xacti Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Witam ;) Poszukuje plyty glownej na slot 1, na ktorej bede mogl zmieniac fsb duzo powyzej 150 :) Najlepiej jak by byla tez zmiana napiecia na procesor ;) Cena - ? Nie wiem ile moze kosztowac taka mobo , poleccie cos a ja popatrze na ceny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Hmm. Na slot 1 to raczej tylko oparte na BX znajdziesz. Tylko tutaj trudno o wysokie fsb - najszybsze procesory pod s1 miały fsb 100mhz. Jeśli chodzi o magistralę 150 to raczej kontroler dysku nie wyrobi, ale reszta powinna być OK. A polecam asus p2b lub Aopen ax6bc - ta ostatnią miałem (mam) i całkiem fajna płytka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Niby jak mialy 100MHz? Teraz mi na biurku lezy procek ze 133MHz ;> A co myslicie o tej mobo? http://allegro.pl/item228669404_intel_bx_a..._proc_wawa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 133 oryginalnie na slot1 ,a nie s370 + przejściówka? powiedz co to za model i zrób zdjęcie bom ciekaw... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie mam jak zdjecia zrobic. Model? Np p3 533 MHz :) Albo http://allegro.pl/item229385619_procesory_...r_f_ra_vat.html . Wiec jaka plyta jest ok do oc? Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Na nieintelowskim chipie moze być :?: Jak tak to IMO najlepsza z takich (non-Intel) na SLOT1 - ASUS P3V4X na FSB=150 powinna iść (jak proc pozwoli) nawet przy słabych pamięciach, bo jak to VIA pozwala na asynchroniczne taktowanie FSB:RAM, i takie tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 A jak z wydajnoscia? Intel podobno ma najlepsza :) Pamieci, ktore pozycze powinny isc okolo 140 CL2 / 150MHz cl 2.5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Asus P3B-F - ale tylko do 150MHz, przynajmniej tyle leci z moim procem P2 350MHz. Większego dzielnika nie znalazłem w biosie. Takie coś wynalazłem na szybko - wydajesię być nawet lepsze http://allegro.pl/item228669404_intel_bx_a..._proc_wawa.html Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No wiec o to sie pytalem w moim 2 poscie :) Moglby ktos cos o niej napisac? Czy na prawde robi te 153MHz ? Jak rozkladaja sie opcje oc pamieci? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 A jak z wydajnoscia? Intel podobno ma najlepsza :) ...Wiadomo że na VIA kilka % (w skrajnych przypadkach kilkanaście %) w dół. :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No wiec VIA odpada, przynajmniej w moim wypadku ;) Poczekam na opinie dot plyty Abita . Jak bedzie dobra to, gdy bede mial fundusze - kupuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 abit be6 II i nie ma mocnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 MaSell - dobrze prawi :) Rzeczywiście podałeś już do tego linka - czytałem po łebkach :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 A moglibyscie powiedziec czemu BE6, a nie BX6 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) FSB od 83 do 200MHz z krokiem co 1MHz oraz dzielniki do PCI/AGP. To chyba wystarczy ;) Co do BX6: Ponieważ płyta ABit BX6 jest wyposażona w chipset 440BX Intela, oficjalnie obsługuje maksymalny zegar szyny FSB jedynie 100 MHz. Wszystkie inne szybkości przekraczające 100-MHz limit powodują pracę portu AGP i innych urządzeń poza specyfikacją. Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Aha :) Nie wiedzialem ze na slot 1 bedzie cos takiego jak dzielnik pci/agp :D Moze ktos z was uzytkowal tego BE6 i moze powiedziec jakie FSB osiagal? No i jakie ma ta plyta mozliwosci oc pamieci? Pozatym jak rozkalada sie mozliwosci podnoszenia napiecia na podzespoly :) I czytalem teraz troche o tych be6, wiec ktora dokladnie wybrac? Bo sa jakies z roznymi kontrolerami dyskow... Najlepiej jak byscie powiedzieli ktora brac z tych co teraz sa na allegro (Pare padnietych, ale ze 3 sa dobre. Z tego co widzialem to jedna to BE6 I, a pozostale II.) :) Oczywiscie jesli kupie i nie bedzie dobrze dzialac, to mozna wymienic... Ale chcialbym od razu kupic cos dobrego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 W sumie tak trochę OT poczytałem o tej płycie, a jako że mam w domu 3 niesprawne płyty na s. 370 to postanowiłem kupić sobie tą. Jest razem z przejściówką SLOT1/PGA370 czyli włożę tam jakiegoś procka na s. 370 :). Jak mi dojdzie i potestuję to napiszę coś więcej o niej. W sumie kupiłem ją z prockiem Celeronem 466 i z przejściówka za 35zł (z wysyłką za 45zł). Jak będzie sprawna to będzie fajnie. Wystarczyło tylko napisać do sprzedającego, że cena kup teraz jest za wysoka (było 45 + wysyłka) i jeśli obniży ją o 10zł to kupię od razu. Już po chwili miałem odpowiedź, że się zgadza czyli Tobie polecam zrobić tak samo :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Tez bym bral, ale nie dostalem odpowiedzi na poprzednie pytania :P A bez tego ani rusz ;) Aha :) Nie wiedzialem ze na slot 1 bedzie cos takiego jak dzielnik pci/agp :D Moze ktos z was uzytkowal tego BE6 i moze powiedziec jakie FSB osiagal? No i jakie ma ta plyta mozliwosci oc pamieci? Pozatym jak rozkalada sie mozliwosci podnoszenia napiecia na podzespoly :) I czytalem teraz troche o tych be6, wiec ktora dokladnie wybrac? Bo sa jakies z roznymi kontrolerami dyskow... Najlepiej jak byscie powiedzieli ktora brac z tych co teraz sa na allegro (Pare padnietych, ale ze 3 sa dobre. Z tego co widzialem to jedna to BE6 I, a pozostale II.) :) Oczywiscie jesli kupie i nie bedzie dobrze dzialac, to mozna wymienic... Ale chcialbym od razu kupic cos dobrego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...