Skocz do zawartości
Nick126

Do Autocada 2600-2800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o doradzenie jaki laptop wybrać. Głównie do AutoCAD'a 2007. Komputer ma być dla mojego taty (45) więc nic wielkiego nie potrzebuje. Chodzi tylko o to żeby płynnie wszystko chodziło. Wizualizacji nie będzie robił. Prosiłbym o podsunięcie jakiś propozycji. Z góry dziekuję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będzie rysował w 2D to nie ma stresu - praktycznie każdy z aktualnych laptopów podoła spokojnie.

jak da się znaleźć to bym wybrał 17" matrycę dla komfortu pracy.

jesli potrzebuje lapa do tej roboty to pewnie praca w terenie, a tu 17stka za duza proponuje 15,4 moze cos tu znajdziesz www.skapiec.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są różne rodzaje pracy w terenie

budowlaniec przeważnie weźmie go do auta o 5-6 rano zawiezie na plac budowy postawi w baraku i na wieczór go pakuje do domu..ewentualnie przenosi się na kilka budów w ciągu dnia..ale nikt normalny nie biega z autocadem po rusztowaniach i nie jeździ tramwajem pomiędzy budowami.

są też oczywiście prace w terenie gdzie bardzo ważna będzie bateria i prawdziwa mobilność .. stawiana ponad komfortem używania aplikacji.

najlepiej będzie wiedział pan TATA45 :D oczywiście jeszcze przyda się popatrzeć na rozdzielczości jakie mają matryce.

dodatkowo do pracy to ja bym wybrał/szukał tradycyjną matrycę a nie panoramę..jest wyższa i po dostosowaniu sobie przycisków w pasku narzędziowym pozostaje obszar roboczy bliższy formatowi wydruku=projektu (a4/a3/a2..)

oczywiście na każdym można rysować ..ale co innego pracować na autocadzie a co innego bawić się w rysowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przysłali mi oferte. Wybrałem dwa Lenovo 3000 N100 (cena u nich 2780) i Amilo PRO V3515 CM440 (2460). Bardziej mi odpowiada Leonovo, co o nim sądzicie?? A może coś podobnego do Lenovo z HP albo innej firmy? Czy lenovo to jest dobrą firmą?

Słyszałem, że Autocad się wadzi z Vistą, czy to prawda?

Edytowane przez Nick126

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenovo to dawny IBM. Mam sentyment do tej firmy bo mam T23, na którym działa ACAD Mechanical 2005 w zasadzie bez problemów (pomijając 14" matrycę) -czasem się tylko zamyśli, bo ramu jest tylko 256MB. Na 1GB ACAD 2007 będzie chodził na miękko, o ile to będzie praca w 2D. Opinie są takie, że od kiedy Lenovo przejęło produkcję od IBM, to lapki nieco straciły na legendarnej jakości. A co do ACADa, to ogólnie nie ma szczególnych wymagań, poza ogólną zasadą: im więcej ramu-tym lepiej. No chyba że się chce modelować w 3D, to by się przydała profesjonalna grafa, ale takiej nie znajdziesz w lapku za 2800zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi