Payti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Intel jako prekursor z nowym chipem X38 wypuści na rynek swoje mobo Intel DX38BT Bonetrail Krótkie info: Based on the next-generation X38 Express chipset (MCH) Intel Duo/Quad/Extreme (dual and quad) Core support at up to 1333MHz FSB, dual channel DDR2/DDR3 memory support with Fast Memory Access technology Intel ICH9 southbridge, 12 USB ports, supporting up to 6 additional PCI Express 1.1(a) lanes [physics card upgrade support], GBit LAN 2x PCI Express 2.0 16x ports (backwards compatable with PCI Express 1.1 specification), Crossfire is supported 6x SATA 3.0GB/s ports, Intel Maxtrix Storage Technology (RAID) Intel High Definition (HD) Technology Full overclocking/overvoltage options via BIOS and NEW Windows GUI utility for overclocking, including auto-tune capabilities Płyta prezentować się będzie: Zapraszam do komentarzy i opinii oraz opisywania możliwości OC i biosu. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Wczesna wersja jesio bez radiatorow na PWM. Poczekamy, zobaczymy. Oby sie pojawila w miare szybko w PL i cena do zaakceptowania przez druga polowke :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payti Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Właśnie, a widziałeś gdzieś fotki z bardziej zaawansowaną już wersją, chętnie bym dołączył ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Właśnie, a widziałeś gdzieś fotki z bardziej zaawansowaną już wersją, chętnie bym dołączył ...Gdzies tak, ale gdzie to nie pamietam teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) cena pewnie bedzie tak samo przestepna jak za xbx w naszym pieknym kraju :/ Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 cena pewnie bedzie tak samo przestepna jak za xbx w naszym pieknym kraju :/Wole zaplacic wiecej i miec dobra mobo niz jakiegos cudaka za 500zl. Twoja XBX tania nie jest jak i moja 2, ale mobo dla mnie wypasne obie. No z tym, ze 1 trzeba dopracowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Wole zaplacic wiecej i miec dobra mobo niz jakiegos cudaka za 500zl. Twoja XBX tania nie jest jak i moja 2, ale mobo dla mnie wypasne obie. No z tym, ze 1 trzeba dopracowac. ja tez wole zaplacic wiecej i sie nie martwic czy wstanei czy nie. przez rok jak mam xbx nie mialem z nia zadnych problemow poza 1 razem kiedy chciala na spacer do serwisu po padzie cruciali AE po ktorym ozyla :D wiem o ile moje XBX mi uszczuplilo konto ;) w sumie chyba jedyna roznica miedzy XB1 a XB2 jest koniecznosc robienia debug moda na tej pierwszej, chyba ze sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 ja tez wole zaplacic wiecej i sie nie martwic czy wstanei czy nie. przez rok jak mam xbx nie mialem z nia zadnych problemow poza 1 razem kiedy chciala na spacer do serwisu po padzie cruciali AE po ktorym ozyla :D wiem o ile moje XBX mi uszczuplilo konto ;) w sumie chyba jedyna roznica miedzy XB1 a XB2 jest koniecznosc robienia debug moda na tej pierwszej, chyba ze sie myle. Vdimm 2.8V z biosu, znacznie wieksze FSB @ Quad Core, ogolnie wiecej mozna wykrecic CPU @ XBX2. Aha ; przycisk POWER na laminacie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Vdimm 2.8V z biosu, znacznie wieksze FSB @ Quad Core, ogolnie wiecej mozna wykrecic CPU @ XBX2. Aha ; przycisk POWER na laminacie ;) moja bez modow przy ok 420 kapitulowala na cepie na defV. ile na 2 mozna pojechac? mnie stac na budowe :P ;) i power na pcb jest mi zbedny. tytulowe mobo pewnie wessam jak sie tylko pojawi w kraju a XBX powiesze na scianie, bo rozsadnie plyt na 975 nie idze sprzedac... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 moja bez modow przy ok 420 kapitulowala na cepie na defV. ile na 2 mozna pojechac? mnie stac na budowe :P ;) i power na pcb jest mi zbedny. tytulowe mobo pewnie wessam jak sie tylko pojawi w kraju a XBX powiesze na scianie, bo rozsadnie plyt na 975 nie idze sprzedac... :( Moja BX1 fikala po 450-460MHz @ 1066MHz strap. Na BX2 jesio w max FSB sie nie bawilem, brak czasu ciagle. Ustawilem 370 x 10 i smiga tak sobie. A obudowe tez mam i nawet czesci w niej wszystkie :wink: XBX'a to sobie zostawie chocby jako zapasowa, kultowa, wypasna mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 to 450 to pewnie po modach na Vnb?? ja to nawet debuga nie mam z lenistwa :D:D ostatnio jestem tak leniwy, ze chyba sobie cewnik podlacze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...