz...odukt,1421.html Coś tam tłumi, ale to raczej dla maniaków ciszy, no i maty zakładasz dopiero jak uważasz że już bardziej nie da sie wyciszyć wentylatorów oraz dysków. Ja wyciszałem w tani sposób matami car-audio, w efekcie przybyło obudowie kilka kg masy przez co drgania są mniejsze. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) Maty to raczej na końcu. Imo najpierw dysk do wyciszenia, później usuniecie boxowych wyjców/ew. woda a maty na końcu:-) I pamiętaj, że podniosą nie małą wagę chiefa. //mookie był szybszy :( Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Xavi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) A tej budzie chociaz da sie zawiesic dyski na miekko? Bo jesli nie to maty sobie odpusc bo i tak ciszy miec nie bedziesz... :) Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Maty tak jak juz ktos wspomnial,daje sie juz na koniec jak juz wszystko wyciszymy,a chcemy jeszcze.Osobiscie uwazam,ze daj sporo.A co do dysku,to stabilizer rozwiazuje caly problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Z tych 3 to faktycznie Chieftec ze względu na rozmiar. Aczkolwiek post Benito był delikatnie mówiąc przesadzony bo te budy CM są bardzo fajne tylko że raczej ciasne ... Co do wentylatorów to polece Fander'y albo regulator obrotów + revoltec AirGuard np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...