Byron Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Witam, prosze o ocene oraz ewentualne porady co zmienic , zeby bylo lepiej :P Mobo : Asus Blitz Formula SE Procek : Intel Core2 Quad Q6600 Chlodzenie : Termalright Ultra 120-extreme + wiatrak , albo jakas niedroga woda (jezeli mobo trzeba koniecznie chlodzic woda , to woda , moze cos takiego ? Thermaltake BigWater 745 Liquid Cooling System http://www.cooling.pl/thermaltake-bigwater...odukt,1361.html ) Pamiec : 2 x DDR2 2x1024MB PC-1066 Goodram Pro CL 5 (nie bedzie problemow z 4 kostkami ? ) Dysk : Samsung SpinPoint 500 GB (ATA/300, 16MB, 7200, NCQ) HD501LJ + stary wd250gb sataII Grafika : Radeon HD2900XT PCI-E Asus STALKER EAH2900XT/G/HTVDI/512M 512 MB TV-out / 2xDVI BOX (512-bit) (radek ze wzgledu na hdmi , filmy na telewizorze bede ogladal i zalerzy mi na sygnale z dzwiekiem) Buda : Chieftec Giga GH-01BW-OP Zasilacz : Corsair CMPSU-620HXEU 620W Procek oczywiscie bedzie troche krecony , komp do obrobki grafiki , programowania i grania :) A teraz 2 zestawik : Mobo : Gigabyte GA-P35-DS3 (sam nie wiem ? :P , wybralem ta ze wzgledu na 6 faz zasilania) Procek : Intel Core2 Quad Q6600 Chlodzenie : Scythe Mugen Pamiec : DDR2 4x1024MB PC-800 OCZ Platinum Quad CL4 5-4-15 Dysk : Samsung SpinPoint 500 GB (ATA/300, 16MB, 7200, NCQ) HD501LJ + stary wd250gb sataII Grafika : Radeon HD2400Pro PCI-E Asus EAH2400PRO/HTP/256M 256 MB TV-out / DVI BOX (64-bit) Buda : CoolerMaster Elite 331 RC-331-KKN1-GP Zasilacz : Bequiet Straight Power E5-400W (wystarczy ? ) Tutaj raczej procek nie bedzie krecony (komp dla dziewczyny ^^' ) glownie do zastosowan graficznych (photoshop , 3d studio max itp. ) Z gory dzieki za wszelakie sugestie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 ile masz kasy na 1 a ile na 2 zestaw..? mozesz extreme 120 zmienic na mugena.. zadna roznica w wydajnosci a zaoszczedzisz 80zl.. do drugiego zestawu msi neo2-fr, osobiscie wzialbym 2140 procka, i reszte hajsu zostawil na pozniej, i wymienil na penryna jakiegos za kilka miesiecy, imo on bedzie mial 45nm, 6mb kesza, a najnizszy model ponoc 165 dolarow bedize kosztowac, i bedzie sie o niebo mniej grzal od tego quada z 65nm, 4mb kesza i az 1000zl... wow ; D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byron Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Na pierwszy zestaw ok 6k na drugi ok 3,5k . Co do zmiany procka w najblizszym czasie to taka opcja raczej nie wchodzi w rachube. Zwlaszcza w drugim zestawie proc musi byc wydajny bez krecenia , dziewczyna jest sceptycznie nastawiona do tego typu zabiegow ^^' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 wg mnie tak jak kolega wyżej napisał nie opłaca się w chwili obecnej pakować w bardzo mocny proc typu Quad, albo najmocniejsze wersje C2D, bo lepiej poczekać na Penryna.... Zdanie typu wymiana później procka nie wchodzi w rachubę dla mnie jest trochę nielogiczne, ale to może tylko moje zdanie.... E2140 lub E2160 + OC moim zdaniem później zmiana na Penryna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byron Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 hmmm , a co powiecie o tych pamiatkach ? http://allegro.pl/item249047785_g_skill_2g...mhz_cl5_ss.html do pierwszego zestawu. Jezeli chodzi o quady to jestem raczej zdecydowany , chodzi mi bardziej o reszte podzespolow , nio karty graficzne tez raczej zostana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tow3r Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) poczekaj chlopie az wyjdzie qx9650 cena q6600 pojdzie jak ..... kup cos z 21xx cos w tym stylu kliknij linka w sigu .... pozdro Edytowane 4 Października 2007 przez Tow3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byron Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Hmmm , kurde , no chyba macie racje ^^'' Nie wiedzialem ze ceny tych nowych quadow beda tak atrakcyjne ^^' :) Tylko teraz tak , jakie plytki do tego ? Z tego co widze Blitz Formula jest raczej niedostepna :< i jaka plyte do tego tanszego zestawu ? Moze cos na x38 ? w sensie do pierwszego zestawu. Edytowane 5 Października 2007 przez Byron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...