Skocz do zawartości
bartek6211

Karta Do 300zł Agp Nvidia Geforce

Rekomendowane odpowiedzi

7300GT i więcej nie potrzeba. zasilacz no name poradzi sobie , nie jest to bardzo prądożerna karta. Tylko niech kumpel nie myśli że taka zmiana da mu kopa w nowych grach :)

Edytowane przez wegorz91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7300GT i więcej nie potrzeba. zasilacz no name poradzi sobie , nie jest to bardzo prądożerna karta. Tylko niech kumpel nie myśli że taka zmiana da mu kopa w nowych grach :)

jesli teraz ma np fx5200 to kop bedzie straszny:) juz nieprzesadzaj:) (nie w nowych, bo nowych to nie odpali:D:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300zł? To moim zdaniem lepiej za te pieniądze kupić jakiegoś A64 + mobo z gf6100. Myślę ze wiecej to da a pozatym będzie pcie i możliwość z czasem zakupu tańszej karty o tych samych parametrach. Na takim celeronie żadna karta nic nie da a pieniądze pójdą w błoto. Jak kolega nie ma zahamowań przed allegro to naprawdę można coś fajnego wypatrzeć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też racja, RAM by został, A64 na 939 to z 80 zł , mobo z 6100 ~ 200 zł - jest 280 zł, a na PCI-E potem za 200 zł można 7600GS dorwać

Jak już przesiadka to AM2 +mobo z 6100. ddr1 sprzedasz i od razu kupisz ddr2 i na tym nie stracisz. Pchanie w 939 się nie opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam sie na tym troche i wiem bardzo dobrze o co chodzi. Sam mu proponowalem wymienienie procka i płyty. Ale on nie ma kasy. Ma tylko na karte. Teraz ma GF 6200 Asus 64bit {nie moduje się}.

Co mu po zmianie calosci, jak nie starczy na grafe? Ludzie.. Czytajcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już przesiadka to AM2 +mobo z 6100. ddr1 sprzedasz i od razu kupisz ddr2 i na tym nie stracisz. Pchanie w 939 się nie opłaca.

Decyzja podjęta, wymiana na am2, narazie bez grafiki.

Płyta Gigabyte GA-M55plus-S3G, ponieważ posiadam ją i wiem co potrafi, bardzo stabilna, żadnych problemów ze sprzętem i dobre możliwości OC, HTT=302mhz.

Co do reszty to się jeszcze okaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mu po zmianie calosci, jak nie starczy na grafe? Ludzie.. Czytajcie ;)

Chciałeś chyba powiedzieć, że nie starczy mu na Twoją grafe.

Polecająć Twoją grafe do tego kompa, to równie dobrze mozesz polecać tą grafikę do durona 1000MHz (miałem ostatnio porównanie celerona 2400MHz do durona 1300MHz i duronik duzo lepiej wypadał). Decyzja o am2 + ddr2 jest zdesydowanie najlepsza. Jak uda mu się sprzedać celerona z mobo i grafe na agp to bedzie mial juz napewno na 6600GT lu dołoży do 7600 na przykład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecająć Twoją grafe do tego kompa, to równie dobrze mozesz polecać tą grafikę do durona 1000MHz (miałem ostatnio porównanie celerona 2400MHz do durona 1300MHz i duronik duzo lepiej wypadał). Decyzja o am2 + ddr2 jest zdesydowanie najlepsza. Jak uda mu się sprzedać celerona z mobo i grafe na agp to bedzie mial juz napewno na 6600GT lu dołoży do 7600 na przykład.

Jaką moją grafę??? Ja mam GF7600gt i nic o niej nie wspominałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby czemu na moja ? Tamten post napisalem dluuugo potym jak autor odpisal mi, ze nie kupi, wiec cie nie rozumiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi