Skocz do zawartości
przeciwnik

Evercool - Cooler CUD - 725

Rekomendowane odpowiedzi

Zastaniawiam się na kupnem tego wentyla : Evercool - Cooler CUD - 725

Kosztuje 75 zł . poniżej link.

http://www.pccooler.com.pl/sklepmain.php?s...&lev=17&lev_up=

Czy bedzie on wystarczająco wydajny dla Athlona 2000 xp 0,13. ? chce go troszke podkręcić bo mam fabrycznie odblokowany mnożnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tej stronie co dales linka jest opinia o tym:

Dodał : zawor - 2002-12-31 10:36:32 [5/5]

Treść : wentylator jest beznadziejny na athlonie XP 1600+ puszczonym na 166*10 co daje XP2000+ mam 52 stopnie a szum jest nie do wytrzymania kto zmierzył natężenie jego głośności??!! GRATULACJE!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego Spire, co SpiderMan foto zapodał.

Na AXP palomino 1700@2100XP przy 23-26C w budzie spokojnie na procu mam 47-48C przy 3Dmarkach, quake'ach, etc, tyle, że CPUburn wygrzewa powyżej 52C, i to prędziutko...

Dałem za niego 60zł chyba- ty masz T-breada, spokojnie Ci starczy. Na 12V jest dosyć cichy. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YY ma ktoś Ath 1700+ 0,13 kręconego do 2600+ i spire falcon rock II ? Jaki to ma temp ? Ten wentyl jest dobry ? Jakie jeszcze wentyle są ciche/wydajne ?

Ludzie 8O

Nie wentyle, tylko coolery !

Wentyl, to tylko to na gorze, to takie ze smigielkami :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym polecil taki cooler:  

Cooler Master cooler HAC-V8 - Dream

75 zl kosztuje ma reczna regulacje obrotow wiatraka, miedziany rdzen, czego chciec wiecej za polowe ceny volcano 7+?

Czego chciec np gladkiej powierzchni a nie sieki nadajacej sie tylko pod szlifowanie papierem

np cichego wentyla

np mozliwosci latwego demontarzu tego pieknego nie praktycznego grilla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tego evercoola i temperaturki max.42'C ,sprzet jak w podpisie.Napewno jest lepszy niz jakies tam Spire i Titan'y.Wydajnosciowo CUD-725 jest porownywalny z V7+ w trybie medium.Dalem za niego 65zl i jestem zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem go koledze i nie przypadl mi do gustu . Dla mnie sprzedawanie coolera z takim dolem jak ten coolmaster to farsa . Pozatym jak na moj gust jest za glosny w trybie maks.

Wiec to mi sie w nim nie podoba i to byla odpowiedz na twoje stwierdzenie czego chciec wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego coolera jak dla mnie wielka kupa.

Pasta AS3 1.7@2.4 1.675V i 48 C idle ( fakt ze moja plyta pomiary temperatury ma raczej z D U P Y Asus SU><)

Osobiscie nie polecam+glosny wentyl 60x60

czlowieku sprecyzuj, ktorego Coolera posiadasz, bo z twojej wypowiedzi nie wynika, ktory Cooler masz w swoim kompie.

Jesli piszesz o EVERCOOLU - to jestes w bledzie bo ma wiatrak 70x70 :P

Jesli zas o tym Spired Falcon Rock II to rowniez jestes w bledzie bo On ma wiatrak 80x80 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli piszesz o EVERCOOLU - to jestes w bledzie bo ma wiatrak 70x70 :P

Jesli zas o tym Spired Falcon Rock II to rowniez jestes w bledzie bo On ma wiatrak 80x80 :P

Odpowiedz pierwsza jest do Evercoolera ( czyli do tematu glownego + chyba mam go wypisnego w opisie) mierzylem go linijka, moze mam za krotka:D albo z rosyjska podzialka;) . Ok wlasnie zmierzylem jeszcze raz wychodzi 65 mm dl krawedzi i 60mm odleglosc miedzy srubami ( to wtedy mierzylem bo mnie interesowalo :D ).

Polaros jest dyletantem

Ja ci dam dyletanta :evil: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeoczylem.

Nie, nie mialem takiego , ale akurat mialem pare wicherkow w domu i ten nie przypadl mi do

gustu wydawanym przez siebie dzwiekiem. Ocena subiektywna.

Pozatym to co ty nazywasz dyletantyzmem z mojej strony ( widzialem z 2 coolery w moim dlugim zyciu :wink: ) ja nazywam niechlujstwem wykonawcy nie po to kupuje radiator dla klienta do kompa zeby potem jeszcze zaiwaniac z papierem sciernym i pasta polerska.

I tak mozemy wymieniac poglady do bialego rana ja stwierdzam ze ten cooler mi sie nie podoba i tyle , powody podalem wyzej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastaniawiam się na kupnem tego wentyla : Evercool - Cooler CUD - 725

Kosztuje 75 zł . poniżej link.

http://www.pccooler.com.pl/sklepmain.php?s...&lev=17&lev_up=

Czy bedzie on wystarczająco wydajny dla Athlona 2000 xp 0,13. ? chce go troszke podkręcić bo mam fabrycznie odblokowany mnożnik.

mam tego Evercoola i jestem zadowolony

Mam na tylnej sciance obudowy wentyl wyciagajacy powietrze@7v

Procesor chodzi jak w podpisie (fakt ze an obnizonym napieciu) i temperature mam max 48-49 stopni C po dlugim obciazeniu, w idle temperatura wynosi 44-45 stopni C

Procesor dziala na tym chlodzeniu stabilnie nawet na 2300 MHz 1.75v jednak temperatura sporo powyzej 50 stopni C

moim zdaniem kluczowym czynnikiem jest wietrzenie obudowy, bo jak tam robi sie za goraco to najlepszy cooler AC nie pomoze

Co do glosnosci to obroty mam >4000 (spowolnione FanMate) i nie narzekam na halas (przy zamknietej obudowie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi