bellon Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Zamierzam nabyć dysk który ma służyć jako magazyn na dane. Nie interesuje mnie głośność oraz wydajność tylko trwałość i niezawodność. Wyczytałem na forum że, wiele zależy od szczęścia, jednak może, możnaby stworzyć jakąś statystykę. I teraz tak, mam pytanie głównie do handlowców, importerów, hurtowników, sklepikarzy handlujących tego rodzaju sprzętem: Jaki producent przysparza Wam najwięcej problemów, czy można zauważyć jakieś niekorzystne proporcje odnośnie sprzedarzy a ilości reklamacji u któregoś z producentów. Innymi słowy jakie dyski polecacie niezdecydowanym klientom, co montujecie w zestawach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Na takie pytanie nikt nie odpowie Ci rzetelnie. Wszyscy beda zachwalac to czego maja najwiecej na magazynie, lub maja na tym najwieksza marze. Kazdy dysk moze sie zepsuc bo jest tam wiele czesci podatnych na uszkodzenia. Z wlasnego doswiadczenia polecam Seagate bo mam juz 6 dysk tej firmy i jeszcze zaden mi nie padł. Obecnie mam 3x 7200.10. A do tego przemawia za Seagatem 5 gwarancja, która mozla realizowac w polskim oddziale w W-wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 ja mam zaufanie do Samsunga, Seagaty mi dwa padly wiec jakos juz omijam je... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 JA nie mam zupełnie zaufania do Samsunga - padł mi nowy po 9 m-cach i nie był to odosobniony przypadek (SP2504C 250GB). Polecam Seagate - miałem 13 GB przez ~5 lat i sprzedałem w 100% sprawny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Polecam Seagate - miałem 13 GB przez ~5 lat i sprzedałem w 100% sprawny.Padly mi 3 dyski Barracudy Seagate. Jeden padl w sumie z mojej winy : spadl z 5 cm , wypadl z tacki w ktora sie go do budy wkreca. Dwa padly same z siebie , poszedl dysk C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Czy zauważyliście że panuje tak dziwna tendencja, że jak niewiadomo co za dysk polecić to polecamy Seagate. Przez to jest ich chyba najwięcej w użytku i przez to mają taką dobrą opinie, ale też najczęsciej można usłyszeć że się psują. Myślałem że, ktoś się odważy i zapoda jakieś liczby hurtowe. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 To logiczne ze dyskow ktorych jest najwiecej beda psuly sie w najwiekszej ilosci. Bo dyski psuc sie beda zawsze niewazne jakiej sa firmy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...