Skocz do zawartości
szpot

Sb Live 24-bit I Sbs580 - Nie Działają Mi Wszystkie Głośniki:((

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam duży problem. Kupiłem sobie dzisiaj głośniki Creative SBS580. Posiadam kartę dźwiękową Creative SB Live 24-bit. Podłanczam dzisiaj tak jak pisało w instrukcji i... LIPA. Nie działają mi 2 tylne i centralny głośnik.

W tej karcie SB24 są 4 wejścia z tyłu. Trzy liniowe (kolor zielony, czarny i czerwony) i jedno na mikrofon. W głosnikach są 3 jacki w odpowiednich kolorach. Najlepsze jest to, że jak podłanczam tak jak ma byc - działają tylko 2 przednie - to jest zielony jack. Gdy przekładam czarnego jacka do zielonego wejścia na karcie - działają mi tylko głośniki tylne. Gdy wkładam w to samo wejście czerwonego jacka - działa mi tylko centralny głośnik. Wygląda na to, że działa mi tylko wejście liniowe oznaczone cyferką 1 - czyli to zielone! :mur:

Czy mam zepsutą kartę czy co?? Bo głośniki działają bez problemu. Pytałem się kiedyś na forum czy ta karta dźwiękowa obsługuje 5.1 i mi powiedziano że oczywiście - a tu teraz takie jaja.

Dodatkowo - nigdzie nie mam żadnych ustawień co do tej karty dźwiękowej. Jak miałem AC97 to jak zainstalowałem stery to miałem ustawienia, gdzie mogłem pozmieniać czy chce jakiś pogłos, były tam ustawienia tych wejść z tyłu karty, próba głośników - a z tą kartą po zainstalowaniu sterów nic nie mam - tylko głos. Czy to normalne.

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za pomoc ale mam znowu problem - nigdzie tego nie ma:O

Nie ma nic takiego w panelu sterowania - daję w żeby wyszukało i też nic nie znajduje. A sterowniki mam ze strony creativa i to najnowsze jakie są do tej karty.

Czy to może być winą windowsa, że nie mam tego?? Mam winXP Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi