L!z@rD Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Mam problem podłaczyłem SG 40gb pod IDE.Linux(ubuntu 7.04)widzi bez problemu a XP nie widzi nawet podczas instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 A bios widzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L!z@rD Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 bios widzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Dyskietka, sterowniki, F6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 To jeszcze zapytam (nie chce mi się szukać specyfikacji mobo)- Twoja płyta ma SATA (po grafie na PCI-e z siga wnoszę)? I główny dysk podłączony jest właśnie pod SATA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L!z@rD Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Tak ma sata 250&160 są podł. pod SATA a ta 40 pod IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Miałem podobny problem z tandemem SATA + IDE. W moim przypadku wystarczyło usunąć wszystkie zworki dysku IDE- nie był ustawiony ani MASTER ani SLAVE ani też CS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Tak ma sata 250&160 są podł. pod SATA a ta 40 pod IDE Dyskietka, sterowniki, F6.Krótko, zwięźle, ale niezwykle wymownie. Cały SGJ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) A jak nie chce Ci sie bawić w sterowniki to podepnij pod inne gniazdo ide. Któreś gniazdo napewno bedzie wykrywane przez instalatora a inne będzie na kontrolerze wymagającym sterowników. Edytowane 25 Września 2007 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 A jak nie chce Ci sie bawić w sterowniki to podepnij pod inne gniazdo ide. Któreś gniazdo napewno bedzie wykrywane przez instalatora a inne będzie na kontrolerze wymagającym sterowników.Tak? Ciekawe, tylko że zwykle kontroler jest w mostku północnym (w przypadku starszych komputerów południowym) płyty głównej - i to od niego należy wgrać sterowniki przy instalacji Windows'a - nie wiem skąd ty sobie wziąłeś taką hipotezę że podpięte do innego gniazda będzie działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Tak? Ciekawe, tylko że zwykle kontroler jest w mostku północnym (w przypadku starszych komputerów południowym) płyty głównej - i to od niego należy wgrać sterowniki przy instalacji Windows'a - nie wiem skąd ty sobie wziąłeś taką hipotezę że podpięte do innego gniazda będzie działać...Zapomniałeś chyba napisać: jestem tak do końca na bieżąco w temacieTo są Twoje słowa zresztą. Płyta ma: Intel ICH7R Southbridge: - 1 x UltraDMA 100/66/33 - 4 x Serial ATA (3Gb/s) - RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 and Intel Matrix Storage technology. ITE 8211F controller: - 2 x UltraDMA 133 support four hard drives Ten kontroler który jest w Southbridge moim zdaniem będzie obsługiwany przez instalatora windowsa bez dodatkowych sterowników. Z kolei ITE 8211F controller: 2 x UltraDMA 133 jak większość kontrolerów raid wymaga dodatkowego sterownika. Stąd moja hipoteza. Mam jeszcze inną hipotezę - nie byłeś łaskaw zorientować się jakie ta płyta ma kontroery i co to wogóle za płyta przed napisaniem postu. Ułatwię Ci nadrobienie zakegłości KliK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...