flor3k Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam! Chciałbym kupić kartę na AGP x8 ale nie mogę sie zdecydować. Mam na "oku" takie karty : Karta 1 (tylko ta jest troszkę droga :-| ) oraz Karta 2 Co myślicie o tych kartach? Może mam zmienić kartę na inną niż tamte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A możesz napisać do jakiego sprzętu?? Bo kupno samej karty może okazać się nieopłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Płyta: ASUS A7V880 Procesor: Sempron 2400+ Pamięć: 2x512MB RAM ( jedna kość goodRAM druga Elixira :-| ) Zasilacz 420W ( nie wiem jaka firma ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Na Twoim miejscu lepiej będzie chyba przejście na AM2. Taka 7300GT na PCI-EX kosztuje mniej niż 200 zł więc chyba się opłaca przesiąść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ale takie przejście ciągnie za sobą płytę, procka i pamięci ram. a ja chce tylko kartę graficzną która uciągnie te nowsze gierki np Ghost Recon-a 2 albo Extrem Planeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Blokować cię będzie reszta sprzętu. Sama grafa to nie wszystko. Nie mówiąc już o tym, że nie warto pchać się w AGP. Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 a dokładniej to co mnie blokuje? Procek? Procka mam troszkę wykręconego z 1667MHz na 2050MHz na standardowym chłodzeniu, dokupił bym jakieś lepsze chłodzenie i może na 2200MHz by poszedł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 I tak bedzie przymalo ;) Poza tym zasilacz trzeba zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 no ale jaka kartę doradzacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 W tym przypadku rzadną. Wymiana jest po prostu nie opłacalna - efekty niewspółmierne do poniesionych wydatków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 to w takim razie jaki sprzęt proponujecie? Mój config to: Płyta Procesor - ten lub ten Pamięć RAM - jakieś GoodRamy 1GB A grafe później bym jakąś dokupił na początek zintegrowana styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 płyty szukaj Biostar TA690G, bo jest miodny. A zasilacz ? Delta 400W proponuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 zasilacz mam jakąś 420Wa za 90zł kupiłem przedwczoraj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 jaka marka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) tego właśnie nie wiem :P sprawdze na gwarancji, jak sprawdze to napisze EDIT na gwarancji nie pisze, bede musiał odkręcić zasilacz i sprawdzić Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez flor3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYBA86 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Pierwszej karty nie polecam, jak już to inwestuj w coś co ma pixel shader 3.0, bo w nowsze gry już sobie nie pograsz. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g2tech Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Jeśli nie zamierzasz zmieniać sprzętu w najbliższych latach, a chcesz pograć w gierki w miarę nowszę to możesz spokojnie kupić 7300gt. Fakt są droższe od PCI-E ale jeżeli ci potrzeba tylko karty to nie ma sensu zmieniać całego sprzętu. Nie chce się kłócić z kolegami ale twój procek jak i pamięć ram nie będzie "wąskim gardłem" do owej kart graficznej. Może niektórzy nie rozumieją, że nie każdy ma co rok 3000zł na nowy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) No bez przesady z 3k, Nowy sprzęt ma już za niecały 1000+300 do 400 za grafikę. Ale zgodzę się, że jeśli bym nie zmieniał, to 7300GT by pasowało pod ten konfig. Szkoda, że jeszcze Soc.A, ale nic to ;] Edytowane 1 Września 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flor3k Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 brać czy nie brać? oto jest pytanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...