flasht Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Witam, Zakupilem 2GB Crucial Ballistix 1066Mhz od przemka_s z allegro i mam problem. Z jedna z kosci komputer w ogole nie chce wstac... Tylko sekundowy sygnal co mniej wiecej 4-5s ... Plyta glowna: DFI Infinity nF Ultra II M2/G AM2 Procek: Athlon64 Czy to oznacza ze pamiec jest kopnieta?? Pozdrawiam, FlashT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Nie czaj sie tylko odeslij kosci. Wymieni Ci na nowe przeciez. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Nie czaj sie tylko odeslij kosci. Wymieni Ci na nowe przeciez.A przemek_s załatwi flasthowi numer RMA i sam będzie musiał odesłać pamięci do producenta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 skąd wiesz? wysyłałeś ramki do US i A? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) Czy prawnie rzecz biorac nie mam 10 dni od debrania towaru na jego zwrocenie jesli zakupilem go przez internet? PS. Ja to zawsze mialem szczescie do hardware'u :-/ Edytowane 17 Września 2007 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 (edytowane) znajac zycie bedziesz musial mu odeslac pamiec i pewnie do usa. i nie wieze ze odesle odrazu nowe.:/ Edytowane 17 Września 2007 przez Pixelik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Nie odeśle raczej nowych - chyba, że weźmie pod uwagę to, że niedawno kupione. A wysyłka pewnie do Crucial EU, więc UK (?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Czy prawnie rzecz biorac nie mam 10 dni od debrania towaru na jego zwrocenie jesli zakupilem go przez internet?Niestety nie, 10 dni jest jak kupujesz w sklepie internetowym a nie od osoby fizycznej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Nie odeśle raczej nowych - chyba, że weźmie pod uwagę to, że niedawno kupione. A wysyłka pewnie do Crucial EU, więc UK (?) Jesli nie przysle mi nowych odrazu to chyba negatywa dostanie ode mnie ... bo moglby przynajmniej sprawdzic ze pamieci w ogole dzialaja, przed wyslaniem. PS. Od 2 dni gostek nie raczyl odpisac na mojego maila i nie odbiera telefonu... na dodatek mial doslac w zeszlym tygodniu drugie za ktore zaplacilem juz 2,5 tygodnia temu i nic nie przyszlo. Czuje sie oszukany. Edytowane 18 Września 2007 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Skombinuj numer RMA i wyślij te pamięci na własną rękę do UK, bo tak będzie o wiele szybciej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Niestety nie, 10 dni jest jak kupujesz w sklepie internetowym a nie od osoby fizycznej... Zgodnie z prawem na allegro też. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 To znaczy ze mam prawo zwrocic te pamieci i zadac zwrotu pieniedzy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 To znaczy ze mam prawo zwrocic te pamieci i zadac zwrotu pieniedzy? Prawo masz.... Ale to chyba tylko tyle. Nikt tego nie przestrzega, jeżeli o to chodzi to jeszcze w Unii nie jesteśmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Prawo masz.... Ale to chyba tylko tyle. Nikt tego nie przestrzega, jeżeli o to chodzi to jeszcze w Unii nie jesteśmy. Ale to mi wystarczy do zgloszenia sprawy na policje. Bo tu juz nie chodzi tylko o ta kosc, ale o 2 pozostale ktorych mi nie przyslal i w zaden sposob nie da sie z nim skontaktowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedziel Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Moze sprawdz na jakims innym kompie np. u kolegi. Poczytaj jeszcze opis jaki ma ten przemek_s na allegro. Z tego co napisal to udostepni ci inne pamieci. Ja ostatnio do niego pisalem emaila to na nastepny dzien mi odpisal wiec probuj dalej. Tez sie zastanawialem nad tymi crucialami ale narazie sie wstrzymam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Moze sprawdz na jakims innym kompie np. u kolegi. Poczytaj jeszcze opis jaki ma ten przemek_s na allegro. Z tego co napisal to udostepni ci inne pamieci. Ja ostatnio do niego pisalem emaila to na nastepny dzien mi odpisal wiec probuj dalej. Tez sie zastanawialem nad tymi crucialami ale narazie sie wstrzymam. No mi juz od 3 dni nie odpisuje, pisalem kilka maili, dzwonilem... widocznie jak sa problemy, to zaczyna olewac ludzi... co z reszta widac po jego negatywnych komentarzach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Dlatego czasem lepiej kupić, sprawdzone pamięci :) od zaufanych ludzi:). Bazi Edytowane 18 Września 2007 przez bazi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Dlatego czasem lepiej kupić, sprawdzone pamięci :) od zaufanych ludzi:). Bazi Znaczy od kogo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Znaczy od kogo? a np od niego http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=244163&hl= :lol: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « hehe, kiepski zart, nie? ...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Tez polecam CRUEL'a!! A teraz na poważnie. Jesli chodzi o gware Cruciala to juz kiedys wypowedzilem sie na forum jak to działa. (http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207428&hl=) A trzeba przyznać, że w moim rankingu pod względem szybkości reakcji i działania czytaj wysłania nowych kości Crucial ma nr 1, akcja od wyslania z PL do otrzymania nowych zajela 8 dni!! Procedura jest prosta jak przemek cie olewa to piszesz na http://www.crucial.com/uk/support/index.aspx?tabid=sc3 jako topik wybierasz "other" i piszesz prosta formułke Hi guys I need a RMA for my Crucial tu nazwa i model kości. potem swoje dane adresowe mail i nr tel z kierunkowym Kindly Regards Imie i nazwisko Edytowane 18 Września 2007 przez bazi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Kaze mi wyslac kosci do stanow... :/ i to na jego adres... chyba mu odbilo... w ten sposob spowrotem bede je mial za conajmniej miesiac... moze rzeczywiscie sam je zareklamuje? Potrzebuje jakis paragon czy cos? Czy tak poprostu? Czy wyslanie poczta polska nie bedzie wiazalo sie z ogromnym ryzykiem? Widze ze popelnilem ogromny blad, iz nie wzialem pamieci od Cruel'a ... nie dosc ze przeplacilem to jeszcze problemy. Edytowane 18 Września 2007 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Nie potrzebujesz ,żadnego rachunku - piszesz do Cruciala i prosisz o RMA. Jak dostaniesz wysyłasz pamięci na wskazany adres i wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Nie potrzebujesz ,żadnego rachunku - piszesz do Cruciala i prosisz o RMA. Jak dostaniesz wysyłasz pamięci na wskazany adres i wszystko. Czym wysylac? Jako zwykly polecony Poczta Polska? (z potwierdzeniem odbioru) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Oni preferują kuriera, ale ty możesz to zrobić pocztą polską i wysłać priorytetem za potwierdzeniem odbioru.Pamiętaj jednak , że musisz ubezpieczyć paczkę. Edytowane 18 Września 2007 przez Blackwhite Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) Oni preferują kuriera, ale ty możesz to zrobić pocztą polską i wysłać priorytetem za potwierdzeniem odbioru.Pamiętaj jednak , że musisz ubezpieczyć paczkę. Hmm... albo ja nie potrafie korzystac ze strony UPS albo przesylka do UK kosztuje 200 PLN :D Rozumiem ze ubezpieczenie w Poczcie Polskiej = zdeklarowanie wartosci? Edit: Zauwazylem jeszcze ze z opakowania jest cos wyciete... czy to nie przeszkodzi w realizacji gwarancji? Fotka ponizej... Dodatkowo w gwarancji jest napisane ze trzeba im wyslac w oryginalnych torebkach antystatycznych... a ja takich nie posiadam w ogole :-/ Edytowane 18 Września 2007 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Przecierz napisąłem ci całą procedure uzyskania nr RMA w poscie wyżej. Tylko masz wysłać tego maila ze strony crucial do nich odeśla ci maila z adresem wysyłki i nr RMA wysyłak do UK ubz kosztuje na pcozcie ok 35 pln te kosci nie ma sensu bezpieczac na wiecej jak 750 pln. Wysyłasz jak sa w tym plastikowym blistrze, kod jest wyciety z prostego wzgledu, on dostal za niego rabat mailowy, to ladujesz do koperty z babelkamii i tyle. Na kopercie piszesz adres co dostzniesz z Crucial UK i numer RMA co ci przysla. Tyle :) Simply the BEST :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Nie bardzo rozumiem, po co bylo placic 800zl, skoro mozna za 600 - no ale nic ;] flasht, truj goscia ile wlezie o natychmiastowy zwrot w ciagu 10 dni, bo masz do tego pelne prawo. Postrasz policja, cokolwiek, przeciez to kpina... Jak Ci sie nie uda, to nie wiem - na sile taka folie antystatyczna od Cruciala moglbym Ci dostarczyc, ale watpie zeby byla potrzeba, tak jak bazi pisze powinno byc ok. Smieszne, ze jedyne Cruciale na allegro i taki syf. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) Nie bardzo rozumiem, po co bylo placic 800zl, skoro mozna za 600 - no ale nic ;] No dokladnie to 700 PLN, ale gdybym wiedzial, ze sprzedajesz takie pamieci, bez wahania bym wzial od Ciebie. Tutaj nigdy jeszcze na nikim sie nie zawiodlem, na allegro juz nieraz. flasht, truj goscia ile wlezie o natychmiastowy zwrot w ciagu 10 dni, bo masz do tego pelne prawo. Postrasz policja, cokolwiek, przeciez to kpina... Jak Ci sie nie uda, to nie wiem - na sile taka folie antystatyczna od Cruciala moglbym Ci dostarczyc, ale watpie zeby byla potrzeba, tak jak bazi pisze powinno byc ok. Smieszne, ze jedyne Cruciale na allegro i taki syf. Truje, ale on w ogole olewa takie maile... nic nie odpowiada. Wlasnie napisal jakby nigdy nic, ze wyslal drugi zestaw **za ktory zaplacilem 3 tygodnie temu!!!**. Chyba naprawde zglosze sprawe na policje. Mam wystarczajaco duzo znajomych, zeby sprawa nie zostala umozona... a prawnikow tez znam wielu. W ten sposob pAN przemek nie tylko bedzie musial mi zwrocic pieniadze, ale i oplacic pelne koszty postepowania (ja juz sie postaram, zeby to bylo mniej wiecej drugie tyle). Drugi raz mnie cos takiego (podobnego) spotyka na Allegro. Jedna sprawe juz wygralem, wiec to tylko kwestia czasu. Edytowane 20 Września 2007 przez flasht Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hannhibal Lecter Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Popieram Cie flasht. Mnie tez wkurzaja olewajacy sprzedawcy. Zycze wygrania calej sprawe. Daj nauczke !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_s Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 znajac zycie bedziesz musial mu odeslac pamiec i pewnie do usa. i nie wieze ze odesle odrazu nowe.:/ Pixelik z Allegro? ten sam który zamiast przysłać mi pamieci do reklamacji sprzedał uszkodzone na aukcji nr 240429868? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...