ryba Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Agregat powstal juz jakis czas temu, ale zbieralem sie z napisaniem tego tematu Ogolnie historia tego agregatu jest dosyc stara i oszczedze jej Wam, bo jest ciut przydluga Ogolne zalozenia: mocniejszy SS od tego, co mial Myrddin. Takze bez zastanowienia i zadnych kompromisow, wybor padl na rotarke kompresor: Toshiba PG165-X1C parownik: jeden z tych piotresowych robionych u mnie kapilara 0.8mm skraplacz: 2 rzedowy, wentyl 10W czynnik chlodniczy : R507 jakas tam podstawa + kolka ekstra dodatki: expansion tank dla obnizenia cisnienia statycznego Agregat ogolnie mial wygladac tak, mozna by bylo sie klucic, ze ciut mniejsze mozna bylo zrobic, ale wymiary sa w sam raz. Pospawany i wypolerowany parownik Tutaj agregat juz na podstawie Wlasciciel chcial, zeby parownik i ssaca byla w takim ukladzie jak teraz, czyli plyta glowna mniej wiecej 30 cm wyzej niz podstawa agregatu. Agregat juz poskladany i zaizolowany. Wlasciciel byl zadowolony z wygladu, trzeba jeszcze tylko przetestowac jak to pracuje , a wyniki znajduja sie ponizej. Temperatura Idle, na grzalce 180W, temp parownika po kilku godzinach utrzymuje sie mniej wiecej na poziomie -50 stopni. Agregat ogolnie jest wystrojony pod duze obciazenia. Zobaczymy co jeszcze Tomek napisze na temat tego chlodzonka tutaj i jego wynikow Edytowane 17 Grudnia 2012 przez ryba 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Ladne male kompaktowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 No no, wersja "kieszonkowa", nie mylić z kszonkowa ;). To teraz jakiś quadzik i jazda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) No no, wersja "kieszonkowa", nie mylić z kszonkowa ;). To teraz jakiś quadzik i jazda. Jak zajdzie potrzeba to się zakupi quada - na razie zdechł mi zasilacz i prawdopodobnie mobo ... Poza faktem, że nieco dłuuuugo zjeżdża do nominalnej temperatury - później spisuje się wyśmienicie. Nie wykłada się tak jak większość SS na Orthosie (jeden z agregatów które miałem w łapkach w 16M latał -44 a orthos /oczywiście mniej MHz na CPU/ zjeżdżał na -34 i wtedy dałem spokój :D) Ten agregacik utrzymuje -50 dosyć łatwo (w Pi to w sumie mniej jak -52 to nie widziałem) Jednym słowem - ryba zrobił DOBRĄ ROBOTĘ B) Co do wyniczków - to na tym sprzęcie poszło to: widać że DFI nieco optymistycznie raportuje temp CPU Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Badzo mocny ss, ladny, mały. Gratki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawroch Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 jak juz mówiłem kiedys na gg bardzo ładnie grats :) tylko expansion tank mi sie nie podoba zbaredzo mozna było ładniejszy zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...