Skocz do zawartości
Shadow86

P35 Czy Nforce 650i

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam sie nad wyborem plyty. Jestem juz prawie zdecydowany na plyte z chipsetem nForce. Miedzy innymi dlatego, ze moge osobno krecic pamieci i procesor. Jednak ostatnio zaczalem sie zastanawiac nad plyta z chipsetem P35. Co lepiej wybrac plyte z nForce czy z P35. Jakie maja wzgledem siebie zalety i wady? Oczywiscie mam zamiar podkrecac :)

Pamieci: Geil 800 Ultra

Procesor: Pentium Dual Core E2140

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli moge cos zasugerowac to nie bierz Geili ;)

A plyte wez foxconna p35a, lub msi p35 neo2 fr. Z nf to bral bym jak juz cos na 680i, ale to drogie - i wcale nie lepsze od p35 ;)

NV TYLKO do SLI ... bez SLI P35 Duuużo lepsze (łatwe wysokie fsb, bardzo dobre prowadzenie pamięci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nastawiasz się na O/C to nForce 650 jest idealny, ale pamiętaj że w przypadku EVGA(bo pewnie o tej myślisz) napięcie na ramach to maks 2.1V, a i problemy różnorakie podczas użytkowania dają się we znaki. Ale sama płyta nadrabia właśnie genialnym O/C i ceną... Co do p35 to te mobo są z kolei stabilne, raczej bez niespodzianek typu black screen i reset, o/c też mają dobre, ale pamięci już nie są tak proste do ustawienia-nie ma trybu unlinked. Ja sam mam EVGA 650i ULTRA i MSI p35 neo2 FR więc jest to sprawdzone w praktyce...

Jeżeli nastawiasz się na duuużeee oc i nie grzebiesz codziennie w kompie to bierz EVGA, ale jak masz tendencję do poprawiania/dodawania wiatraczków, zmieniania pasty raz na tydzień itp to p35...

Może skusisz się na moją mobo? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nastawiasz się na O/C to nForce 650 jest idealny, ale pamiętaj że w przypadku EVGA(bo pewnie o tej myślisz) napięcie na ramach to maks 2.1V, a i problemy różnorakie podczas użytkowania dają się we znaki. Ale sama płyta nadrabia właśnie genialnym O/C i ceną... Co do p35 to te mobo są z kolei stabilne, raczej bez niespodzianek typu black screen i reset, o/c też mają dobre, ale pamięci już nie są tak proste do ustawienia-nie ma trybu unlinked. Ja sam mam EVGA 650i ULTRA i MSI p35 neo2 FR więc jest to sprawdzone w praktyce...

Jeżeli nastawiasz się na duuużeee oc i nie grzebiesz codziennie w kompie to bierz EVGA, ale jak masz tendencję do poprawiania/dodawania wiatraczków, zmieniania pasty raz na tydzień itp to p35...

Może skusisz się na moją mobo? :wink:

ładnie poleciałeś reklamą :D

Jakież to GENIALNE OC prezentuje 650 ?

Jak na razie mnóstwo WR'ów poszło na P35 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno P35!!

Miałem styczność z tymi chipami i Intel wypada o wiele lepiej niż nForce.

A z tym ustawieniem dzielnika na nForce to też tak nie do końca bo on i tak ni odpala się na wszystkich ustawieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi