michalusa Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Ja mam FPO# Q752A516 Wiecie cos o tym modelu?? Jak ten model sie zachowuje przy overclockingu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Sprawdź to będziesz wiedział :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 (edytowane) Witam, czy VID na poziomie 1.0375 jest realny ? czy znów core temp 0.98.1 podaje złe dane ... i czy wersje 45 nm nie posiadają tego co wcześniejsze 65 że podczas nieużytkowania procesora zmiejszała się jego moc ? bo u mnie ciągle jest 2.6 GHz... Edytowane 9 Maja 2008 przez jupijupi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 Jest takie coś, tylko zapewne masz wyłączone EIST :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 :/ u mnie w foxconnie ta funkcja sie nazywa C1E Support i jest włączona :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 czyli musisz poszukac jeszcze EIST :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 9 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 ok ok :D już sobie poradziłem :D thx ! jutro wezmę się za OC i zobacze jakiego procka dostałem :] pzdr ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 dobre robia 4ghz na 1.25v ;)albo i wiecej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) Kupiłem 8200 z serii Q808A314, dzis albo jutro zapodam jakieś wyniczki. Goodbye AMD Edytowane 12 Maja 2008 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 1.57V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 albo i wiecej ;) http://i32.tinypic.com/ranvrp.jpg Albo jeszcze wiecej :) http://www.imageshack.gr/files/i7dsle3t7ws8bghy8ilk.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) albo i wiecej ;) http://i32.tinypic.com/ranvrp.jpg Czyli mój oem e82 (na szczęcie nie przebrana sztuka) nie taki zły, robi 3.6Ghz na 1.0V i 4Ghz przy 1.25V Więcej się nie bawiłem, wszystko w biosie poza tym na default :) Edytowane 13 Maja 2008 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Mam pytanie troche z innej beczki. Zastanawia mnie za co odpowiada opcja HT Link Voltage (DFI 680i SLI) - ma to jakiś wpływ na żywoitność CPU? Czy tylko i wyłącznie odnosi sie do płyty głównej? Mam ustawione ponad 1.4v i sie zastanawaim czy troche nie przedobrzylem ... Edytowane 13 Maja 2008 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Czyli mój oem e82 (na szczęcie nie przebrana sztuka) nie taki zły, robi 3.6Ghz na 1.0V i 4Ghz przy 1.25V Więcej się nie bawiłem, wszystko w biosie poza tym na default :) powiem więcej: ma skubany potencjał a jak tempy ? może mały skrinik:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Mam pytanie troche z innej beczki. Zastanawia mnie za co odpowiada opcja HT Link Voltage (DFI 680i SLI) - ma to jakiś wpływ na żywoitność CPU? Czy tylko i wyłącznie odnosi sie do płyty głównej? Mam ustawione ponad 1.4v i sie zastanawaim czy troche nie przedobrzylem ... mam akurat tez 750i i dawalem do 1.5 jakos nic sie nie dzialo zlego,na codzien 1.35 mi starczalo do 4Ghz,spokojnie nawet z nadmiarem Edytowane 13 Maja 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczuuu Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 rok 2008 czas zaczac dzis przybyl q807 :) ciekawe jak to bedzie chodzilo (zamowiony w esc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) Pozno zaczales ten rok :) chodzic bedzie,tylko daj znac jak ;) Edytowane 15 Maja 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 powiem więcej: ma skubany potencjał a jak tempy ? może mały skrinik:) Jak narazie pierwsze przymiarki, timingi luzne dosyc a cep na 1.2V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczuuu Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) pytanko na szybko co do e8200 (stoi na dfi lanparty p35 dk) ciepelko zabiera karakorum bios pokazuje 30, smartguardian 22, coretemp 63 i everest tez 63 (everest przy uruchomieniu powiedzial ze nie zna w ogole mojej plyty) komu wierzyc ? padniete czujki, programy zle odczytuja ? radiator jest chlodny, jak krece wiatrakiem to temperaturka sie zmienia tak jak powinna w biosie - w coretemp i everest ani drgna z tych 63. Jaka diagnoza panowie majstrzy ? jak dla mnie programy cos zle odczytuja a smartguardian jak zwykle nic nie wie :P dobrze mysle ? Edytowane 15 Maja 2008 przez graczuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) Diagnoza poczytaj posty w tym temacie ;) Core tem i bios moim zdaniem sa najblizsze prawdy,smartquardian zawsze pokazuje bzdury a mialem pare prockow ;) Miazga82 fajny cep Ci sie trafil :) Edytowane 15 Maja 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
globi-wan Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 Albo jeszcze wiecej :) http://www.imageshack.gr/files/i7dsle3t7ws8bghy8ilk.jpgjak zes mu dal polowkowy mnoznik?? jakie mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 jak zes mu dal polowkowy mnoznik?? jakie mobo?ASUS P5K Pro (BIOS 1001)Unmoded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 jak zes mu dal polowkowy mnoznik?? jakie mobo?Na każdym E8x00 możesz ustawić połówkowy mnożnik (oczywiście w dół). I każda płyta z obsługą tych procesorów daje taką możliwość ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 (edytowane) Jak narazie pierwsze przymiarki, timingi luzne dosyc a cep na 1.2V http://img108.imageshack.us/my.php?image=spi16m2and7.jpg to ja tez na 1,2V sprobowalem ;) i na 1,4V tez Edytowane 16 Maja 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 to teraz po wiadro lodu i jedziesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 meeron: jakie dajesz ustawienia w biosie żeby płyta wyciągnęła wyższe fsb, bo moja mnie strasznie trzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Racuch przy moim AC to sie na niewiele zda ;) Miazga ja mam LT P35-T2R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Racuch przy moim AC to sie na niewiele zda ;) Miazga ja mam LT P35-T2R o rzesz-ku...;( targaj złoma do pomieszczenia z klimą :) ten cepik to nie jest kozak ! to jest półbut zimowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 meeron, a 1M na ilu robi ?? :-D możesz podać Batch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 mam szybkie pytanie. Skladam kompa kumplowi na E8400 i troche sie zdziwilem bo ten procek ma VID=1.225V batch Q808.... czy jest to mozliwe? Z tego co czytam watek to ludzie maja roznie VID'y ale zwykle oscyluja w ok. 1.15V lub nawet mniej. No chyba ze Core temp 0,99 Beta zle pokazuje i jesli tak to jakiego napiecia nie przekraczac przy OC, nie chodzi mi o extremum tylko taki maxik na AC np. do gameingu. Niektorzy co maja VID ok 1.15V o jade do 1.25V to ok. ale ten cep co jest u mojego kumpla w kompie to tez moze jecha o 0.1V wiecej. Wtedy bedzie mial 1.35V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...