looki666 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Witam. Mam taki problem , zmienilem dzisiaj system calkowicie , przesiadlem sie z Nforce2 i AMD na Intela a dokladnie Abita IP35e. Wszystko dziala nie liczac instalacji Windowsa ktora jest na dysku SATA . " pozosatle instalacje na dysku IDE dzialaj idealnie po przesiadce . Gdy chce odpalic 3 windowsa ktory jest zainstalowany na dysku SATA wyskakuja mi bledy typu :Unmountable BootVolume '' Page fault in non paged area -SiwinAc.sys '' . podejrzewam zechodzi o sterowniki Sata kontrolera Nforce 2 tylko czy jest mozliwosc teraz bez przeistalowywania windowsa na uruchomienie go ? Dograc jakos inne stery kontrolera Sata Intela ? tylko jak ? Zalezy mi na tym systemie bo mam sporo rzeczy poinstalowanych na nim . Zalezaloby mi na szybkiej pomocy / Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Opcja naprawy z CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looki666 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Witam. Jakos sobie poradzilem . Wyrzucilem tel plik z pod innej instalki windowsa i pliki sli3112 . teraz Windows dziala . Mam za to pytanie kolejne : Jak zainstalowac Windowsa na dysku Sata ? NAplycie w temacie ? NA plytce nie mam dolaczonych sterowników do Sata ? Ani żadnej dyskietki a o ile sie nie myle mozna dograc tylko stery z dyskietki ? Czy moze WinXp Sp2 nie potrzebuje sterownikow do plyty na P35 pod sata ? Pod Nforca2 mialem dolaczone stery na dyskietce pod kontroler Sata . Ewentulanie mozetrzebe je zkads zciagnac ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...