przeciwnik Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Zastaniawiam się na kupnem tego wentyla : Evercool - Cooler CUD - 725 Kosztuje 75 zł . poniżej link. http://www.pccooler.com.pl/sklepmain.php?s...&lev=17&lev_up= Czy bedzie on wystarczająco wydajny dla Athlona 2000 xp 0,13. ? chce go troszke podkręcić bo mam fabrycznie odblokowany mnożnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 na tej stronie co dales linka jest opinia o tym: Dodał : zawor - 2002-12-31 10:36:32 [5/5] Treść : wentylator jest beznadziejny na athlonie XP 1600+ puszczonym na 166*10 co daje XP2000+ mam 52 stopnie a szum jest nie do wytrzymania kto zmierzył natężenie jego głośności??!! GRATULACJE!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Spire FalconRock II www.fanner.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Jak zwykle proponuje Volcano 7+ cena adekwatna do jakosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Mam tego Spire, co SpiderMan foto zapodał. Na AXP palomino 1700@2100XP przy 23-26C w budzie spokojnie na procu mam 47-48C przy 3Dmarkach, quake'ach, etc, tyle, że CPUburn wygrzewa powyżej 52C, i to prędziutko... Dałem za niego 60zł chyba- ty masz T-breada, spokojnie Ci starczy. Na 12V jest dosyć cichy. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 YY ma ktoś Ath 1700+ 0,13 kręconego do 2600+ i spire falcon rock II ? Jaki to ma temp ? Ten cooler jest dobry ? Jakie jeszcze coolery są ciche/wydajne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 YY ma ktoś Ath 1700+ 0,13 kręconego do 2600+ i spire falcon rock II ? Jaki to ma temp ? Ten wentyl jest dobry ? Jakie jeszcze wentyle są ciche/wydajne ? Ludzie 8O Nie wentyle, tylko coolery ! Wentyl, to tylko to na gorze, to takie ze smigielkami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Dobra zmieniłem :D ale mniejsza o to ma ktoś tego spirea i 1700+ @ 2600+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 20 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2003 Mam tego coolera jak dla mnie wielka kupa. Pasta AS3 1.7@2.4 1.675V i 48 C idle ( fakt ze moja plyta pomiary temperatury ma raczej z D U P Y Asus SU><) Osobiscie nie polecam+glosny wentyl 60x60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Ja bym polecil taki cooler: Cooler Master cooler HAC-V8 - Dream 75 zl kosztuje ma reczna regulacje obrotow wiatraka, miedziany rdzen, czego chciec wiecej za polowe ceny volcano 7+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Ja bym polecil taki cooler: Cooler Master cooler HAC-V8 - Dream 75 zl kosztuje ma reczna regulacje obrotow wiatraka, miedziany rdzen, czego chciec wiecej za polowe ceny volcano 7+? Czego chciec np gladkiej powierzchni a nie sieki nadajacej sie tylko pod szlifowanie papierem np cichego wentyla np mozliwosci latwego demontarzu tego pieknego nie praktycznego grilla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Ja mam tego evercoola i temperaturki max.42'C ,sprzet jak w podpisie.Napewno jest lepszy niz jakies tam Spire i Titan'y.Wydajnosciowo CUD-725 jest porownywalny z V7+ w trybie medium.Dalem za niego 65zl i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Polaros, a na jakiej podstawie twierdzisz ze ten cooler jest kiepski? Poza tym polerka to bulka z maslem, wiec to dla mnie zaden argument. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Kupilem go koledze i nie przypadl mi do gustu . Dla mnie sprzedawanie coolera z takim dolem jak ten coolmaster to farsa . Pozatym jak na moj gust jest za glosny w trybie maks. Wiec to mi sie w nim nie podoba i to byla odpowiedz na twoje stwierdzenie czego chciec wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Czlowieku daj mi wiatrak 80x80 mm 4500 czy tam 4800 rpm ktory bedzie cichy a obsypie cie zlotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Mam tego coolera jak dla mnie wielka kupa. Pasta AS3 1.7@2.4 1.675V i 48 C idle ( fakt ze moja plyta pomiary temperatury ma raczej z D U P Y Asus SU><) Osobiscie nie polecam+glosny wentyl 60x60 czlowieku sprecyzuj, ktorego Coolera posiadasz, bo z twojej wypowiedzi nie wynika, ktory Cooler masz w swoim kompie. Jesli piszesz o EVERCOOLU - to jestes w bledzie bo ma wiatrak 70x70 :P Jesli zas o tym Spired Falcon Rock II to rowniez jestes w bledzie bo On ma wiatrak 80x80 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2003 Polaros jest dyletantem :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Jesli piszesz o EVERCOOLU - to jestes w bledzie bo ma wiatrak 70x70 :P Jesli zas o tym Spired Falcon Rock II to rowniez jestes w bledzie bo On ma wiatrak 80x80 :P Odpowiedz pierwsza jest do Evercoolera ( czyli do tematu glownego + chyba mam go wypisnego w opisie) mierzylem go linijka, moze mam za krotka:D albo z rosyjska podzialka;) . Ok wlasnie zmierzylem jeszcze raz wychodzi 65 mm dl krawedzi i 60mm odleglosc miedzy srubami ( to wtedy mierzylem bo mnie interesowalo :D ). Polaros jest dyletantemJa ci dam dyletanta :evil: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 To dlaczego na www.pccooler.pl jest napisane ze ten cooler ma wiatrak 70x70 (evercool) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Powiem tak LOL. Masz racje :D Pomyslalem WTF(producent przeciez nie klamie) wzialem inna linijke i szok 70 mm biore poprzednia 65 mm. Niezla linijeczka mi sie trafila delikatnie zanizone pomiary :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Polaros, bo nie odpowiedziales, znasz wiatrak 80x80 mm ktory przy 4800 rpm bylby cichy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 Przeoczylem. Nie, nie mialem takiego , ale akurat mialem pare wicherkow w domu i ten nie przypadl mi do gustu wydawanym przez siebie dzwiekiem. Ocena subiektywna. Pozatym to co ty nazywasz dyletantyzmem z mojej strony ( widzialem z 2 coolery w moim dlugim zyciu :wink: ) ja nazywam niechlujstwem wykonawcy nie po to kupuje radiator dla klienta do kompa zeby potem jeszcze zaiwaniac z papierem sciernym i pasta polerska. I tak mozemy wymieniac poglady do bialego rana ja stwierdzam ze ten cooler mi sie nie podoba i tyle , powody podalem wyzej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 22 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2003 podłączam się pod topik : ktoś ma porównanie jak się ma ten wiatrak (cud725) do titana cu5tb (tego całego miedzianego) -cena jest podobna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuLa Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Zastaniawiam się na kupnem tego wentyla : Evercool - Cooler CUD - 725 Kosztuje 75 zł . poniżej link. http://www.pccooler.com.pl/sklepmain.php?s...&lev=17&lev_up= Czy bedzie on wystarczająco wydajny dla Athlona 2000 xp 0,13. ? chce go troszke podkręcić bo mam fabrycznie odblokowany mnożnik. mam tego Evercoola i jestem zadowolony Mam na tylnej sciance obudowy wentyl wyciagajacy powietrze@7v Procesor chodzi jak w podpisie (fakt ze an obnizonym napieciu) i temperature mam max 48-49 stopni C po dlugim obciazeniu, w idle temperatura wynosi 44-45 stopni C Procesor dziala na tym chlodzeniu stabilnie nawet na 2300 MHz 1.75v jednak temperatura sporo powyzej 50 stopni C moim zdaniem kluczowym czynnikiem jest wietrzenie obudowy, bo jak tam robi sie za goraco to najlepszy cooler AC nie pomoze Co do glosnosci to obroty mam >4000 (spowolnione FanMate) i nie narzekam na halas (przy zamknietej obudowie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...