raki Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Znalazłem stary zasilacz i wyciągnęłem wentylator chciałbym go wpakowac do obudowy...tylko skad mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pasującą koncówke i wogóle jak to zrobic??? i czy sie opłaca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 W elektronicznym sklepie możesz dostać taką wtyczke (ale oczywiście nie we wszystkich ;) ) A czy się opłaca to trudno mi powiedzieć bo nie mam za bardzo pojęcia ile kosztuje taka wtyczka ale podejżewam że to będą grosze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ... nie mam za bardzo pojęcia ile kosztuje taka wtyczka ale podejżewam że to będą grosze ... o ile pamietam 3 pinowa -> 50 groszy (wtyczka + 3 koncoweczki do zaciskania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 dzieki... napewno zawitam do takiego sklepu, ale pytałem sie czy sie opłaca montować ten wentyl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 dzieki... napewno zawitam do takiego sklepu, ale pytałem sie czy sie opłaca montować ten wentyl? zawsze oplaca sie zamontowac dodatkowy wentyl - problem moze polegac na tym ze ten konkretny moze byc dosyc glosny - wyczysc go (odkurz) i nasmaruj lozysko, pewnie bedziesz musial spowolnic (w dziale FAQ znajdziesz przepis) - jakby co to od razu daj miedzy blache a wentylator podkladki gumowe (mozna wyciac z kawalka detki samochodowej/rowerowej) co do umieszczenia to pewnie masz w obudowie pod zasilaczem miejsce na dodatkowy wentylator, zamontuj go tam zeby wyciagla cieple powietrze z budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 bleeeee jeszcze jeden dzialajacy wentyl ;) jak ci sie cos przegrzewa to sie oplaca a jak nie to nie. ja odstrzeliwuje w moim kompie wentyl po wentylu, wole cisze i chlodzenie ciecza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 bleeeee jeszcze jeden dzialajacy wentyl ;) jak ci sie cos przegrzewa to sie oplaca a jak nie to nie. ja odstrzeliwuje w moim kompie wentyl po wentylu, wole cisze i chlodzenie ciecza. Eeeeeeeeee tam ;) dobry wentyl nie jest zly :D mowa o 80x80x25 - wiec taki juz przy ~1200rpm jest praktycznie nieslyszalny a zawsze pomaga w wymianie ciepla (minimalnie ale zawsze) - wszystkiego woda przeciez nie chlodzisz - no chyba ze na np na MOSFET'y MoBo tez pozakladales malutenkie bloczki :lol: zreszta na chlodnicy tez chyba masz jakis wentylator i tez pewnie 80 lub gora 92 - wiec nie mieszaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 chlodzenie nagrzewnicy jest pasywne. na zasilce sie jedynie kreca 2 wentyle, ale z tym tez kiedys cos trzeba bedzie zrobic. kiedys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Jezeli wentylator ma taka malutka wtyczke dwupinową (jak w starych dobrych Codegenach 200W) to wystarczy sprawdzic kolejnosc kabli, wzglednie odwrocic je (nacisnac zapadki srubokretem i pociagnac za kabelki) i juz gotowe. Ostatnio wymienilem starego wiatraka w Codegenie (jakis Ruilian Science, cholera wie co to :lol:, wypracowal sie) na sprawdzonego CoolerMastera. Do dwupinowej wtyczki ze starego wiatraczka podpialem kable zasilajace a na starej wtyczce zostawilem obrotomierz - dziala jak sie patrzy :). Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 [..........] wszystkiego woda przeciez nie chlodzisz - no chyba ze na np na MOSFET'y MoBo tez pozakladales malutenkie bloczki :lol: zreszta na chlodnicy tez chyba masz jakis wentylator i tez pewnie 80 lub gora 92 - wiec nie mieszaj ;) Zaczepisty pomysl benek 8) Ciekawe kto pierwszy z naszych wytworcow WB pierwszy zrobi takie bloczki 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 [..........] wszystkiego woda przeciez nie chlodzisz - no chyba ze na np na MOSFET'y MoBo tez pozakladales malutenkie bloczki :lol: zreszta na chlodnicy tez chyba masz jakis wentylator i tez pewnie 80 lub gora 92 - wiec nie mieszaj ;) Zaczepisty pomysl benek 8) Ciekawe kto pierwszy z naszych wytworcow WB pierwszy zrobi takie bloczki 8O reed podaj tylko wymiary i ilosc a za 2 dni bedziesz je miec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 [..........] wszystkiego woda przeciez nie chlodzisz - no chyba ze na np na MOSFET'y MoBo tez pozakladales malutenkie bloczki :lol: zreszta na chlodnicy tez chyba masz jakis wentylator i tez pewnie 80 lub gora 92 - wiec nie mieszaj ;) Zaczepisty pomysl benek 8) Ciekawe kto pierwszy z naszych wytworcow WB pierwszy zrobi takie bloczki 8O reed podaj tylko wymiary i ilosc a za 2 dni bedziesz je miec :) Musze najpierw rozwiazac problem srednicy wlotow/wylotow z tych bloczkow :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 kupiłem końcówki, zamontowałem wentyl, zamknęłem obudowe i temp spadła o ok 3-4 stopnie :-) teraz pytanko!! skad <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wentyl wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący powietrze i jakąś mate wygłuszającą... jakieś propozycje prosze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 kupiłem końcówki, zamontowałem wentyl, zamknęłem obudowe i temp spadła o ok 3-4 stopnie :-) teraz pytanko!! skad <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wentyl wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący powietrze i jakąś mate wygłuszającą... jakieś propozycje prosze! wentylator - dobre sklepy elektroniczne/komputerowe - jak nie ma u Ciebie w miescie takich to zerknij na OSLA tam masz przyklejony temat SKLEPY NETOWE z PC TUNNINGIEM... i elektroniką maty - to zalezy jakie chcesz: - korek - w kazdym wiekszym sklepie/markecie budowlanym - gabka, maty bitumiczne itp - np sklepy z akcesoriami glosnikowymi lub w serwisach CAR-AUDIO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...