berdej Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Mam zamiar kupić coolera z miedzianą wkładką. W grę wchodzą dwa: Titan TTC-D5T (CU35) 3000 obr/min. Spire 5F271B1M3 - FalconRock 2700 obr/min. Spire ma trochę wyższy radiator i na giełdzie mówią, że jest zrobiony z lepszej jakości aluminium. Ale za to wiatrak się kręci o 300 obr mniej. Coolera kupuję z zamiarem kręcenia Athlona XP 1700+ (0,13) na 2200+ lub więcej jak pójdzie. Kilka dB różnicy głośności nie gra tak dużej roli, bo i tak będe go spowalniał programowo SpeedFanem (MSI KT3V, raczej działa na niej ten program). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Na tego Athlona to oba będą identycznie dobre... IMHO bierz tańszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Bierz Spire FalconRock II - ma miedziany rdzen i bardzo cichy wentyl w aluminiowej ramce. Niedlugo test na MODDING-ZONE.PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Spire ma miedziany rdzeń, czy może tylko warstwe na spodzie? To dwie różne rzeczy. O ile rdzeń sprawuje się dobrze, to ta mała podkładka raczej nie pomoże za dużo. Dla porównania: Titany też mają taką warstwe miedzi na spodzie radiatorów teraz, a taki np Dragon Orb ma kilku centymetrowy miedziany rdzeń, do ktorego są dołączone alu finy. Różnica jest znaczna.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Mam tego Spire jest swietny- cichy i posiada RDZEN miedziany, temp mojego procka przy maksymalym obciazeniu - 48 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Tez mam tego FalckonRoka 2 i na poczatku mialem obawy. Ale teraz sie wszystko rozjasnilo. Komp pracuje bardzo cichutko a maksymalna temperatura jaka osiongnolem to 38 stopni przy procku puszczonym na 1800MHz z napieciem 1,7V. Polecam. Samo wykonanie wentyla jest wzorowe. Pieknie sie trzyma plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ani jeden ani drugi nie jest dobry ;). Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ani jeden ani drugi nie jest dobry ;). Pozdr... Co ty wiesz o chlodzeniu :) Ty stary spawacz jestes :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Co jak co ale agregat spawalniczy grzeje sie jak dwa ch*** :lol: wiec o chlodzeniu troche wiem ;). A opinia o Titanie "piramidce" nie jest z palca wyssana - mialem z nim przykre przejscia i bez zalu z mojej strony sie z nim rozstalem. Moze ten spire jest godny uwagi, ale Titan napewno nie. Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 eee ja mam titana i jest spox na tym co widac mam 34 w max stresie a idle w windzie zalezy od temperaturki w pokoju od 29 do 31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Ja na twoim miejscu zastanowił bym się jeszcze nad zakupem Vulcano 6 cu (4500obr/min) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ja mam spire i jestem zadowolony... jeśli chodzi o radiator to jest identyczny jak ten titan ztego co słyszłąem ciety u tego samego producenta... ale wiatraki spire robi lepsze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...