taimons Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Biorę się za modernizacje mojego poczciwego sprzętu na 939. I mam dylemat z wyborem pamięci..... potrzebuje 2 gb ram'u, w dual chanel czyli 2x1024. Minimum 400 i cl 2.5. Koniecznie nowe. Przydałby się jaki potencjał na o/c ale nie jest to koniecznie. Przeglądam internet i to co zauważyłem to wysokie ceny ich oraz mała ilość..... To co wynalazłem podczas surfowania to Geil'e, Patrioty oraz raz mignęły mi przed oczami OCZ.... a może poszukać goodram'ów na micronach (o ile w tej cenie się uda)? max 450 zł, ale im tańsze tym lepiej =P czekam na linki i propozycje nie piszcie sprzedaj mobo, procka, ramy i kup na 775 albo am2. Zmiana platformy nie wchodzi w grę. tyle i dziękuje t. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Co tu dużo pisać, masz Athlona i możesz dać napięcie 3,4V na RAM bierz coś na Winbondach najlepiej Bh5 np Geile UltraX (Brainpower PCB+ Handpicked BH5UTT). Jeśli nie możesz podać wysokiego napięcia na RAM bierz coś na Samsungach TCCD, ewentualnie UCCC. Szczegłowy spis pamięci jest http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=204437 , oraz tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=171507 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 sugerujesz 4x512bh5 za 400pln, do tego t2 ?;] ciężko dzisiaj o selekcję,, szperał bym we wszystkim na samsungach uccc (chyba tak to się nazywało ;)) optymalnie - umów się w jakimś niedalekim sklepie że weźmiesz do testów jak będzie słabo to wymienią,, jak będzie dobrze to i 250mhz sie uda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Może 1GB tych Samsungów ode mnie?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Jakiś miesiąc temu też szukałem nowych RAMków 2x1GB. Brałem pod uwage patrioty KH, geile ale raczej value, A-data vitesta no i OCZ special ops. Kupiłem te ostatnie i jestem z nich zadowolony. Robią 240 MHz a może i więcej:) jeszcze nie próbowałem... timingi 2,5-3-3-7 1t no i nie są prądożerne - wystarczy im zaledwie 2,6V:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...