DeDmAn Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) Witam. Musze rozkręcić laptopa COMPAQ ARMADA M700... ale nie wiem jak :| a konkretniej nie wiem gdzie są jeszcze śrubki a nie chce niczego połamać. Czyli tak... rozkręciłem wszystkie śrubki i schodzi połowa i napotyka opór na całej długości na wysokości zaczepów do monitora... Nie wie ktoś czy czasem tam nie są śrubki jeszcze? I może trzeba zdjąć monitor żeby odkręcić to dalej... Sprawdzałem na stronie COMPAQ;a ale nie było schematów... Edytowane 7 Września 2007 przez DeDmAn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Witam. Musze rozkręcić laptopa COMPAQ ARMADA M700... ale nie wiem jak :| a konkretniej nie wiem gdzie są jeszcze śrubki a nie chce niczego połamać. Czyli tak... rozkręciłem wszystkie śrubki i schodzi połowa i napotyka opór na całej długości na wysokości zaczepów do monitora... Nie wie ktoś czy czasem tam nie są śrubki jeszcze? I może trzeba zdjąć monitor żeby odkręcić to dalej... Sprawdzałem na stronie COMPAQ;a ale nie było schematów... No to lecimy :D Wybacz, że będzie troszkę nie po kolei ale powinno Ci to pomóc. Klawiatura i dysk won. Zdejmij zatrzaski od klawiatury i ją zdejmij. Ostrożnie z tasiemkami. Teraz to odkręcamy. Teraz zdejmujemy plastik pod ekranem. Odchyl matryce na maksa i wyjmuj ostrożnie. Tam gdzie masz czerwone z tego co pamiętam są śrubki oraz taśmy do matrycy. Tu widać co musisz odkręcić. Pod klapką od miniPCI nie pamiętam czy coś było. Później laptop powinien się ładnie rozłożyć na dwie cześci. Aaaa. I jeszcze uważaj bardzo delikatnie na tasiemka prowadzoną nad CD od miniPC w kierunku gniazd od modemu i LANu. Łamliwa. Sprawdzone organoleptycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...