Gość Kaaban Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam! Mam taki problem: w lapku kiedy chcę uruchomić windows wszystko przechodzi normalnie, pokazuje się ten ekran z paskiem ładującym i jak kończy się ładować wyskakuje bluescren: [...]STOP: 0x00000050 (0xFFFF014, 0x00000001, 0xF71EBBEF, 0x00000000)[...]Na necie wyczytałem, że to może być wirus jakiś tam-ale jak ma mgo do cholery usunąć, skoro windows nie działa w żadnym trybie (zawsze to samo), a jak bootuję z cd to dochodzi do menu napraw/instaluj nowy/wyjdź instalacji i co bym nie wybrał to ten sam blue screnn... W akcie desperacji wyciągnąłem dysk i podpiąłem do kompa siostry, bootuję z jej dysku i to samo, ten sam blue screnn <_< nie mam zielonego pojęcia o co chodzi, jak do jutra tego nie naprawię to zostaje chyba tylko gwara? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Czyli jak rozumiem nie da rady nawet w Awaryjnym :rolleyes: Generalnie ten błąd wg. bazy ze stron MS wyskakiwał przy niezgodnościach: stery od jakiegos urządzenia vs. nowy ServicePack. Jak chcesz wykluczyć wirusa, a nie możesz zbotowac kompa do którego podłączysz ten HDD, to IMO zostaje skołowanie od kogos obudowy/przejściówki IDE/SATA (bo nie napisałeś jaki ten dysk) <-> USB i wtedy walczysz z dyskiem na juz uruchomionym kompie (a przynajmniej masz szanse żeby zgrać wazne dane i cyknąc format, a potem wrzucić preinstalkę z płytek dołączonych do lapciaka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Niewiem czy jeszcze aktualne ale... 1.Wloz plyte z XP za bootuj 2.Zlokalizuj instalacje XP (zwykle c:) 3.nie instaluj systemu od nowa a jedynie wybiez naprawe ale nie NAciskaj R w pierwszym pytaniu (na pierwszym ekranie) Gdyz przejdziesz nie do naprawy a do recovery console. 4.Odpal naprawe - system podmieni wszytkie pliki systemowe na te z plyty zachowujac bierzace dokumenty oraz sterowniki 5.Powinien odplaic sie System Sposob 2. Znajdz na necie jakis Program z Boot Cd (gazety chipa,Bart PE,Hirens) i przezkanuj z poza systemu.Prawda jest taka ze jak virus kladzie powaznie system ,nawet jak ten sie uruchamia, to jedynym sposobem jest walka poza granica windows gdyz wtedy czesc mechanizmow obronnych(lub 100%) virusa,trojana itp jest nieaktywna np autokopiowanie i masz duze szanse pozbycia sie szkodnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Niewiem czy jeszcze aktualne ale... Sposob 2. Znajdz na necie jakis Program z Boot Cd (gazety chipa,Bart PE,Hirens) i przezkanuj z poza systemu.Prawda jest taka ze jak virus kladzie powaznie system ,nawet jak ten sie uruchamia, to jedynym sposobem jest walka poza granica windows gdyz wtedy czesc mechanizmow obronnych(lub 100%) virusa,trojana itp jest nieaktywna np autokopiowanie i masz duze szanse pozbycia sie szkodnika. Wpadłem do kaabana, wgrałem ubuntu. System znalazł jakieś błędy na dysku, naprawił i wszystko śmiga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...