Skocz do zawartości
Byron

Dwa Zestawiki Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

prosze o ocene oraz ewentualne porady co zmienic , zeby bylo lepiej :P

Mobo : Asus Blitz Formula SE

Procek : Intel Core2 Quad Q6600

Chlodzenie : Termalright Ultra 120-extreme + wiatrak , albo jakas niedroga woda (jezeli mobo trzeba koniecznie chlodzic woda , to woda , moze cos takiego ? Thermaltake BigWater 745 Liquid Cooling System http://www.cooling.pl/thermaltake-bigwater...odukt,1361.html )

Pamiec : 2 x DDR2 2x1024MB PC-1066 Goodram Pro CL 5 (nie bedzie problemow z 4 kostkami ? )

Dysk : Samsung SpinPoint 500 GB (ATA/300, 16MB, 7200, NCQ) HD501LJ + stary wd250gb sataII

Grafika : Radeon HD2900XT PCI-E Asus STALKER EAH2900XT/G/HTVDI/512M 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (512-bit) (radek ze wzgledu na hdmi , filmy na telewizorze bede ogladal i zalerzy mi na sygnale z dzwiekiem)

Buda : Chieftec Giga GH-01BW-OP

Zasilacz : Corsair CMPSU-620HXEU 620W

Procek oczywiscie bedzie troche krecony , komp do obrobki grafiki , programowania i grania :)

A teraz 2 zestawik :

Mobo : Gigabyte GA-P35-DS3 (sam nie wiem ? :P , wybralem ta ze wzgledu na 6 faz zasilania)

Procek : Intel Core2 Quad Q6600

Chlodzenie : Scythe Mugen

Pamiec : DDR2 4x1024MB PC-800 OCZ Platinum Quad CL4 5-4-15

Dysk : Samsung SpinPoint 500 GB (ATA/300, 16MB, 7200, NCQ) HD501LJ + stary wd250gb sataII

Grafika : Radeon HD2400Pro PCI-E Asus EAH2400PRO/HTP/256M 256 MB TV-out / DVI BOX (64-bit)

Buda : CoolerMaster Elite 331 RC-331-KKN1-GP

Zasilacz : Bequiet Straight Power E5-400W (wystarczy ? )

Tutaj raczej procek nie bedzie krecony (komp dla dziewczyny ^^' ) glownie do zastosowan graficznych (photoshop , 3d studio max itp. )

Z gory dzieki za wszelakie sugestie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile masz kasy na 1 a ile na 2 zestaw..? mozesz extreme 120 zmienic na mugena.. zadna roznica w wydajnosci a zaoszczedzisz 80zl.. do drugiego zestawu msi neo2-fr, osobiscie wzialbym 2140 procka, i reszte hajsu zostawil na pozniej, i wymienil na penryna jakiegos za kilka miesiecy, imo on bedzie mial 45nm, 6mb kesza, a najnizszy model ponoc 165 dolarow bedize kosztowac, i bedzie sie o niebo mniej grzal od tego quada z 65nm, 4mb kesza i az 1000zl... wow ; D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie tak jak kolega wyżej napisał nie opłaca się w chwili obecnej pakować w bardzo mocny proc typu Quad, albo najmocniejsze wersje C2D, bo lepiej poczekać na Penryna.... Zdanie typu wymiana później procka nie wchodzi w rachubę dla mnie jest trochę nielogiczne, ale to może tylko moje zdanie....

E2140 lub E2160 + OC moim zdaniem później zmiana na Penryna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm , kurde , no chyba macie racje ^^'' Nie wiedzialem ze ceny tych nowych quadow beda tak atrakcyjne ^^' :) Tylko teraz tak , jakie plytki do tego ? Z tego co widze Blitz Formula jest raczej niedostepna :< i jaka plyte do tego tanszego zestawu ? Moze cos na x38 ? w sensie do pierwszego zestawu.

Edytowane przez Byron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi