Tagasu Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Witam W końcu, po wielu miesiącach oczekiwania, mam okazję zmienić swój wysłużony sprzęt na coś lepszego :) Zestaw, który zakupię, i tak będzie często przechodził zmiany (wiadomo, nowe procki, ramy, itp), ale chciałbym się zorientować, czy na chwilę obecną stosunek cena/jakość jest optymalny. Odnośnie tego, do czego wykorzystuję peceta, to głownie muzyka, filmy, net, gry, itp. W znacznej mierze będzie służył za platformę do OC, więc ważna jest szczególnie mobo i ramy. Kwota, jaką dysponuję to ~2,5k. Mam wątpliwości co do płyty głównej. Wybrałem tegoż Asus'a ze względu na to, że mam możliwość dostania go w atrakcyjnej cenie (~420zł) i myślę, że będzie to dobry wybór, choć może lepszy okazałby się Foxconn lub MSI? Doradźcie :) Jest jeszcze kwestia wyboru ramów. Czy te GR się sprawdzą? Może lepiej zainwestować jednak w jakieś Mushkiny czy coś w tym stylu? E2160 lub 2140 Asus P5K-E WiFi GoodRam Pro 900 8600GT Palit Sonic+ WD320 AAKS ASUS 1814BLT BeQuiet DarkPower 530W Chieftec Bravo I to tyle :) Nie będę zanudzał was szerszym opisem :) Z góry dziękuję za wszelką pomoc :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Nic do dodania, brawo :D Ramy OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Dzięki :) A odnośnie płyty? Nie widziałem zbyt wielu jej testów/recenzji, a jej user'ów też dotąd nie miałem okazji poznać. Czy sprawdzi się w OC? Z tego, co do tej pory o niej czytałem, to nie różni się zbytnio od wersji Deluxe, więc chyba jest dość dobra :) Edytowane 15 Września 2007 przez Marians Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Nawiazajac do tematu PRZYSZLOSCIOWY z zestawu jest tylko zasilacz. Reszta pozwoli ci na granie na medium detalach juz TERAZ w najnowsze tytuly, a co dopiero za rok? DDr3? Nowe pentiumki pcie2.0 (owszem to wszystko marketning) raczej znowu bedziesz musial wszystko wymienic, bo do rozbudowy to on sie nie nada. Ale zestaw jak najbardziej ok. Co do mocnego OC jesli nie masz proca selekta to na 3,6 nie licz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeLe Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) do OC wystarczy Abit IP35/Foxconn P35A, nie wiem zbyt wiele na temat tego Asusa, ale jak masz mozliwosc dostania go o ponad 150zl taniej... reszta ok, ew. zasilacz Corsair 520W :P, i moze naped Samsung SH-S183L Edytowane 15 Września 2007 przez TeLe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Odnośnie grafiki, to nie wymagam czegoś super, zresztą za niedługo wychodzą nowe modele, więc nie warto teraz pchać się w droższe. Z tym przyszłościowym, to może troszkę przesadziłem. Zresztą za rok zestaw pewnie już wielokrotnie zmieni swoją konfigurację, nie licząc dysku, zasiłki, budy, itp. gdyż akurat tych komponentów nie trzeba zbyt często zmieniać :) Co do płyty, też początkowo myślałem o Foxconn'ie, ale jednak ten ASUS kusi za taką cenę :) Edytowane 15 Września 2007 przez Marians Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...