Caleb Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Zastanawiam się właśnie nad zamianą mobo Abita na coś do 470-500 zł bo na IP35-E mam klienta. Tylko co wziąć? Jakiegoś Asusa czy Gb na P35? Obsługa DDR2 + DDR3 - czy to ma sens? Fsb natualnie na poziomie 500 by się przydało do tego obsługa NCQ etc. Co polecacie faktycznie lepszego od Abita - prosiłbym o konkretne argumenty a nie "mam i polecam bo dobre" :> PS: Czy są już dostępne tańsze DFi na P35 z serii Infinity? Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Albo Msi p35 neo2 fr, albo Foxconn p35a (moj faworyt, ale nie ma NCQ ; > ) Obie plyty sa dobre, a przynajmniej ludzie sie zbytnio nie skarza :P Foxconn z tego co wiem osiaga wyzsze fsb od Msi, okolo 540MHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A nie mają te mobasy jakichś dziur w fsb? NCQ jednak by mi sie przydało więc poszukiwałbym płyty z jego obsługą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ASUS P5K lub ASUS P5K-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ze wskazaniem na tego drugiego, bo to pocięty DLX z 8 fazami. P5K ma ich tylko 3 , a nawet Intel zaleca 4 :| Chociaż o padach słychać nie było, lepiej dmuchać na zimne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 No spokojnie - ASUS P5K z 3 fazami odapada (chociaz nie pada ;) - a ASUS P5K-E przebija 550 zł więc tez nie jest mi to na rękę :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zastanawiam się właśnie nad zamianą mobo Abita na coś do 470-500 zł bo na IP35-E mam klienta. Tylko co wziąć? Jakiegoś Asusa czy Gb na P35? Obsługa DDR2 + DDR3 - czy to ma sens? Fsb natualnie na poziomie 500 by się przydało do tego obsługa NCQ etc. Co polecacie faktycznie lepszego od Abita - prosiłbym o konkretne argumenty a nie "mam i polecam bo dobre" :> PS: Czy są już dostępne tańsze DFi na P35 z serii Infinity? a czego Ci brakuje w tym Abicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 No spokojnie - ASUS P5K z 3 fazami odapada (chociaz nie pada ;) - a ASUS P5K-E przebija 550 zł więc tez nie jest mi to na rękę :| pada pada :)... powiem tak mialem do czynienia z paroma plytami na p35 i polecam Neo2-FR bardzo ladna plytka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...